ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο κανείς στο μεροκάματο! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

Eurokinissi

Εκτός από την προσπάθεια να συντηρήσει το κλίμα της αναμονής και των προσδοκιών από την πλευρά των εργαζομένων, προκειμένου ευκολότερα να περάσει τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση επιστρατεύει και την καταστολή, θέτοντας τα ΜΑΤ στη διάθεση της εργοδοσίας, για να κάμψει τις εστίες αντίστασης και να «παραδειγματίσει» συνολικά τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα, όπου χτες οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους απεργούς προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία σκοπεύουν με πυγμή απέναντι στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να περάσουν μέτρα αναγκαία για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν είναι αναγκαία μόνο η συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αλλά και η προετοιμασία για κλιμάκωση από την επόμενη κιόλας μέρα, με οργάνωση σε κλάδους και τόπους δουλειάς. Ολοι στη μάχη της απεργίας! Αύριο, κανείς στο μεροκάματο. Ολοι στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εστειλαν τα ΜΑΤ να σπάσουν την απεργία

Νέα κατασταλτική επίθεση χτες το πρωί σε βάρος των εργαζομένων που περιφρουρούσαν την κινητοποίησή τους

Από την περιφρούρηση της απεργίας τη Δευτέρα
Από την περιφρούρηση της απεργίας τη Δευτέρα
Νέα επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων στην εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής χτες το πρωί, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στις απολύσεις και στα σχέδια για μειώσεις στους μισθούς.

Την ευθύνη και αυτής της κατασταλτικής επίθεσης (είχε προηγηθεί άλλη μία το πρωί της Δευτέρας), που έγινε για να προστατευθούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, φέρει η κυβέρνηση, η οποία, όπως και οι προηγούμενες, δε διστάζει να ρίξει τα ΜΑΤ πάνω σε εργάτες που παλεύουν για το μεροκάματο και τη δουλειά τους.

Περίπου στις 8.30 π.μ., τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν με τη βία την είσοδο του εργοστασίου, για να προωθήσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε έτοιμο η εργοδοσία, ενώ κράτησαν για λίγη ώρα τον Νεκτάριο Τριάντη, γραμματέα της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας, που βρισκόταν στο πλευρό των απεργών εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ.

Τελικά, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των απεργών και των συγκεντρωμένων, το στέλεχος του Κόμματος αφέθηκε ελεύθερο από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρέμειναν τόσο στην είσοδο, όσο και περιμετρικά του εργοστασίου.

Για την κράτηση του Νεκτάριου Τριάντη και για την καταστολή των απεργών από τα ΜΑΤ (ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει και το πρωί της Δευτέρας), ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ έκανε εκ νέου παρέμβαση στον Νίκο Τόσκα, αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες στην είσοδο της «Ανακύκλωσης», μετά την επέμβαση
Διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες στην είσοδο της «Ανακύκλωσης», μετά την επέμβαση
Από την ώρα που έγινε γνωστή η επέμβαση, στο χώρο του εργοστασίου πύκνωσε η παρουσία σωματείων, φορέων και δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενώ και οι απεργοί της «Γενικής Ανακύκλωσης» δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ακολούθησε το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ιωαννίνων, όπου ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η αίτηση της εργοδοσίας για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυνε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν και μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν η απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, καθώς με την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το ΕΚ Ιωαννίνων αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη στην «Ανακύκλωση». Τον αγώνα τους να παραμείνουν στη δουλειά με τους ίδιους όρους, συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στην «Ανακύκλωση» του Ηρακλείου Κρήτης.

Το ΚΚΕ

Τη νέα επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε και σήμερα καθαρά θέση στο πλευρό της εργοδοσίας. Εστειλε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν εργάτες και αγωνιστές που βρίσκονταν στο πλάι τους για να βοηθήσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η επιχείρηση.

Ευθύνες, όμως, για τις απολύσεις και για την ποινικοποίηση του αγώνα έχει και η Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμοι της περιοχής) που έχουν συνάψει συμβάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και τις λαϊκές οικογένειες των Ιωαννίνων να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της "Ανακύκλωσης" που ζητούν να παραμείνουν στη δουλειά τους, που παλεύουν ενάντια στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ολοι μαζικά, δυναμικά στην απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο στις 10.30 το πρωί».

Μαζική προπαγάνδιση της απεργιακής κινητοποίησης

Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν πικετοφορίες, εξορμήσεις και μαζικές συσκέψεις

Από τη συνέλευση που οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας
Από τη συνέλευση που οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας
Πυκνώνει η δραστηριότητα των συνδικάτων και άλλων φορέων του κινήματος για την προπαγάνδιση της αυριανής απεργίας και ταυτόχρονα η προσπάθεια να δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Χτες το πρωί, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά οργάνωσε πικετοφορία στην αγορά του Πειραιά και τους γύρω δρόμους. Οι απόμαχοι της δουλειάς, που στα νιάτα τους έδωσαν μάχες για την Κοινωνική Ασφάλιση, κάλεσαν τους νέους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 το πρωί.

Πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις για την προπαγάνδιση της απεργίας έγιναν επίσης χτες στου Δήμο της Αθήνας και στην Αγία Βαρβάρα, από Λαϊκές Επιτροπές. Οπως και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου, σήμερα, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων διοργανώνει εκδήλωση - ανοιχτή συνέλευση στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων.

Στην Κρήτη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ανάρτησε χτες το πρωί στο κτίριο του ΙΚΑ Εσταυρωμένου ένα γιγαντοπανό, με το σύνθημα «Ξεσηκωθείτε! Κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ διαλύουν Κοινωνική Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια - εργασιακά δικαιώματα». Ενα μεγάλο πανό για την απεργία ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην Καβάλα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους.

Από την πικετοφορία των συνταξιούχων στον Πειραιά
Από την πικετοφορία των συνταξιούχων στον Πειραιά
Τέλος, ιδιαίτερα μαζική ήταν η συνέλευση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας, όπου συζητήθηκαν μέτρα για την καλύτερη προπαγάνδιση της απεργίας στις συνοικίες και το πρόγραμμα δράσης μετά από αυτή. Η Λαϊκή Επιτροπή θα συμμετάσχει στην απεργία με το δικό της πανό και μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζει να απευθύνει απεργιακό κάλεσμα στο λαό της περιοχής.

Επίσης, χτες, Τρίτη, έγινε παρέμβαση στον ΟΑΕΕ στο Ηράκλειο Αττικής, ενάντια στους πλειστηριασμούς που απειλούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρέη στο Ταμείο τους. Στις 23 Νοέμβρη, στις 8.30 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή οργανώνει, μαζί με το ΠΑΜΕ Υγείας, κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Στις 25 Νοέμβρη προγραμματίζει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το Ασφαλιστικό ενώ κοντά στα Χριστούγεννα θα οργανώσει γιορτή - εκδήλωση αλληλεγγύης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, συνεχίζει να συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα γραφεία της (Νισύρου 50).

Διεθνιστική αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ

Συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και παίρνουν πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τον αγώνα των ταξικών συνδικάτων μπροστά στην αυριανή απεργία. Οι Ομοσπονδίες εργαζομένων - μέλη της ΠΣΟ στη Νότια Αφρική και στην Τουρκία προγραμματίζουν στις χώρες τους κινητοποιήσεις έξω από τις πρεσβείες της Ελλάδας, ενώ μέχρι στιγμής στο ΠΑΜΕ έχουν φτάσει μηνύματα αλληλεγγύης οργανώσεων από τις παρακάτω χώρες: Αυστρία, Συνδικαλιστική Οργάνωση Left Bloc. Μεγάλη Βρετανία, Συνδικάτο Μεταφορών RMT. Βραζιλία, Γενική Συνομοσπονδία CTB, Συνδικάτο Fitmetal/CTB - Brasil, Γενική Συνομοσπονδία UST. Χώρα των Βάσκων, Συνομοσπονδία LAB. Γαλλία, Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα CGT des Cheminots de Versailles. Κονγκό, Συνομοσπονδία STC. Κύπρος, ΠΕΟ, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ. Πορτογαλία, Ομοσπονδία Τροφίμων, Ποτών, Ξενοδοχείων και Τουρισμού FESAHT, Ομοσπονδία Μεταφορών - Επικοινωνιών FECTRANS. Ινδία, Συνομοσπονδία AIUTUC, Ενωση Συνταξιούχων All India BSNL Pensioners Welfare Association, Ομοσπονδία Οικοδόμων Construction Workers Federation of India. Ιταλία, Συνδικαλιστική Οργάνωση USB. Ιράν, Workers' House. Σουηδία, Συνδικάτο SEKO Klubb 111. Διεθνείς Κλαδικές Οργανώσεις της ΠΣΟ, Εργαζομένων στις Μεταφορές, Συνταξιούχων, Εργαζομένων στο Δημόσιο, Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης.

Δεμένα αύριο τα καράβια στα λιμάνια

Στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία συμμετέχουν αύριο και οι ναυτεργάτες σε όλα τα λιμάνια και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Με ανακοίνωσή τους, μετά τη χτεσινή οργανωτική σύσκεψη για την απεργία, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ και η ΠΕΣ/ΝΑΤ «χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες, για την αποφασιστικότητα και μαζική συμμετοχή στον 4ήμερο απεργιακό αγώνα» που προηγήθηκε και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αύριο, Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Απαράδεκτη μεθόδευση

Μια απαράδεκτη μεθόδευση με στόχο να «θαφτεί» η αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία ξετυλίγεται αυτό το διάστημα. Τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί ως προς την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ανήμερα, στις 12 Νοέμβρη, και όχι μια μέρα πριν, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ή μια μέρα μετά, όπως πρότειναν στο διασωματειακό οι ταξικές δυνάμεις, ήρθαν να διευκρινιστούν.

Η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε επί της ουσίας να μη μεταδοθεί αύριο ούτε μια είδηση για την απεργία από τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και ταυτόχρονα να μην εκδοθούν την επομένη οι εφημερίδες, που θα φιλοξενούσαν το ρεπορτάζ της απεργίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τη σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστών της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ στο ενδεχόμενο έκδοσης φύλλων με αποκλειστικά απεργιακή ύλη την επόμενη μέρα της απεργίας.

Πρόκειται για μια κίνηση που αντικειμενικά εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους στον Τύπο, συνολικά την εργατική τάξη. Πίσω από την απόφαση της ΠΟΕΣΥ οχυρώθηκαν και άλλες Ενώσεις του Τύπου, που αναλαμβάνουν ευθύνη για τη μεθοδευμένη αποσιώπηση της απεργίας.

Η επισήμανση στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ ότι «επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα Μέσα», ρίχνει το μπαλάκι στην εργοδοσία και επί της ουσίας σε τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα ακουστεί έστω και μια λέξη από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ τη μέρα της απεργίας. Για τις εφημερίδες, βέβαια, ούτε λόγος, αφού η εργοδοσία βρίσκει ένα πρώτης τάξης άλλοθι για να «θάψει» την απεργία.

Οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν και χτες στο διασωματειακό ζήτημα να επιτραπεί η έκδοση απεργιακών φύλλων, με ύλη που θα αφορά αποκλειστικά την πανεργατική απεργία και θα διακινηθούν χωρίς τη μεσολάβηση των πρακτορείων. Μια τέτοια εξαίρεση θα διασφάλιζε την κάλυψη και την προβολή της απεργίας τουλάχιστον από τα Μέσα που θα επέλεγαν να εκδώσουν απεργιακό φύλλο και να το διακινήσουν μόνα τους.

Μάλιστα, για να διευκολύνει την προβολή της απεργίας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων εξαίρεσε από την απεργία εκείνους τους εργαζόμενους στα τυπογραφεία που θα συμμετάσχουν στην έκδοση απεργιακών φύλλων, με συγκεκριμένες προδιαγραφές (ύλη αποκλειστικά για την απεργία, διακίνηση εκτός πρακτορείων). Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την ΠΟΕΣΥ και από την πλειοψηφία των Ενώσεων που συμμετέχουν στο διασωματειακό, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση απεργοσπαστική!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ εκτοξεύει απειλές ενάντια σε όποιον σκεφτεί να συμμετάσχει στην έκδοση απεργιακού φύλλου, γράφοντας: «Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Διοικήσεις των Ενώσεων - μελών της να βρίσκονται σε επιφυλακή - μαζί με τα Πειθαρχικά τους Συμβούλια -, για την απόλυτη επιτυχία της απεργίας και την αντιμετώπιση απεργοσπαστικών κινήσεων».

Χτυπούν, δηλαδή, την απεργία στο όνομα της υπεράσπισής της (!) αυτοί που χωρίς την άδεια της εργοδοσίας δεν προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αυτοί που έχουν συμβάλει με τη στάση τους στο να ξεσαλώνει η εργοδοσία στον κλάδο, αυτοί που κάνουν την «κορόιδα» όταν τα αφεντικά τους συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και θάβουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αυτοί, λοιπόν, δηλώνουν έτοιμοι να περάσουν πειθαρχικό όσους απεργούς δημοσιογράφους κάνουν το αυτονόητο, να συμβάλουν δηλαδή ώστε το μήνυμα της απεργίας να διαδοθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές την επομένη, να διαδοθεί το κάλεσμα για συνέχιση και κλιμάκωση.

Σε ό,τι αφορά τον «Ριζοσπάστη», τη μοναδική εφημερίδα που προβάλλει σταθερά την προετοιμασία της απεργίας, με καθημερινό ρεπορτάζ και αρθρογραφία, τους επιστρέφουμε τις προκλήσεις και τις απειλές. Αλλωστε, τους ξαναβρήκαμε μπροστά μας πολλές φορές. Οπως το Φλεβάρη του 2010, όταν η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να κηρύξει απεργία και ο «Ριζοσπάστης» ήταν η μοναδική εφημερίδα που στάθηκε στο πλευρό χιλιάδων απεργών από κλάδους που κινητοποιήθηκαν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η εφημερίδα μας συμμετείχε στην απεργία και την επομένη κυκλοφόρησε απεργιακό φύλλο, με ύλη αποκλειστικά για την απεργία, που διακινήθηκε δωρεάν χέρι με χέρι από τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άλλους πρωτοπόρους εργάτες, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Δεσμεύσεις απέσπασαν οι εργαζόμενοι στον «Ζούρα»

Σε αναστολή των στάσεων εργασίας προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», στις μονάδες της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Το απόγευμα της Δευτέρας, στη συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο η διοίκηση της εταιρείας συμφώνησε να ανακαλέσει άμεσα τρεις απολύσεις, στις οποίες είχε προχωρήσει τον Αύγουστο, και κατέθεσε πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών που οφείλει. Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν χτες στη δουλειά, χωρίς να παρέχουν όμως υπερωριακή απασχόληση και παραμένοντας σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις. Αύριο, Πέμπτη, το επιχειρησιακό σωματείο και οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αύριο, Πέμπτη 12 Νοέμβρη, λόγω στάσεων εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής: Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Ο ηλεκτρικός και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλη τη μέρα οι συρμοί του μετρό. Επίσης, δε θα γίνουν δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΣΕ.

Προσυγκεντρώσεις και πούλμαν

Για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έχουν οριστεί στις 10 π.μ. οι εξής προσυγκεντρώσεις: Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οδός Αθηνάς (στο ύψος της Ομόνοιας): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Στον Πειραιά, για την απεργιακή συγκέντρωση έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, επίσης στις 10 π.μ.: Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Σωματεία του Πειραιά. Ηλεκτρικός σταθμός: Λαϊκές Επιτροπές Α΄ Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος. Αγία Τριάδα: Λαϊκές Επιτροπές Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη.

Δρομολογούν πούλμαν

Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση δρομολογούν από συνοικίες της Αττικής Λαϊκές Επιτροπές: Από Αγιο Δημήτριο, στις 9 π.μ., από το νέο τέρμα. Από Ν. Σμύρνη, στις 9 π.μ., από Αγία Φωτεινή (Polis Park). Από Καλλιθέα, στις 9 π.μ., από πλατεία Δαβάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ