ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
φωτό 1

«Εφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 6 Ιούλη 2015, σε ηλικία 67 ετών ο σ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ, δίνοντας σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο. Ο σ. Νίκος ήταν μέλος του ΚΚΕ και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν υπόδειγμα αγωνιστή, οικογενειάρχη και φίλου.

Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του από το χωριό το οποίο καταγόταν, την Κωμιακή, και από άλλα χωριά της Νάξου, προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ, το ποσό το 330 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ που συνέδεσε τον αντιστασιακό αγώνα στη Μέση Ανατολή με τη Δημαρχία της Καισαριανής μια ολόκληρη ζωή, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτό 1

Τιμώντας τη μνήμη της συναγωνίστριας ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την πολιτική και οικονομική ενδυνάμωσή του. Η συναγωνίστρια Ερμιόνη ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μαχητική, με τη δράση και τη στάση ζωής της, παράδειγμα για όλες μας. Θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος της ΟΓΕ)

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πετρούπολης

***

Ο Τάκης Βαρελάς προσφέρει, στη μνήμη της μητέρας του ΠΑΓΩΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς.

***

φωτό 2

Σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια απ' όταν μας «άφησε» ο παππούς μας ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ και 6 μήνες απ' όταν «έφυγε» η μητέρα μας ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΖΑΜΠΑΤΗ. Υπήρξαν οπαδοί και υποστηρικτές του Κόμματός μας καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη τη συνέχιση των αγώνων για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη τους, μέσω της ΚΟΒ ΜΜΕ Δ-Τ και της ΚΟΒ Γουδιού προσφέρουμε 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Θωμάς και Βάσω, Νίκος και Μαρία Χονδρόπουλου.

  • Στη μνήμη της ΖΑΜΠΑΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΣ που «έφυγε» από κοντά μας πριν από έξι μήνες, η οικογένειες Ευάγγελου και Ελένης Λατσάρα και Χρήστου Κόρδα κα Ξένιας Λατσάρα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

***

Στις 13.8.2015 συμπληρώνονται 31 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του και τη μνήμη της κουνιάδας της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του, Ειρήνη, πρόσφερε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Σαλαμίνας.

***

Η Φρόσω Κίτσιου, στη μνήμη του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΙΤΣΙΟΥ και της αδερφής της, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Σαλαμίνας, 20 ευρώ.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
***

φωτό 1

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 39 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή και τον αγώνα ο ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του. Πέρασε από φυλακές και εξορίες. Γεννημένος στην Καρδίτσα, εγκαταστάθηκε στη Θεσ/νίκη το 1952. Για χρόνια υπήρξε μέλος του γραφείου της προδικτατορικής ΕΔΑ. Το 1958 ξανασυλλαμβάνεται και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για 3 μήνες χωρίς να του δίνουνε τη σωστή φαρμακευτική αγωγή. Ετσι, «έφυγε» νωρίς από τη ζωή.

Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Η συντρόφισσά του Μάγδα Μητρογώγου,

τα παιδιά του, Πάνος και Αστέριος

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν δύο χρόνια από το θάνατο του πατερούλη μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ και της γλυκιάς μας μανούλας ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ. Το κενό που μας άφησε ο θάνατός τους είναι τεράστιο. Μας έμαθαν να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή και κοινωνία. Η επιθυμία τους ήταν ως το τέλος της ζωής τους να μην ξεχνάμε το Κόμμα που πίστεψαν, το ΚΚΕ. Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 100 ευρώ στο παράρτημα Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οι κόρες τους, Ελσα - Αγγελική - Πηνελόπη

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
***

φωτό 1

Στη μνήμη του λαϊκού αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΥΔΕΑ (Γιωργάρα) από την ανταρτομάνα Σαϊδόνα Μεσσηνίας, που «έφυγε» στις 11.12.2013, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ για τους αγώνες του, το ποσό των 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των:

ΗΛΙΑ ΝΟΕΑ, έφεδρου Ανθυπολοχαγού στον πόλεμο της Αλβανίας, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού της ανταρτοομάδας της Σαϊδόνας, που χτύπησε τους Ιταλούς επιδρομείς και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Μάρτη του 1942, καταδικάστηκε από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Καλαμάτα στις 23 Μάη 1942.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΚΛΑΜΠΑΤΕΑ, τελειόφοιτου Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, ενός από τους 200 ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944, που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

ΛΕΩΝΙΔΑ (Λούη) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους Χίτες, στα 19 του χρόνια, τον Αύγουστο του 1947.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Βάσου) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, έφεδρου ΕΛΑΣίτη και υπεύθυνου Κέντρου Πληροφοριών (ΚΠ) των ανταρτών του Ταϋγέτου, που πέθανε το 1976.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (Λούλας) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, υπεύθυνης της Επιμελητείας των μαχητών του ΔΣΕ του Συγκροτήματος Ταϋγέτου, που πέθανε το 1988.

ΝΩΝΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, μαχητή του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, τραυματία στη μάχη της Βαμβακούς Λακωνίας, που πέθανε το 1996.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΟΕΑ του Ηλία, μέλους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή ΕΒΕ, που πέθανε το 2009,

προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

Τέλης Καστριτσέας

***

φωτό 2

Στις 30 Αυγούστου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την μέρα που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύντροφος ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ). Γεννήθηκε στο χωριό Πιλαλίστρα της Μεσσηνίας από προοδευτική οικογένεια. Ο πεθερός μου πέρασε για λίγες μέρες από τα μεταξικά κρατητήρια.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του φίλου μου και συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, που έχασε τη ζωή του από αγροτικό μηχάνημα στη δακοκτονία, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κ. Μενιδίου, το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος της Σταυρούλας, Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος

***

φωτό 1

Στις 2 Αυγούστου 2006 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας θείος ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας (ΕΕΔΥΕ).

Στη μνήμη του, οι ανιψιές του Αντωνία, Σούλα και Ιωάννα Ταγματάρχου προσφέρουμε στο αγαπημένο του Κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

***

φωτό 1

Στις 6 Αυγούστου 1949 έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Ο Βαγγέλης Ρογκάκος σκοτώθηκε μαζί με τον σ. Φούρκα Γιάννη, πέφτοντας σε ενέδρα κυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των χωριών Αγιος Βασίλης και Πλατανάκι στον Πάρνωνα.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Γεωργία και ο γαμπρός του Θανάσης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ

ΞΥΔΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΥΔΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΖΑΜΠΑΤΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΖΑΜΠΑΤΗ

ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα - συζύγου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατό του (9-8-2014), προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στις γραμμές του οποίου αγωνιζόταν σε όλη του τη ζωή, 200 ευρώ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου.

***

φωτό 1

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 4 μήνες από το θάνατο (8/4/2015 ) της συντρόφισσας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΑΛΤΟΓΛΟΥ.

Η Βασιλική Μάλτογλου γεννήθηκε το 1929 στα Φουρνά Ευρυτανίας και σε ηλικία 19 χρόνων, το 1948, κατατάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Αμφιλοχίας και αναγκαστικά πέρασε για θεραπεία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας. Mετά την οπισθοχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού βρέθηκε στην Πολωνία στο νοσοκομείο «250». Εκεί γνώρισε τον συναγωνιστή Μάλτογλου Δημήτρη τον οποίο παντρεύτηκε και απέκτησαν τρία παιδιά: τον Χρήστο, την Ειρήνη και την Μαρίνα. Από τότε περπάτησαν τη ζωή μαζί, αντιμετώπισαν μαζί τις δυσκολίες της προσφυγιάς και μόνο ο θάνατος τους χώρισε. Από το 1951 μέχρι το 1960 δούλεψε στο κολχόζ (ΝΕΑ ΖΩΗ) στην Πολωνία. Στη συνέχεια μετακόμισαν στη ΛΔ Βουλγαρίας στην πόλη Παζαρτζίκ με έντονη πάντα τη νοσταλγία επιστροφής στην πατρίδα. Το 1982 με τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων μαζί με την οικογένειά της εγκαταστάθηκαν στη Θυρέα Διδυμοτείχου. Ηταν πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, δραστήρια και αγαπητή σε όλους γι' αυτό και τη συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία όλο το χωριό.

Ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα Μάλτογλου Δημήτρης, οι δυο κόρες τους, ο γιος τους και τα εγγόνια τους ευχαριστούν θερμά όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν στο πένθος τους.

Στη μνήμη της, αντί μνημόσυνου, προσφέρουν στο Κόμμα της καρδιάς της, το ΚΚΕ, 1.000 ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικών του.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΛΤΟΓΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΛΤΟΓΛΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ