ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Παραμονή για Λεβαδειακό... «αντίο» για Κέρκυρα

Ο Λεβαδειακός ήταν ο κερδισμένος στη δικαστική μάχη για παραμονή στην κατηγορία, έναντι της Κέρκυρας

Eurokinissi

Ο Λεβαδειακός ήταν ο κερδισμένος στη δικαστική μάχη για παραμονή στην κατηγορία, έναντι της Κέρκυρας
Ο Λεβαδειακός είναι τελικά η ομάδα που (τουλάχιστον προς το παρόν) παραμένει στη Super League, σε αντίθεση με την Κέρκυρα η οποία υποβιβάζεται. Με χτεσινή απόφαση το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των Φαιάκων κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για αποβολή τους από το πρωτάθλημα (παρότι είχαν σωθεί βαθμολογικά) λόγω παρατυπιών στη μετοχική σύνθεση της ομάδας. Σημειώνεται πως σχετική εισήγηση (για αποβολή της Κέρκυρας) υπήρξε και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, εκκρεμεί προσφυγή του Απόλλωνα Σμύρνης ως 3ος της Football League κατά της πρόθεσης να αντικατασταθεί η ομάδα που υποβιβάζεται με άλλη από την πρώτη κατηγορία (επικύρωσε τη βαθμολογία με παραμένοντα τον Λεβαδειακό μετά την πρωτόδικη αποβολή της Κέρκυρας). Από την άλλη αναμένεται και αντίδραση της Κέρκυρας στα νέα δεδομένα.

Παράταση ζήτησε η Λίγκα από Κοντονή

Παράταση για τα ζητήματα που εκκρεμούν, όπως είναι η τοποθέτηση στα γήπεδα κλειστού κυκλώματος καμερών και τερματικού για ηλεκτρονικό εισιτήριο, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Super League από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, σε χτεσινή συνάντησή τους. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γ. Μποροβήλος, σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η 15ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος στις αρχές Σεπτέμβρη (λόγω των αγώνων της Εθνικής ανδρών) προκειμένου να λυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Σε ανακοίνωσή του το υφυπουργείο αναφέρει ότι το αίτημα εξετάζεται θετικά, γίνεται λόγος για πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα ενώ εστιάζει και στην υπόσχεση από τις ΠΑΕ ότι δεν θα κάνουν εκ νέου ανάλογο αίτημα. Βάσει του νέου αθλητικού νόμου εάν σε όλα τα γήπεδα δεν υπάρχουν οι δυο εφαρμογές, το πρωτάθλημα είτε δεν ξεκινάει είτε διακόπτεται.

«Αγκάθι» το ζήτημα των δικαστών

Επίσης, στη συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού τέθηκε από τον δεύτερο και το θέμα της τοποθέτησης των δικαστών στα αρμόδια όργανα μετά την άρνηση της ΕΠΟ να τοποθετήσει τακτικούς δικαστές - όπως προβλέπεται από τον νέο αθλητικό νόμο - στο τριτοβάθμιο δικαιοδοτικό της όργανο, που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο υφυπουργός έκανε λόγο στους εκπροσώπους των ομάδων για κίνδυνο στη συμμετοχή όσων αγωνίζονται στην Ευρώπη όσο η Ομοσπονδία δεν συμμορφώνεται με τα όσα ορίζονται στον νέο αθλητικό νόμο. Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος της Super League έδειξε να συμπλέει με τις απόψεις του υφυπουργού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ηρθε ο Σεμπά... χαμόγελα για Μανιάτη

Κλεισμένη (εκτός απροόπτου) θα πρέπει να θεωρείται πλέον και η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Σεμπά στον Ολυμπιακό, με τον 23χρονο εξτρέμ να βρίσκεται από χτες στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τυπικά της υπόθεσης. Χτες πάντως η ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Πορτογαλο-μαροκινού στόπερ Μανουέλ Ντα Κόστα. Την ίδια ώρα ευχάριστα ήταν τα μηνύματα για τον τραυματισμό του Γ. Μανιάτη στην προπόνηση της Δευτέρας αφού το ιατρικό τιμ επιβεβαίωσε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

ΠΑΟ: Το... παλεύει για Αμπέντ

Μέχρι την τελευταία στιγμή δείχνουν στον Παναθηναϊκό ότι θα παλέψουν την υπόθεση απόκτησης του 23χρονου Αλγερινού Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος βρίσκεται από χτες στην Ελλάδα έστω και ανεπίσημα, την ώρα που οι «πράσινοι» συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα του, Νιούκαστλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την καλή διάθεση απ' τις δύο πλευρές παραμένουν διαφορές όσον αφορά το οικονομικό σκέλος.

Ανακοίνωσε Αντονις ο ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ κι επίσημα είναι ο Τέρι Αντονις, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε χτες την απόκτηση του 23χρονου Ελληνοαυστραλού μέσου για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Διεργασίες στην ΙΑΑF στη... σκιά του ντόπινγκ

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Πεκίνο, το Σάββατο 22 Αυγούστου, το διήμερο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑF) στην κινεζική πρωτεύουσα αναμένεται να επικυρώσει την αλλαγή σκυτάλης στον προεδρικό της θώκο. Στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, πρώτη μέρα του συνεδρίου, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ, Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα και ο αντίστοιχος των μεσαίων αποστάσεων, Βρετανός Σεμπάστιαν Κόε διεκδικούν την προεδρία, αντικαθιστώντας τον από το 1999 σε αυτή τη θέση Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ. Ωστόσο, τόσο τη σημερινή διαδικασία όσο και το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα επισκιάζουν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ και το ρόλο που είχε η ΙAAF. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα των «Sunday Times» κατηγορεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία πως απέκρυψε τα αποτελέσματα έρευνας για το ντόπινγκ που χρηματοδότησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) και πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο «Τέμπιγκεν» στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 αθλητές για τους οποίους κρατήθηκε η ανωνυμία, το 29% των αθλητών που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού το 2011, παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση αναβολικών. Μάλιστα, στην ίδια έρευνα γίνεται λόγος και για τους Παναραβικούς Αγώνες Στίβου της ίδιας χρονιάς, όπου αποκαλύπτεται πως χρήση αναβολικών έκανε το 49% των αθλητών.

Το δημοσίευμα κατηγορεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι τα στοιχεία αυτής της έρευνας δε δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, αφού τα ποσοστά προκαλούσαν ιδιαίτερη αίσθηση και μάλιστα έρχονταν σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία εκείνης της περιόδου, αφού για παράδειγμα οι έλεγχοι του WADA για την ίδια χρονιά μιλούσαν για ένα ποσοστό 2% ντοπαρισμένων αθλητών.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις των «Sunday Times» ήρθαν λίγες μέρες μετά την επίσημη παραδοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πως η επανεξέταση δειγμάτων που δόθηκαν για αντιντόπινγκ κοντρόλ στα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου του 2005 και 2007, αποκάλυψε την ύπαρξη 28 θετικών δειγμάτων που δεν είχαν συλληφθεί στους πρώτους ελέγχους.

ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Μια ανάσα από την οχτάδα η Εθνική

Πολύ κοντά στην απευθείας πρόκρισή της στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βόλο βρίσκεται η Εθνική νεανίδων στο πόλο, μετά τη χτεσινή νίκη της επί της Ρωσίας με 16-13 στο ντέρμπι του Α` ομίλου, νίκη που της δίνει το δικαίωμα να... κλειδώσει ουσιαστικά την πρωτιά στον όμιλο (ο πρώτος περνάει απευθείας στα προημιτελικά).

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για την ελληνική ομάδα σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς είχε προηγηθεί και ο ...περίπατος κόντρα στη Βρετανία στην πρεμιέρα, την οποία νίκησε με 27-4. Σήμερα η εθνική θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία (8.00 μ.μ.) στον τρίτο και τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα κοντραριστούν Ρωσία και Βρετανία. Χτες η Ιαπωνία νίκησε τη Βρετανία με 22-8. Κορυφαία στη χτεσινή νίκη της ελληνικής ομάδας ήταν η Πλευρίτου που σημείωσε οχτώ τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 3-5, 4-5

ΡΩΣΙΑ : Βερκοχογκλιάντοβα, Ζούμπκοβα, Μπορίσοβα 1, Σιμάνοβιτς 3, Ρίζκοβα 1, Τρότσκαγια 4, Κοριάκινα, Πολιάκοβα 1, Κολμάκοβα 2, Κραβτσένκο 1, Πανφίλοβα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου 8, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Νιαρχάκου, Ξενάκη 2, Καλογεράκου, Πάτρα, Ι.Χαραλαμπίδη 1, Σ.Χαραλαμπίδη 4, Σταματοπούλου.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ξεχωρίζει το ντέρμπι Βαλένθια - Μονακό

Το ντέρμπι μεταξύ της Βαλένθια και της Μονακό (21.45, ΟΤΕ Sports 2) στην Ισπανία ξεχωρίζει από το σημερινό... δεύτερο πιάτο των πρώτων αγώνων για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα κρίνουν τα τελευταία εισιτήρια για τον καταρτισμό των ομίλων της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση των δύο πιο ισχυρών ομάδων της συγκεκριμένης φάσης στη διοργάνωση μαγνητίζει τα βλέμματα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, καθώς οι ισορροπίες θεωρούνται ρευστές. Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, ειδική σημασία δίνεται και στην αναμέτρηση της αλβανικής Σκεντέρμπεου με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (OTE Sports 7), κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους (φόβος για τυχόν έκτροπα). Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδια Βασιλεία - Μακάμπι Τελ Αβίβ (OTE Sports 4), Σέλτικ - Μάλμε (OTE Sports 5), Ραπίντ Βιέννης - Σαχτάρ (ΟΤΕ Sports 3). Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 21.45.

ΙΣΠΑΝΙΑ
«Σούπερ» Μπιλμπάο

Το πρώτο της τρόπαιο από το 1984, όταν και είχε κατακτήσει το νταμπλ, πανηγυρίζει πλέον η Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά τη σπουδαία επιτυχία να κατακτήσει το φετινό Σούπερ Καπ απέναντι στην νταμπλούχο της περασμένης σεζόν, Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο τελικό που έγινε στη Βαρκελώνη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ωστόσο η εκκωφαντική νίκη των Βάσκων με 4-0 ήταν αυτή που τους έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσουν την πρώτη τους διάκριση μετά από 31 χρόνια. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και στάθηκε όρθια απέναντι στους Μπλαουγκράνα, που προσπάθησαν με κορυφαίο τον Μέσι να κάνουν την ανατροπή. Πάντως, ο δεύτερος τελικός ήταν επεισοδιακός, με δύο αποβολές για κάθε ομάδα, αρχικά του Πικέ για τους γηπεδούχους και μετά του Σόλα στο 86' για την ομάδα του Μπιλμπάο. Αυτή ήταν η τρίτη φορά στην ιστορία της που η Αθλέτικ κατακτάει το εν λόγω τρόπαιο. Σημειώνεται πως οι δύο αντίπαλοι θα τα ξαναπούν σε λίγες μέρες, στα πλαίσια της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ