ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Προετοιμασίας και... προβλημάτων συνέχεια

Μια «παρεξήγηση» προκαλεί πονοκέφαλο στην ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ

Eurokinissi

Μια «παρεξήγηση» προκαλεί πονοκέφαλο στην ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ
Στη Ζυρίχη βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο Ολυμπιακός καθώς στις 18.30 θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την Εθνική ομάδα του Κατάρ.

Ο Μάρκο Σίλβα πήρε στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους Ρομπέρτο, Καπίνο, Βούρο, Ελαμπντελαουί, Μανιάτη, Κολοβό, Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Φουστέρ, Αυλωνίτη, Χάρα, Μαζουακού, Καμπιάσο, Ντοσεβί, Κασάμι, Φινμπόγκασον, Σιόβα, Πάρντο, Ντουρμάζ, Μπουχαλάκη, Πουλίδο, Σάλιακα. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι οι Ντομίνγκες, Φορτούνης, Μποτία και Γιαννιώτας.

Στα μετεγγραφικά, ο πορτογαλικός Τύπος θεωρεί «σίγουρη» τη μετακίνηση του Σεμπά από την Εστορίλ στους νταμπλούχους Ελλάδας στην τιμή των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα με τη μετακίνηση ή όχι του συγκεκριμένου εξτρέμ, «τρέχουν» ακόμα οι υποθέσεις του Μιλιβόγιεβιτς, που φέρεται να είναι κοντά στη Φενερμπαχτσέ του πρώην προπονητή των «ερυθρολεύκων» Περέιρα, αλλά και της αναζήτησης στόπερ. Για τη συγκεκριμένη θέση, όπως είναι φυσικό σε κάθε περίοδο όπως αυτή, πολλές... συμφωνίες και ονόματα έχουν προκύψει, χωρίς όμως τίποτα να είναι οριστικό.

Από την άλλη, στην ΑΕΚ λένε «καλημέρα» Ντιέγκο - «Μπουονανότε» Τζιμπούρ... Την ώρα που αναμενόταν να φτάσει ο Αργεντινός στην Ελλάδα και να υπογράψει με τον «Δικέφαλο», ο Τζιμπούρ έχανε την πρωινή προπόνηση λόγω «παρεξήγησης». Αυτό το περιστατικό έφερε σε δύσκολη θέση τους διοικούντες την Ενωση, θυμίζοντάς τους παράλληλα περασμένες καταστάσεις με τον συγκεκριμένο παίκτη. Σε ό,τι αφορά τον Ντιέγκο Μπουονανότε, φέρεται να είχε συνάντηση με τους διοικούντες τη Γρανάδα όπου ανήκε και θα έπαιρνε το αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα. Τελικά, αργά χτες το απόγευμα αποφασίστηκε να καθυστερήσει μία μέρα η άφιξη του Μπουονανότε στην Αθήνα καθώς οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ήθελαν να δώσουν πανηγυρικό τόνο στον ερχομό του και στην υπογραφή του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν την προετοιμασία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Γκαμπάλα την ερχόμενη βδομάδα στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, ο Γιάννης Αναστασίου περίμενε να δει πολλά στοιχεία της μέχρι τώρα προετοιμασίας από τη χτεσινή φιλική αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία για να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα.

Σημειώνεται πως λόγω του ταξιδιού στο Αζερμπαϊτζάν, οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν ζητήσει η πρεμιέρα για την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει τη Δευτέρα ώστε να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Οσο για την Γκαμπάλα, τονίζεται πως ο Τζαβίντ Χουσεΐνοφ, που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Ρασίφ Αλίγιεφ, έχει δηλωθεί από την ομάδα του στην UEFA για τα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, στον ΠΑΟΚ, δύο νέοι ποδοσφαιριστές, ο Ερίκ Σαμπό και ο Μάριν Λέοβατς ενσωματώθηκαν τυπικά στην ομάδα. Και λέμε τυπικά καθώς ο Σαμπό θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει και άλλη μία συμφωνία του «δικεφάλου» αυτή τη βδομάδα. Ο λόγος για τον Τέρι Αντονις, που σύμφωνα με αυστραλιανή ιστοσελίδα είναι κοντά στη μετακίνησή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

Associated Press

Χρειάστηκαν εννέα τέρματα και 115 λεπτά αγώνα προκειμένου να στεφθεί η Μπαρτσελόνα, για πέμπτη φορά στην ιστορία της, υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Σεβίλλη απέδειξε πως ήταν άξια αντίπαλος των «Μπλαουγκράνα» στο προχτεσινό Σούπερ Καπ καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι από το 4-1 στο 4-4 και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, ο Πέδρο στο 115', μετά από ασταθή απόκρουση του Μπέτο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης για πέμπτη - και τελευταία - φορά.

Η καλή μέρα φάνηκε από το... πρωί. Μόλις στο 3' οι κάτοχοι του Γιουρόπα Λιγκ άνοιξαν «λογαριασμό» με εκτέλεση φάουλ του Μπανέγκα και ο Μέσι απάντησε με δύο τέρματα στο 7' και στο 16'. Στο 52' ο Σουάρες έκανε το 3-1 και ο ίδιος έκανε την ασίστ στο 44' όπου σκόραρε ο Ραφίνια. Από το 57' και μετά, η Σεβίλλη ανέλαβε δράση. Ο Ρέγιες μείωσε σε 4-2, η «ψαλίδα» του σκορ έκλεισε περισσότερο με το εύστοχο πέναλτι του Γκαμεϊρό στο 72' και ο Κονοπλιάνκα στο 81' έφερε το ματς στα ίσια και το οδήγησε στην παράταση.

***

Την ισοπαλία της Τσέλσι στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σουόνσι «πλήρωσε» η γιατρός των «μπλε», Εύα Καρνέιρο. Η 41χρονη έγινε το εξιλαστήριο θύμα του Πορτογάλου προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο μετά την απόφασή της να μπει στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις (κι ενώ η Τσέλσι έπαιζε με 10 παίκτες) για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τραυματία Αζάρ. Μετά τις δηλώσεις του και τις χειρονομίες του την ώρα του αγώνα, η γιατρός θα παραμένει πρώτη γιατρός στην ομάδα αλλά δεν θα δίνει το «παρών» στις προπονήσεις, στον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και στα ξενοδοχεία όπου καταλύουν οι «μπλε».

Στο ... ρετιρέ ο Λεβαδειακός

Στη Σούπερ Λιγκ θα αγωνίζεται και φέτος ο Λεβαδειακός μετά τη χτεσινή επικύρωση της βαθμολογίας από το ΔΣ της. Ετσι, η Κέρκυρα καταλαμβάνει την τελευταία θέση και υποβιβάζεται, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα μετά την απόφαση που αναμένεται να υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη από το Διαιτητικό Δικαστήριο, σχετικά με την προσφυγή των «Φαιάκων». Σημειώνεται πάντως πως αναμένεται και η αντίδραση του Απόλλωνα Σμύρνης, αφού θεωρεί ότι αυτή πρέπει να είναι η 16η ομάδα της κατηγορίας αν υποβιβαστεί η Κέρκυρα.

Επίσης, στη συνεδρίαση ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται μέσω των πλέι οφ, και παράλληλα να υπάρξει περιορισμός στους δανεικούς παίκτες.

Απογοητευμένος από την ΕΠΟ ο Καραγκούνης

Απογοητευμένος από την ΕΠΟ σχετικά με τα όσα έγιναν στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν, δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. Οπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport FM», «δεν έχω ενημερωθεί από κανέναν για οτιδήποτε. Βλέπω συνέχεια στα ΜΜΕ να σπιλώνεται η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο για να με ενημερώσει για τίποτα. Εχω μάθει από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει μια απόφαση, αλλά εγώ δεν ξέρω επίσημα τίποτα». Οσο για το παρασκήνιο της «σχέσης» του με τον Σ. Μαρκαριάν, είπε πως «δεν ξέρω κάτι γι' αυτό. Να μου κοινοποιηθεί κάτι και να μιλήσει και ο κ. Μαρκαριάν με ονόματα και διευθύνσεις». Μάλιστα, σημείωσε πως μίλησε μαζί του πριν παραιτηθεί «αλλά δεν είχα καταλάβει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο» και ότι δεν έχει μετανιώσει που αποφάσισε να επιστρέψει στην Εθνική από ένα διαφορετικό πόστο. «Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, ήταν δύσκολα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, με ανιδιοτέλεια και για το καλό της Εθνικής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ