ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
Σελ. /24
Κυβέρνηση - εργοδοσία προκαλούν. Ολοι σήμερα στους δρόμους!

Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Ασφαλιστικό! Συλλαλητήρια σε 57 πόλεις. Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Ξεπερνάνε τις 600 οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του κινήματος που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, επίσης στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συλλαλητήρια θα γίνουν σε τουλάχιστον 57 πόλεις, ενώ χτες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Η ανάγκη για ξεσηκωμό είναι τώρα ακόμα πιο μεγάλη, υπό το φως των εξελίξεων στο Ασφαλιστικό, καθώς από χτες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου» ξεκίνησαν να ράβουν το «κουστούμι» των νέων μειώσεων, αλλά και των ανατροπών που θα φέρει το νέο «μοντέλο».

Καθώς ήδη έχουν επιβληθεί οι πρώτες μειώσεις στις συντάξεις ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου, η ποσοτικοποίηση των ανατροπών αφορά τόσο το συνολικό στόχο για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,9% του ΑΕΠ το 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη δαπάνη το 2014, όσο και τα αναλογιστικά δεδομένα που θα προκύψουν από την υιοθέτηση και εφαρμογή της «νέας αρχιτεκτονικής».

Και ενώ το υπουργείο ανέλαβε δράση, ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε χτες να κατευνάσει την αγανάκτηση που προκαλούν οι ανακοινώσεις του συνολικά για το Ασφαλιστικό και τελευταία για την «ενοποίηση» της επικουρικής σύνταξης με την κύρια, που οδηγεί σταδιακά στην απορρόφησή της και την οριστική εξάλειψή της, ως μια από τις πλευρές της σαρωτικής επέλασης που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Με ψέματα καταργούν τις επικουρικές

Μιλώντας χτες σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως η «ενοποίηση» της κύριας και της επικουρικής σύνταξης δε γίνεται για να καταργηθεί η δεύτερη, αλλά, αντίθετα, για να «προστατευθεί» η σύνταξη των ασφαλισμένων.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η προσπάθεια του υπουργού να εμφανίσει ότι η επικουρική σύνταξη, και ειδικά το ΕΤΕΑ, εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση, όταν για τις επικουρικές ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει δώσει στη διάρκεια ολόκληρων δεκαετιών ούτε ένα ευρώ ή δραχμή προηγουμένως.

Αποστομωτική απάντηση στις προκλήσεις του υπουργού, για τη δήθεν τεράστια χρηματοδοτική εξάρτηση του ΕΤΕΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, δίνουν τα στοιχεία που παραθέτουν οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με αυτά, παρά τις τεράστιες απώλειες (2,5 δισ. ευρώ σε ονομαστική αξία από το PSI και 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τόκους, 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον από εθελούσιες - προσυνταξιοδοτικά τραπεζών, 125 εκατ. ευρώ ετησίως από κατάργηση κοινωνικών πόρων), η μόνη χρηματοδότηση που έλαβε το ενιαίο ταμείο (ΕΤΕΑ) ήταν 120 εκατ. (50 εκατ. το 2014 και 70 εκατ. το 2015) από το λογαριασμό Ειδικής Εισφοράς, στον οποίο η ετήσια συνεισφορά των συνταξιούχων του ξεπερνά τα 125 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η αναλογία ασφαλισμένων - συνταξιούχων ξεπερνά το 2/1 και τα αποθεματικά του ξεπερνούν τα 2 δισ., ενώ οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών αποτελούν την κύρια πηγή χρηματοδότησης. Σε όλα τα παραπάνω δεν υπολογίζονται βέβαια οι απώλειες του Ταμείου από το συνεχιζόμενο όργιο της εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων και την κλοπή των αποθεματικών, που χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, προκειμένου να μην πληρώνουν κράτος και εργοδότες.

Αιτία, λοιπόν, και της κατάργησης της επικουρικής δεν είναι τα οικονομικά δεδομένα, αλλά η στρατηγική κατεύθυνση για μείωση των συντάξεων αφενός και η προώθηση των ιδιωτικών συστημάτων Ασφάλισης, με τη μορφή είτε των Επαγγελματικών Ταμείων είτε αμιγώς ιδιωτικών μέσω ασφαλιστικών εταιρειών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας στη χτεσινή του παρέμβαση επέμεινε στον επανακαθορισμό των συντάξεων που έχουν αποδοθεί, δηλαδή στη μείωσή τους, η οποία επιχειρείται να παρουσιαστεί ως μια μορφή απόδοσης των συντάξεων σύμφωνα με «κοινούς κανόνες», που σημαίνει εξίσωση όλων προς τα κάτω.

Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ

Τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό και τα άλλα μέτωπα, αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα και δεν αφήνουν ανέγγιχτο κανέναν. Γι' αυτό στα σημερινά συλλαλητήρια καλούν η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στο φορο-στραγγαλισμό τους αντιδρούν οι μικροί ΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΒΣΑ χτες στο υπουργείο Οικονομικών. Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών έκανε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Οι αυτοαπασχολούμενοι, με το πανό και τα συνθήματά τους, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα, παλιά και νέα, που τους οδηγούν σε αφανισμό.

«Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ από την κινητοποίησή τους οι δυνάμεις της ΟΒΣΑ κάλεσαν σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι των ΕΒΕ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα κατά τόπους συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση των ΕΒΕ για το συλλαλητήριο στην Ομόνοια είναι στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ.

Χτες, παρά το γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν ειδοποιήσει για την παρέμβασή τους, στο υπουργείο τούς ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κανένας να τους συναντήσει. Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Καλαμπαλίκης, που είναι πάντα παρούσα για τους βιομηχάνους και τις αξιώσεις τους, αλλά κρατά την πόρτα κλειστή για τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων. Πριν αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι, θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους στην είσοδο του υπουργείου.

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί:

  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
  • ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την Εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις από τον ΟΑΕΔ

Την «επιβράβευση» των επιχειρήσεων, που «δημιούργησαν θέσεις εργασίας», με έξτρα χρήμα για τζάμπα εργασία, καθώς και την επιδότηση ανέργων που «δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση», σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ.

Ηδη από τη Δευτέρα, ο Οργανισμός προανήγγειλε τη δημοσίευση αυτών των προγραμμάτων και την Τρίτη τα συζήτησε στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Την τροφοδότηση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα και πάμφθηνους εργαζόμενους, με πρόσχημα τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, καταψηφίζοντας τα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών αφορά θέσεις εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την 1/1/2015 έως και τις 31/8/2015. Για τους εργαζόμενους αυτούς, οι εργοδότες μπορούν, όπως φαίνεται, να αιτηθούν από τον ΟΑΕΔ την επιχορήγησή τους με 18 ευρώ τη μέρα για κάθε εργαζόμενο που προσλήφθηκε με πλήρες ωράριο και με 9 ευρώ τη μέρα για κάθε μερικώς απασχολούμενο, προκειμένου να καλύψουν «μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους». Η ανώτατη διάρκεια επιχορήγησης φτάνει τους έντεκα μήνες (από 1/1/2015 έως και 30/11/2015).

Το πρόγραμμα για την «ενίσχυση της ρευστότητας», μέσω της επιδότησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών απευθύνεται σε πρώην εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που δημιούργησαν επιχείρηση κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2014 έως 31/8/2015 και «εξακολουθούν να τη διατηρούν στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης».

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που θα υπαχθεί στο πρόγραμμα ανέρχεται κατ' ανώτατο όριο στα 10.000 ευρώ, «σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά των καθαρών επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί». Δηλαδή, κάθε άνεργος που έστησε μια μικρή επιχείρηση προκειμένου να βγάλει ένα μεροκάματο ως αυτοαπασχολούμενος, θα πρέπει πρώτα να έχει καταβάλει από την τσέπη του το ποσό με το οποίο θα αιτηθεί να επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Σε πορεία «εξαΰλωσης» το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο πλαίσιο της στάσης εργασίας
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο πλαίσιο της στάσης εργασίας
Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενάντια στα μέτρα που οδηγούν στη μείωση κατά 50% του «μερίσματος» του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και του κοινωνικού πόρου που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου Ταμείου, ήταν μέρος των μέτρων που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο. Ακόμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το «μέρισμα» να γίνει μέρος της κύριας σύνταξης, ενώ προέτρεψε τους συνδικαλιστές να αντιπροτείνουν «ισοδύναμα»!

Πικετοφορίες στη Θεσσαλονίκη

Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης μετέφεραν το απόγευμα της Τρίτης οι Λαϊκές Επιτροπές, με πικετοφορίες που οργάνωσαν στο πλαίσιο των δράσεων για την προπαγάνδιση του σημερινού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ και της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Σε Εύοσμο, Κορδελιό, Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Νεάπολη, Συκιές, Αγιο Παύλο, Πολίχνη, Μετέωρα, Καλαμαριά, και στα διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, με τα συνθήματά τους κάλεσαν το λαό να οργανώσει την πάλη του, να μη δώσει στην κυβέρνηση το άλλοθι να επικαλείται την ανοχή ή τη συναίνεσή του στην επίθεση που εξαπολύει σε βάρος του.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους ναυτεργάτες

Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι ναυτεργάτες, με 48ωρη πανελλαδική απεργία από τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στις 6 π.μ., έως την ίδια ώρα το πρωί της Τετάρτης 4 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη, για όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με πλατιές συσκέψεις, καθώς και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε 57 πόλεις τα σημερινά συλλαλητήρια

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά, επίσης στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί μέχρι στιγμής και στις παρακάτω πόλεις:

  • Αγρίνιο, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Αλεξάνδρεια, 6.30 μ.μ., πνευματικό κέντρο.
  • Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο
  • Αλιβέρι, 7 μ.μ., πλατεία Λιγνιτωρύχου
  • Αργος, 6 μ.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου
  • Αρτα, 7 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
  • Βέροια, 6.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου
  • Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
  • Γιαννιτσά, 6 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)
  • Γρεβενά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Εδεσσα, 6 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες
  • Ελευσίνα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων
  • Ζάκυνθος, 7.30 μ.μ. Εργατικό Κέντρο
  • Ηγουμενίτσα, 6.30 μ.μ., πεζόδρομος
  • Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
  • Θήβα, 7 μ.μ., πλατεία
  • Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλος
  • Ιωάννινα, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο
  • Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη
  • Καρδίτσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Καστοριά, 7 μ.μ., παλιά Νομαρχία
  • Κατερίνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
  • Κεφαλονιά, 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
  • Κιλκίς, 6.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης
  • Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κομοτηνή, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κόρινθος, 7.30 μ.μ., Περιβολάκια
  • Κως, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
  • Λαμία, 7.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου
  • Λασίθι, 6.30 μ.μ., μαρίνα του Αγίου Νικολάου
  • Λαύριο, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
  • Λήμνος, 7.30 μ.μ., Λιμάνι Μύρινας
  • Λιβαδειά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Μουδανιά, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Μυτιλήνη, 6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
  • Νάουσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Ξάνθη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Οινόφυτα, 7 μ.μ., πλατεία
  • Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου
  • Πολύγυρος, 7 μ.μ., Δημαρχείο
  • Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειο
  • Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο
  • Ρόδος, 6 μ.μ., πλατεία πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Σάμος, 7 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου
  • Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
  • Σκιάθος, 5 μ.μ., Λαιμός του Μπούρτζι
  • Σκόπελος, 7.30 μ.μ., παραλία
  • Τρίπολη, 7 μ.μ., πλατεία Πετρινού
  • Φλώρινα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
  • Χαλκίδα, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Την Παρασκευή, 23 Οκτώβρη

  • Χίος, 6.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς
Απεργία στην εταιρεία «Τοξότης»

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της «Τοξότης ΑΕ», σε όλες τις εργολαβίες της εταιρείας στην Αττική. Η απόφαση λήφθηκε από το ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής και ύστερα από σύσκεψη με τους εργαζόμενους. Διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας, να γίνουν προσλήψεις, να δίνεται ο μισθός σταθερά κάθε μήνα, σε ημερομηνία που θα δεσμευτεί η εργοδοσία. Να δίνονται κάθε μήνα οι καταστάσεις μισθοδοσίας, να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους. Να δώσει η εταιρεία τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως είναι υποχρεωμένη και όχι να τ' αγοράζουν οι εργαζόμενοι με δικά τους χρήματα. Να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στους εργασιακούς χώρους.

Ψεύτης ο υπουργός Εργασίας

Με ύφος ...μπλαζέ, ο υπουργός Εργασίας βγήκε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή για να πει ότι για την καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων φταίει η κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας! Με τόσο φτηνούς αντιπερισπασμούς και βρώμικα ψέματα πάει να δικαιολογήσει η κυβέρνηση το γεγονός ότι καθυστερεί για μια ακόμη φορά να καταβάλει το συγκεκριμένο επίδομα και ταυτόχρονα να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα και τους αγώνες τους. «Η άγρια επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων θα συνοδευτεί με τη συκοφάντηση των εργατικών κινητοποιήσεων», προειδοποιεί το ΠΑΜΕ σε σχόλιό του και καλεί το λαό σε εγρήγορση.

Παρεμπιπτόντως, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ψευτιάς του υπουργού, σημειώνουμε ότι το υπουργείο Εργασίας πουθενά δεν εμπλέκεται στην καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων, τα οποία αποδίδονται με βάση τις υπηρεσίες του ΗΔΙΚΑ και μέσω του ΟΓΑ...

Καλούν στην Ομόνοια

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα σωματεία - μέλη του, τους εργαζόμενους της Αθήνας να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Επίσης, κοινό κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και σε άλλες κινητοποιήσεις του κλάδου τους, απευθύνουν οι Σύλλογοι Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής και Εργαζομένων Δήμου Διονύσου. Στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία σημειώνουν: «Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε με το νέο Ασφαλιστικό, το νέο μισθολόγιο που έρχεται με μειώσεις των μισθών, την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση». Τέλος, στο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο καλεί με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, όλες στις 6 μ.μ.:

  • Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, Σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά Σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ