ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφη δραστηριότητα ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα

Πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων ξεδιπλώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Μια σειρά από αυτές τις εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο γιορτασμό των 97 χρόνων απ' την ίδρυση του Κόμματος. Πρόκειται για εκθέσεις αρχειακού υλικού, συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, μέσα απ' τις οποίες αναδεικνύονται η ηρωική διαδρομή του ΚΚΕ, η έμπνευση που άσκησε και ασκεί η πρωτοπόρα ιδεολογία της εργατικής τάξης, η αντοχή των χιλιάδων κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών, που απορρέει από το δίκιο της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Παράλληλα, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και για τις πολιτικές εξελίξεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό κ.ά.

Μεταξύ άλλων, αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται και οι παρακάτω:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αλύγιστους αγωνιστές που εκτελέστηκαν την περίοδο 1948 - 1949 με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Χαλκίδας οργανώνει η ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με αφήγηση χρονικού, απαγγελία ποιημάτων και τραγούδι.

-- Η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, στις 7.30 μ.μ. στο Βαθύλακκο, με ομιλητή τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Αύριο, Σάββατο

-- Στην Κοζάνη, στο Εργατικό Κέντρο, σε εκδήλωση της ΚΝΕ για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τη δράση του ΚΚΕ, προβολή βίντεο και μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από συγκρότημα της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον Υμηττό (αίθουσα ΦΟΥ), θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση των τριών τευχών της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», με ομιλήτρια την Αννα Αγαθοκλέους, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 29/11

-- Στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής), οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση τιμής για τις αλύγιστες γυναίκες των Φυλακών Αβέρωφ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, μουσικοθεατρική παράσταση με χοροθεατρικά δρώμενα και το κομμάτι από την κεντρική έκθεση «Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης», που παρουσιάστηκε στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και αφορά τη δράση και τη ζωή των γυναικών στις φυλακές και τις εξορίες. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Καματερό, στον κινηματογράφο «Μελίνα» (Λ. Φυλής 165), σε εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με συναυλία από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προσφυγιά», θα μιλήσουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ.

-- Στις 11 π.μ., στη Σάμο, στο δημοτικό σχολείο στον Πλάτανο, διοργανώνεται εκδήλωση τιμής για την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.

Την Τρίτη 1/12

-- Στις 7 μ.μ., στο θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με συζήτηση, με θέμα «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα. Η αντίληψη του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1), με θέμα: «Η απεργία των οικοδόμων στη 1/12/1960. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης. Βαδίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης και του σοσιαλισμού». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Λάρισα, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στη Νεάπολη (Κ. Πατέρα & Παπανδρέου γωνία), σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Ν. Χικμέτ, με τίτλο «Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη». Στο χώρο θα λειτουργήσουν εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας από τη δράση του ΚΚΕ.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Από την εκδήλωση στην Καισαριανή
Από την εκδήλωση στην Καισαριανή
Σε εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που έγινε στην Καισαριανή, προχτές, Τετάρτη, παρουσιάστηκε η έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη», με ομιλητή τον Θέμη Καριοφίλη, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ προβλήθηκε και η ταινία «Οκτώβρης» των Σ. Αϊζενστάιν και Γ. Αλεξαντρόφ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα, όπως για τη σοβιετική εξουσία, αλλά και για τις σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και τα καθήκοντα για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, ιδιαίτερα ενόψει απεργίας στις 3/12, αλλά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία με τη «Ρωμιοσύνη» στο Αιγάλεω

Τραγούδια που συντροφεύουν τους λαϊκούς αγώνες στα 97 χρόνια του ΚΚΕ, ερμήνευσε το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»
Τραγούδια που συντροφεύουν τους λαϊκούς αγώνες στα 97 χρόνια του ΚΚΕ, ερμήνευσε το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»
Με συναυλία ενταγμένη στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 25/11, στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, οι εκδηλώσεις της ΤΟ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ προς τιμήν των 97 χρόνων του Κόμματος. Μιλώντας στην αρχή της εκδήλωσης, ο Νίκος Καραγιάννης, στέλεχος του ΚΚΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βάλουν τα δυνατά τους στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ώστε ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, αξιοποιώντας τη νέα απεργία στις 3/12, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και το νέο ασφαλιστικό «έκτρωμα».

Στη συναυλία έπαιξε το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», με τραγούδια που συντροφεύουν τους αγώνες του λαού και των κομμουνιστών, στα 97 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί τριήμερη έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ στο Αιγάλεω, με ντοκουμέντα από τις εξορίες, τις φυλακές και τις απάνθρωπες διώξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

ΠΑΤΡΑ
Ξεκινά αύριο η έκθεση - αφιέρωμα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Οι Οργανώσεις Πάτρας και ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμούν τα 97 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, πραγματοποιώντας έκθεση αφιερωμένη «Στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στις φυλακές και τις εξορίες, από τη δεκαετία του '20 μέχρι το 1974».

Η έκθεση θα γίνει στην Αγορά Αργύρη, στις 28-29/11 και 1-2/12 και θα λειτουργεί 9.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00.

Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις (για συμμετοχές καλείτε στο 697.34.35.036).

Στα εγκαίνια της έκθεσης, αύριο Σάββατο, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου.

Την Κυριακή 29/11 και την Τρίτη 1/12 θα γίνει προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 2/12, με βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της ΙΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ», από την Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

«ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41»
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις

Συνεχίζονται από Οργανώσεις του Κόμματος οι εκδηλώσεις παρουσίασης της μελέτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή»:

-- Αύριο Σάββατο, απ' την ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Τάσο Χρονά, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 6 μ.μ., από την ΤΟ ΕΒΕ, στην αίθουσα που βρίσκεται Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος), με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ