ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
Γιατί στηρίζω - ψηφίζω ΚΚΕ

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων στήριξης του ΚΚΕ, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές της επόμενης Κυριακής 20 του Σεπτέμβρη.

Ανθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, του Αθλητισμού, επιστήμονες, συνδικαλιστές, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Μαριάνθη ΣΟΝΤΑΚΗ

Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ μου λέει την αλήθεια, χωρίς να νοιάζεται να αλιεύσει την ψήφο μου αντιμετωπίζοντάς με σαν Ινδιάνο που θα μου πουλήσει καθρεφτάκια. Γιατί όποτε γύρισα την πλάτη μου στο ΚΚΕ το μετάνιωσα. Γιατί είναι πάντα εκεί όταν κάποιος χρειάζεται να παλέψει για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας.

Τάσος ΓΚΡΟΥΣ

Μουσικοσυνθέτης

Μετά και την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας από τη λεγόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς και τα αποτελέσματα που αυτή κληροδότησε στο λαό και στη χώρα, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Για ένα πραγματικό ΟΧΙ στα μνημόνια, για μια ουσιαστική διέξοδο από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Γιώργος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ηθοποιός - Συγγραφέας

Γιατί ΚΚΕ; Ολοι πιστεύουν πως ζούμε σε μέρες αδιάφορες («τα παιδιά σήμερα είναι αλλού...»), πως οι αγώνες είναι άχρηστοι («σώπα μωρέ, αφού όλα έχουν αποφασιστεί!»), πως όλοι είναι το ίδιοι («τα ίδια σικάτα όλοι τους»)... Αυτό το σύννεφο φόβου και ασφυξίας («τι μας περιμένει...») και πάνω απ' όλα αυτή η πεποίθηση αδυναμίας («ποιος μπορεί να τα βάλει μαζί τους»). Και άλλες τόσες μικρές φράσεις που καθημερινά βρίσκονται στα χείλη του καθενός μας χωρίς να το καταλάβουμε. Μοιάζουν ακίνδυνες - όπως και η εποχή. Στην πραγματικότητα είναι αργό δηλητήριο. Μικρές, ανώδυνες, ανεπαίσθητες - και όμως τόσο αποτελεσματικές δηλητηριάσεις.

Ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές, είναι γιατί πιστεύω ακόμα πως μπορώ να κάνω κάτι. Πως πρέπει να ενώσω τη φωνή μου με τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανθρώπινη Φύση και δεν τη μάχονται.

Νίκος ΦΑΚΑΡΟΣ

Μουσικός

Στηρίζω ΚΚΕ, γιατί έχει τη μόνη πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού. Ενα κόμμα με τόση συνέπεια και ιστορία σαν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, αποτελεί στήριγμα και ανακούφιση συνάμα σε αυτό το σύστημα που μας αλυσοδένει και μας μαστιγώνει με όλους τους τρόπους. Ο εργαζόμενος του μόχθου και τα λαϊκά στρώματα συνολικά να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός και με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στο Κόμμα ώστε να παλεύει, να μάχεται την εκμετάλλευση, να αποκαλύπτει και να φωτίζει τις μέρες μας. Η καταχνιά στις ζωές μας δεν είναι παντοτινή και νομοτέλεια. Παντοτινό είναι το δίκιο του λαού και νομοτέλεια η σοσιαλιστική κοινωνία. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας, ΠΑΝΤΟΥ.

Μιχάλης ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Μουσικοσυνθέτης

Ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή είναι η μόνη φωνή που λέει την αλήθεια, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά και να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, το μόνο κόμμα που μπορεί να μας υπερασπιστεί μέσα στη λαίλαπα που επέρχεται και γι' αυτό είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω του, να του δώσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη δύναμη. Το ΚΚΕ είναι η μόνη αχτίδα φωτός μέσα σ' έναν κόσμο που συνεχώς σκοτεινιάζει, η μόνη ελπίδα στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν. Ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας, θέλουμε να μη γυρίσει η Ιστορία πίσω. Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα, θέλουμε ολόκληρο το καρβέλι, γιατί μας ανήκει.

Βαγγέλης ΔΗΜΗΤΡΕΑΣ

Ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

Νομίζω ότι πολλοί έχουν, κατά κάποιο τρόπο, συνειδητοποιήσει ότι η αστική δημοκρατία είναι μια εικονική δημοκρατία, η οποία όμως καταφέρνει συχνά να ξεγελά με ποικίλους ψευδο-εκσυγχρονιστικούς τρόπους. Τα ειδικά στελέχη του καπιταλισμού, με παγιδευτική ευστροφία, με ψεύτικη κοσμιότητα, αλλά και με ένα απερίγραπτο κυνισμό, σχεδιάζουν και πραγματοποιούν την πιο βάρβαρη ταξική καταπίεση. Νομίζω πως ένα από τα πιο μεγάλα λάθη των «αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων», με την τρέχουσα σημασία των λέξεων, είναι ότι συχνά υποτιμούμε την εμπειρία τους, τη διπλωματική ευλυγισία τους, αλλά και τη σφαγιαστική αγριότητα των αντιπάλων μας. Παρά τις κάποιες διαφορές που έχω, θα στηρίξω και θα ψηφίσω Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Και πάλι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί.

Σταύρος ΒΟΥΛΑΣΙΚΗΣ

Μαθηματικός, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Συνταξιούχος

Κάποιοι νομίζουν ή πιστεύουν ότι η «Αριστερά» μπορεί να είναι ένα τμήμα μόνο της κυβερνητικής και της οικονομικής πολιτικής.

Δημιουργήθηκαν και γι' αυτό τα σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, αριστερά κ.λπ. κόμματα.

Ολα αυτά τα κόμματα, κατά γενική ομολογία, ήταν τα αναχώματα κατά του σοσιαλισμού.

Σοσιαλισμός είναι εκείνος που οδηγεί άμεσα ή έμμεσα στον κομμουνισμό και στην κομμουνιστική διαχείριση.

Ολες οι άλλες ερμηνείες ή ορισμοί είναι παραπλανητικοί και ψευδείς.

Οταν ένας λέει ότι είναι αριστερός στο πνεύμα και στην ιδεολογία και φιλελεύθερος, καπιταλιστής, εκμεταλλευτής στην οικονομία, σαφώς δεν μπορεί να είναι σοσιαλιστής.

Με επίγνωση των ιδεολογιών και την ανθρωπιστική αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί αλλά ίσοι, ψηφίζω ευχαρίστως το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ