ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΟΥ στη Χρυσοβίτσα Θέρμου - Τριχωνίδας.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για τη συνέχιση των αγώνων του.

***

ΦΩΤΟ

Αύριο Κυριακή 29/11/2015 γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του συναγωνιστή ΦΩΤΗ ΜΑΡΕΤΗ, στις 10 π.μ., στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου. Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΘΩΜΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Ολγα - Γιώργης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΖΗΝΟΒΙΑΣ (ΒΙΒΗΣ) ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ φίλοι και σύντροφοι από την Εθνική Τράπεζα προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πλήρης ημερών ο συναγωνιστής ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Δήμητρα Γορτυνίας. Από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ στα τμήματα της Γορτυνίας, έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες με αποκορύφωμα τη μάχη του Μελιγαλά. Επίσης, πήρε μέρος στις μάχες της Αθήνας το Δεκέμβρη 1944. «Τιμήθηκε» από το κράτος των μοναρχοφασιστών με εικοσαετή φυλάκιση, και παρέμεινε στη φυλακή 13 έτη.

Τσακραλίδου Ελευθερία
Τσακραλίδου Ελευθερία
Με τη μεταπολίτευση έλαβε ενεργό μέρος στα λαϊκά κινήματα. Ιδρυτικό μέλος της ΠΕΑΕΑ, υπήρξε πρόεδρος της ΔΕ του παραρτήματος Αγίου Δημητρίου για 17 χρόνια και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρος μέχρι το θάνατό του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελπινίκη προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ. Συγγενείς και φίλοι προσφέρουν 110 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


ΦΩΤΗΣ ΜΑΡΕΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΑΡΕΤΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ