ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθούν στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ).

Το φετινό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα απλωθεί σε δύο μεγάλες σκηνές και τον αγαπημένο των μικρών επισκεπτών Παιδότοπο και αναλυτικά, το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους:

Γιώργο Αετόπουλο

Κώστα Καρμπά

Κώστα Μακεδόνα

Λάκη Παπαδόπουλο

Γιάννη Γιοκαρίνη

Νίκο Ζιώγαλα

Χρονίρ

Σκηνή Β

Στέλιος Κοτίδης και Η Μπάντα

Συζήτηση με θέμα: «Ενας δρόμος υπάρχει, δυνάμωμα της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει»

Ηχοι και σκοποί του Πόντου, με τους Θ. Μπαϊρακτάρη και Γ. Δασκουλίδη

Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Παιδότοπος

«Καλοκαιρινές... Χειροτεχνίες»

«Μαθαίνουμε ..."κόλπα" από ζογκλέρ σε ξυλοπόδαρα»

«Αθλοπαιδιές», ομαδικά παιχνίδια

Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές του «Ορφέα» Καλαμαριάς

* Στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες: «Η γωνιά του επιστήμονα» - πειράματα, «Εργαστήρι lego», Facepainting, Χειροτεχνίες - κατασκευές, Παιχνίδι «Ο τροχός της τύχης...».

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους:

Β. Πετρίδη και οι Γκαϊλέ

Μπάμπη Στόκα

Φωτεινή Βελεσιώτου

Λιζέτα Καλημέρη

Σοφία Νάτσιου

Σκηνή Β

Συγκρότημα του ΠΑΜΕ

Συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις»

Συναυλίες με τους:

Koza Mostra

Λεωνίδα Μουλαγιαννιό

Νίκο Ταλέα

Μαρία Φραγκούλη

Παιδότοπος

Χειροτεχνίες

«Καιρικά φαινόμενα και οι ήχοι τους». Ομάδα μουσικών μαθαίνει πώς μπορούμε να μιμηθούμε με το σώμα μας και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά.

Μάθημα χορού ζούμπα και λάτιν

Πάρτυ

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Αφιέρωμα στους αλύγιστους του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Συναυλία με τους:

Ρίτα Αντωνοπούλου

Μανώλη Ανδρουλιδάκη

Δημήτρη Μπάση

Σκηνή Β

Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα

Imam Baildi

Βασίλης Κασσούρας

Παιδότοπος

Επίδειξη ξιφασκίας

Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης»

Στις 12 Σεπτέμβρη και στην Πάτρα

Μονοήμερο θα είναι τελικά, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το Φεστιβάλ στην Πάτρα, που θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στο χώρο του ΤΕΙ της πόλης.

Αναλυτικά το τροποποιημένο πρόγραμμα του 41ου Φεστιβάλ στην Πάτρα θα περιλαμβάνει:

Επίδειξη παραδοσιακών χορών από χορευτικά σύνολα.

Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.

Ομιλία από την Μαρία Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή του Κόμματος.

Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει στο χώρο έκθεση με θέμα: «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης... Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», όπου θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Επιπλέον, στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν: Τα χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και περιχώρων και ο Μ. Μουρελάτος με παράσταση κουκλοθεάτρου.

Αθλητικό Camp

Στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πάτρα θα πραγματοποιήσουν επίσης Αθλητικό Camp, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στο χώρο της πλαζ.

Το πρόγραμμα του Camp έχει ως εξής:

  • Σάββατο 5 Σεπτέμβρη:

9.30 π.μ.: Ποδηλατικός αγώνας από την πλατεία Τριών Συμμάχων μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πλαζ.

11.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00: Τουρνουά μπάσκετ 3on3, τουρνουά beach volley και τουρνουά ping pong.

  • Κυριακή 6 Σεπτέμβρη:

9.30 π.μ.: Αγώνας δρόμου από την πλατεία Τριών Συμμάχων μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πλαζ.

11.00 - 14.00: Τουρνουά μπάσκετ 3on3, τουρνουά beach volley και τουρνουά ping pong.

18.00: Αγώνας δρόμου «Ο γύρος της πλαζ».

18.00 - 21.00: Τελικές φάσεις των τουρνουά.

ΚΝΕ
Συγκέντρωση νεολαίας στην Αθήνα στις 4 Σεπτέμβρη

Μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας διοργανώνει η ΚΝΕ στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ).

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τα συγκροτήματα «Kollektiva» και «String Demons».

Φεστιβαλικά ραντεβού σε άλλες πόλεις

Προς την κορύφωσή του οδεύει το Φεστιβάλ και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Συγκεκριμένα:

Στην Αρτα, το Φεστιβάλ θα γίνει στις 4 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σκουφά, και θα περιλαμβάνει: Συναυλία με τον Στάθη Αρτινό, ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας της ΕΑΜικής Αντίστασης από το φακό του Κ. Μπαλάφα (υλικά που έχει προσφέρει στο Αρχείο του ΚΚΕ ο αδερφός του, Παύλος Μπαλάφας).

Στην Πρέβεζα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης στις 4 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ανδρούτσου, και θα περιλαμβάνουν: Αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, ομιλία από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τους Sober και Rebellion Connexion, λαϊκό γλέντι.

Στο Αγρίνιο το Φεστιβάλ κορυφώνεται στις 5 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο σχολείο, με εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία από τον Δημήτρη Δήμα, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στον Πύργο, επίσης στις 5 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Κούβελου, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει: Συναυλία από νεανικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό σύλλογο «Μωραΐτες», μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο «Καπνισμένο τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου (σκηνοθετική επιμέλεια: Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος), ομιλία από την Ζωή Χαχάμη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι.

Στα Γιάννενα, το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί μια βδομάδα αργότερα, στις 11 Σεπτέμβρη, και οι εκδηλώσεις του θα γίνουν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, ακόμα, συναυλία με τον Στέλιο Κοτίδη και την μπάντα του και παραδοσιακό γλέντι με τον Ηλία Πλαστήρα.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της Λάρισας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη του Πηνειού. Η ομιλία θα γίνει στις 21.30.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα: Στις 8 μ.μ., συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα Strength of Deniel. Στις 8.30 μ.μ., συναυλία με τους ΕΔΕΜ. Στις 10.30 μ.μ. παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Κωστούλη και τους Φώτη Παπανικολάου, Γιάννη Σωτήρη, Δημήτρη Πατούλια και άλλους μουσικούς.

Οι σημερινές εκδηλώσεις

Σήμερα Κυριακή, το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επισκέπτεται την Κεφαλονιά, την Εδεσσα και τη Νάουσα, με εκδηλώσεις που συνδυάζουν το πολιτικό με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα:

Στην Κεφαλονιά, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πάρκο Νάπιερ στο Αργοστόλι, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ακόμα: Παράσταση Καραγκιόζη, μουσικο-ιστορικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία με τίτλο: «Τεράστιο το κουράγιο μου. Και πού να δεις ακόμα...», παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους, συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι.

Στην Εδεσσα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βαρόσι, με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Επίσης, στη Νάουσα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ