ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ανέβασε τον... πήχη η Κυριακοπούλου

Η πρόκριση της Νικόλ Κυριακοπούλου στον αυριανό τελικό του επί κοντώ, η οποία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θα δώσει το «παρών», ήταν το γεγονός που ξεχώρισε για την ελληνική αποστολή στις τρεις πρώτες μέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Αντίθετα, τόσο ο Κώστας Φιλιππίδης στους άνδρες όσο και η έτερη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα των γυναικών, Κατερίνα Στεφανίδη, δεν μπόρεσαν να προκριθούν από τα προκριματικά. Αξιόλογη απ' την άλλη μεριά θεωρείται η παρουσία της Υφαντίδη στο έπταθλο, όπου στο ακόντιο μάλιστα πήρε την πρώτη θέση.

Χαμηλή πτήση για Φιλιππίδη... έκπληξη από Μπάρμπερ

Αν και η καλή μέρα φαίνεται απ' το πρωί, δηλαδή τα 5,91 μ. που είχε ως καλύτερη φετινή επίδοση, ο Φιλιππίδης απέτυχε να περάσει τα 5,65 μένοντας 12ος στο προκριματικό γκρουπ του και φυσικά αποκλείστηκε απ' τον τελικό. Σημειώνεται πως ο Ελληνας άλτης έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Πάντως, το επί κοντώ των ανδρών ήταν το αγώνισμα των εκπλήξεων, κάτι που αποδείχθηκε και στον τελικό αφού ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Ρεμί Λαβινελί, απέτυχε για μια ακόμη φορά να πάρει το χρυσό στον ανοιχτό στίβο. Αυτό πήγε στην έκπληξη των αγώνων, Καναδό Μπάρμπερ, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,90 μ. ενώ τον ακολούθησε στη 2η θέση ο Γερμανός Χολζντέπε επίσης με 5,90 (αλλά με περισσότερες προσπάθειες) ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Βοϊτσιετσόφσκι (Πολωνία), Λαβιλενί (Γαλλία), Λίσεκ (Πολωνία) με 5,80 μ.

Πέταξε στον τελικό η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ μετά τη σταθερά καλή εμφάνιση που έδειξε στα προκριματικά. Η Ελληνίδα άλτρια είχε όλα της τα άλματα έγκυρα «καθαρίζοντας» και το 4,55, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό για να την στείλει στον τελικό. Αντιθέτως, η Κατερίνα Στεφανίδη, που είχε έγκυρες προσπάθειες στα 4,30 και τα 4,45, δεν κατάφερε να κάνει άλμα πάνω από τα 4,55, με αποτέλεσμα να καταλάβει συνολικά τη 15η θέση στον προκριματικό και να μην πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Σημειώνεται ότι η νεαρή αθλήτρια είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο χωρίς τεχνικό.

Αξιόλογη εμφάνιση απ' την Υφαντίδου

Καθ' όλα αξιόλογη θεωρείται η εμφάνιση της Κατερίνας Υφαντίδου στο έπταθλο, όπου κατέλαβε τη 19η θέση συγκεντρώνοντας 5.951 βαθμούς. Στο τελευταίο αγώνισμα του διημέρου η Υφαντίδου τερμάτισε τα 800 μ. σε 2.19.55 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη σειρά της. Νωρίτερα η Ελληνίδα είχε εντυπωσιάσει με τη βολή της στον ακοντισμό με 56,19 μέτρα. Η πρώτη τριάδα στο αγώνισμα ήταν: Ενις (Βρετανία) 6.669, Τέισεν Ιτον (Καναδάς) 6.554 Ικαουνίτσε - Αντμίντινα (Λετονία) 6.516 β.

Το... πάλεψε η Αναγνωστοπούλου

Καλή ήταν η εμφάνιση της Κρίστι Αναγνωστοπούλου στον προκριματικό της δισκοβολίας, η οποία πάλεψε για το καλύτερο αλλά η βολή της στα 58,20 μ. δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στον τελικό και τελικά κατέλαβε την 23η θέση.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Η ώρα του Τσάκωνα

Ο Λ. Τσάκωνας

Eurokinissi

Ο Λ. Τσάκωνας
Με αρκετές ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά, ο Λυκούργος Τσάκωνας ρίχνεται σήμερα στη μάχη των προκριματικών στα 200μ. Το 20.09 που έχει πετύχει φέτος στη Ρώμη ο Ελληνας σπρίντερ και η σταθερή απόδοση που έχει από την αρχή της χρονιάς, δημιουργούν αρκετές προσδοκίες για την πορεία του Τσάκωνα, με την πρόκριση στα ημιτελικά να φαντάζει εφικτή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η TV

ΠΡΩΙΝΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: 04.00 - 08.00. ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 14.00 Δισκοβολία Γυναικών Τελικός, 14.05 400μ. Γυναικών Ημιτελικός, 14.25 Μήκος Ανδρών Τελικός, 14.30 200μ. Σειρές Ανδρών Λυκούργος Τσάκωνας, 15.25 400μ. Εμπόδια Ανδρών Τελικός, 15.35 1.500μ. Γυναικών Τελικός, 15.55 800μ. Ανδρών Τελικός.

«Αστραπή» ο Μπολτ στα 100 μ.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να δώσει αυτή τη φορά ίσως την πιο σκληρή μάχη του στα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της φόρμας στην οποία βρέθηκε ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στα 100 μ και στο Πεκίνο. Παρά τα λάθη του (σκόνταψε στον ημιτελικό) και τον επηρεασμό του απ' τους τραυματισμούς στο τελευταίο διάστημα, ο Μπολτ κυριάρχησε στον τελικό με 9,79, με τον Αμερικανό να ακολουθεί μόλις ένα δέκατο πίσω του. Σπουδαία ήταν και η μάχη για την τρίτη θέση, όπου τελικά το μετάλλιο μοιράστηκαν ο Τρέιβον Μπρομέλ και ο Αντρέ Ντε Γκράσι, τερματίζοντας με 9,92.

Στην Τζαμάικα κατέληξε και το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, με την Φέιζερ να κυριαρχεί και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και να γίνεται η πρώτη στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά τρία χρυσά σε ισάριθμες διοργανώσεις. Η Φέιζερ πρώτευσε με 10,76 ενώ δεύτερη ήταν η Ολλανδέζα Σχίπερς (που πάλεψε και για την πρωτιά) με 10,81 και τρίτη η Αμερικανίδα Μπούι με 10,86.

Αντέχοντας την τακτική των Κενυατών αντιπάλων του ο Βρετανός με καταγωγή απ' τη Σενεγάλη Μο Φάρα πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μ. τερματίζοντας πρώτος με 27.01.13. Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Κίπσανγκ με 27.01.76 και τρίτος ο συμπατριώτης του Κίπνγκετιτς με 27.02.83.

Κερδίζοντας το 18ο αγώνα της τα τελευταία χρόνια η Κολομβιανή Κατερίνε Ιμπαργκουέν με άλμα στα 14,90 μ. πήρε το χρυσό στο τριπλούν και επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Δεύτερη ήταν η Χάνα Κνιάζεβα Μινένκο η οποία έκανε ρεκόρ Ισραήλ με 14.78 μ. Στην τρίτη θέση η αθλήτρια από το Καζακστάν Ολγα Ριπάκοβα με 14.77 μ.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ο Γιάννης Παπαχρηστίδης ήταν ο πρώτος Ελληνας που πάτησε στο τατάμι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο στην Αστάνα (24 - 30/8). Ο νεαρός τζουντόκα αγωνίστηκε στην κατηγορία για αθλητές με σωματικό βάρος μικρότερο από τα 60 κιλά (-60) και ηττήθηκε στον αγώνα από τον Νοτιοκορεάτη Τσόι Ιν Χουκ.

ΠΟΛΟ: Την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο, που έγινε στο Βόλο, πήρε η Εθνική νεανίδων αφού στον αγώνα κατάταξης νίκησε με 11-7 την Ιταλία.

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015 - ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοινώθηκε η τελική 12άδα

Μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης και ενόψει της πρόβας τζενεράλε που είναι η συμμετοχή στο «Ακρόπολις», ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, ανακοίνωσε την τελική 12άδα της ομάδας που θα μετάσχει στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο αρχίζει σε λιγότερο από 15 μέρες. Οι τελευταίοι που κόπηκαν απ' την αποστολή είναι οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Δημήτρης Αγραβάνης. Ετσι, την τελική αποστολή αποτελούν οι: Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Επόμενη υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ, με αντιπάλους τις Ολλανδία (27/8, 21.15), Τουρκία (28/8, 21.15) και Λιθουανία (29/9, 21.15).

«Εφυγε» ο Δ. Παρίδης

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε το Σάββατο 22 Αυγούστου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και ένα από τα σπουδαία ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Παρίδης. Ο εκλιπών, φορώντας τη φανέλα του Δικεφάλου, είχε 186 συμμετοχές και 49 τέρματα σε επίπεδο Α' Εθνικής, 49 αγώνες και 18 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έκανε και 11 συμμετοχές με 3 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Δ. Παρίδης, επίσης, είχε και 6 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Ηταν μέλος της ομάδας του 1976 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ.

SUPER LEAGUE
Η ... ροπαλιά του Ηρακλή

Η επικράτηση του Ηρακλή εκτός έδρας επί της Καλλονής ήταν απ' τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Δυναμική επιστροφή στην κατηγορία πραγματοποίησε η ΑΕΚ, που επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 3-0 του Πλατανιά, ενώ η Ξάνθη προσγείωσε ανώμαλα τον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του επί της Μπρόνμτπι για το Γιουρόπα Λιγκ αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα. Παίζοντας κατά διαστήματα καλά, ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση νίκησε τον Πανιώνιο με 3-0. Επιβλητικός με το «καλημέρα» ο Αστέρας Τρίπολης δεν δυσκολεύτηκε να περάσει απ' την Κομοτηνή και να νικήσει τον Πανθρακικό με 2-0. Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 1-1 στην Ημαθία, ενώ ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό.

ΠΑΟΚ: Μέχρι και 2,5 μήνες μπορεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Βόσνιος μέσος του ΠΑΟΚ. Ο Τσίμιροτ υπέστη βαριά θλάση στον αγώνα με την Ξάνθη, ενώ θα υποβληθεί και σε νέα μαγνητική για να διαπιστωθεί αν έχει πειραχθεί ο τένοντας. Παράλληλα προς διαζύγιο οδεύει η συνεργασία της ομάδας με τον Δ. Σαλπιγγίδη καθώς ο παίκτης ενημερώθηκε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του νέου τεχνικού.

ΑΕΚ: Η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, με αφορμή την ανακοίνωσή της πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στην οποία εκφραζόταν η δυσπιστία της ΠΑΕ για τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ