ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Της έφερε... γ(ι)ούρι στη Ρόδο

Η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Γιούρι Ζντβοτς στον πάγκο της πήρε ένα σπουδαίο διπλό στη Ρόδο επικρατώντας του Κολοσσού με 86-85 στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι του χτεσινού κυρίως μέρους της 11ης αγωνιστικής της Α1, με την οποία κλείνει η δράση του πρωταθλήματος για τη χρονιά που φεύγει. Ετσι, η Ενωση ξανανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό σε ρυθμό και διακύμανση, με τους δύο αντιπάλους να παλεύουν ισάξια για την επικράτηση. Οι «κιτρινόμαυροι» μάλιστα είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια όταν και προηγήθηκαν με 71-69 στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά το σφάλμα του Μαυροκεφαλίδη να κάνει φάουλ στον Λαρεντζάκη σε σουτ τριών πόντων μόλις 1 δευτερόλεπτο πριν από το τέλος και η ευστοχία στις βολές του παίκτη των γηπεδούχων οδήγησαν τον αγώνα σε παράταση. Εκεί η ΑΕΚ αν και πάλι πήρε διαφορά 6 π. 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (83-76) ο Ρέντφολντ έδωσε τις λύσεις στον Κολοσσό κάνοντας το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι (85-84). Ενα κρίσιμο καλάθι του Μαυροειδή και το λάθος του Ρέντφολντ στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Κούπερ (20 π.) ενώ για τον Κολοσσό ο Λαρεντζάκης (24 π.).

Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 82-67, Απόλλων Πάτρας - Λαύριο 90-73, Αρκαδικός - Κόροιβος 88-89.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 20, ΑΕΚ 20, Ολυμπιακός (10 αγ.) 19, Αρης (10 αγ.) 19, Κόροιβος 17, ΠΑΟΚ 16, Κολοσσός Ρόδου 16, Τρίκαλα 15, Απόλλων Πάτρας 15, Αρκαδικός 14, Κηφισιά (10 αγ.) 14, Λαύριο 14, Ρέθυμνο (10 αγ.) 13, Καβάλα 11. Σημ.: Δεν συμπεριλαμβάνεται ο χτεσινός αγώνας Παναθηναϊκού - Καβάλας.

«Ρεβεγιόν» με ντέρμπι στο ΣΕΦ

«Ρεβεγιόν» στα γήπεδα θα κάνουν οι παίκτες τεσσάρων ομάδων αφού σήμερα διεξάγονται τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια που θα ρίξουν την αυλαία της 11ης αγωνιστικής. Απ' αυτά ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αρη στο ΣΕΦ (17.00, ΟΤΕ Sports 4). Οι «ερυθρόλευκοι», μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις τις τελευταίες μέρες, που οδήγησαν σε μια ήττα από την Εφές για την Ευρωλίγκα και μια δύσκολη και αγχωτική νίκη στην Κηφισιά, ψάχνουν την ευκαιρία να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις. Την ίδια στιγμή όμως τα προβλήματα δεν λένε να τους αφήσουν αφού οι Σπανούλης, Λοτζέσκι, Αγραβάνης παραμένουν τραυματίες. Στην αντίπερα όχθη, ο Αρης με ανεβασμένη ψυχολογία απ' τις συνεχόμενες επιτυχίες σε Eurocup και Α1 επιδιώκει έχοντας ένα δύσκολο εμπόδιο να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, ενώ επιδιώκει και μια ψυχολογική τόνωση ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αμφίβολοι για τους «κίτρινους» παραμένουν οι τραυματίες Τσούπκοβιτς και Ξανθόπουλος.

Στο άλλο ματς της μέρας το Ρέθυμνο μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Κηφισιά (16.00), η οποία προέρχεται από άψογη εμφάνιση (παρά την ήττα) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ωρα Κυπέλλου

Στο Κύπελλο στρέφεται το ενδιαφέρον στο χώρο του μπάσκετ το διήμερο 27 και 28 Δεκέμβρη αφού η διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων θα γνωστοποιήσει το ζευγάρι του φετινού τελικού. Από τα δύο παιχνίδια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρη στο ΟΑΚΑ, που θα γίνει την Κυριακή 27 Δεκέμβρη (18.30, Νovasports 2) ενώ την επόμενη μέρα, 28 Δεκέμβρη, η ομάδα - έκπληξη του θεσμού Φάρος Κερατσινίου θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (18.30, Νοvasports). Σημειώνεται πως οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

ΒΟΛΕΪ
Τριάδα στο ρετιρέ

Η Κηφισιά μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ ξανάκανε το... μπαμ στην Α1 ανδρών επικρατώντας και πάλι εκτός έδρας του Ολυμπιακού με 3-1 για την 11η αγωνιστική και φινάλε του α' γύρου στο πρωτάθλημα πιάνοντας τους «ερυθρόλευκους» στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Στους απόλυτα κερδισμένους της αγωνιστικής συγκαταλέγεται και ο Φοίνικας Σύρου, που μετά το εύκολο πέρασμά του χτες από τη Μίκρα, όπου νίκησε τον Ηρακλή με 3-0, έγινε ο τρίτος της παρέας του ρετιρέ. Επίσης, ο ΠΑΟΚ, που πέρασε χωρίς προβλήματα από την Πάτρα επικρατώντας της Παναχαϊκής με 3-0, και μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, πλησίασε ακόμη περισσότερο στα ψηλά σκαλοπάτια. Σε ένα κομβικό παιχνίδι για την είσοδο στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, που έγινε χτες, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη με 3-1 σετ στην Κυψέλη. Σε άλλο παιχνίδι ο Παμβοχαϊκός επικράτησε της Λαμίας με 3-0. Η βαθμολογία: Κηφισιά 27, Ολυμπιακός 27, Φοίνικας Σύρου 27, ΠΑΟΚ 23, Παμβοχαϊκός 20, Παναθηναϊκός 19 κ.τ.λ.

SUPER LEAGUE
Πήρε Μπουμάλ ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη κίνηση για τη μεταγραφική περίοδο του Δεκέμβρη είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, που σύμφωνα με όλες τις χτεσινές πληροφορίες ήρθε σε συμφωνία με τον Καμερουνέζο επιθετικό του Πανιωνίου Ολιβιέ Μπουμάλ για συνεργασία 2,5 χρόνων. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους «πράσινους» να παραχωρούν παίκτη δανεικό στους «κυανέρυθρους» στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον Μπουμάλ, που μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις.

ΑΕΚ: Την ώρα που ο τεχνικός της ομάδας Γκας Πογέτ αναχώρησε για την Αγγλία για τις γιορτές, τα μεταγραφικά σενάρια για την ΑΕΚ συνεχίζονται. Ο Ουρουγουανός τεχνικός στο διάστημα που μεσολαβεί αναμένεται να πάρει αποφάσεις σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας στην περίοδο του Δεκέμβρη, ωστόσο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για πρόσωπα και πράγματα. Τα σενάρια όμως για την Ενωση δίνουν και παίρνουν, με το τελευταίο να αφορά τον 27χρονο Μαροκινό επιθετικό Ουσάμα Ασαϊντί, με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μια ανάσα απ την απόκτηση του 26χρονου επιθετικου από τις Κομόρες, Μοχάμεντ Μπεν, φαίνεται να βρίσκεται ο Λεβαδειακός μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, ώστε ο παίκτης να δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Ο Μπεν την περσινή σεζόν έκανε εξαιρετική θητεία στην Βέροια και αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ο τεχνικός των πρώτων Μάρκος Σίλβα δεν έδειξε να τον υπολογίζει μέχρι τώρα.

ΑΓΓΛΙΑ - ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ
Γιορτές στα γήπεδα

Η παραδοσιακή αγωνιστική των Χριστουγέννων, η λεγόμενη και «boxing day» στο πρωτάθλημα της Πρεμιερ Λιγκ στην Αγγλία, πάντα είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού μόνο στη «Γηραιά Αλβιόνα» υπάρχει αγωνιστική δράση αυτές τις μέρες. Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα, χάρη στη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς φιγουράροντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ετσι η αναμέτρησή της με τη Λίβερπουλ εκτός έδρας (17.00, OTE Sports 1) είναι αναμφίβολα αυτή στην οποία στρέφονται όλα τα βλέμματα στην 18η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Δεκέμβρη. Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος συγκαταλέγεται και η δοκιμασία της δεύτερης στη βαθμολογία Αρσεναλ, στην έδρα της Σαουθάμπτον (21.45, OTE Sports 1). Αντίθετα, θεωρητικά τον πρώτο λόγο έχουν οι δυο υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, με την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται τη Σάντερλαντ (17.00) και την τέταρτη Τότεναμ να φιλοξενεί τη Νόριτς (17.00). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Στόουκ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14.45, ΟΤΕ Sports 1), Μπόρνμουθ - Κρίσταλ Πάλας (17.00), Τσέλσι - Γουότφορντ (17.00), Σουόνσι - Γουέστ Μπρόμιτς (17.00), Αστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (17.00), Νιούκαστλ - Εβερτον (19.30).

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΣΑΤ
Οι πρώτοι των πρώτων

Τα καθιερωμένα βραβεία στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς όπως αυτοί προκύπτουν από σχετική ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών απένειμε σε ειδική τελετή ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΠ). Για το 2015, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, κορυφαία αθλήτρια, η αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου και κορυφαία ομάδα, η Εθνική Υδατοσφαίρισης Ανδρών. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Μανώλης Στεφανουδάκης, κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Δήμητρα Κοροκίδα και κορυφαία ομάδα με αναπηρία τα ζευγάρια BC3 Μπότσια (Ντέντα /Πανανός /Πολυχρονίδης).

Επίσης, στις ειδικές βραβεύσεις το «Επαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ηθους» απονεμήθηκε στον Περικλή Ιακωβάκη. Το Επαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) απονεμήθηκε στις κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4χ100μ Μεικτής Ομαδικής) Παμπαίδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονεμήθηκε στις αθλητικές οικογένειες Βασιλείου (Χάντμπολ) και Κορακάκη (Σκοποβολή).

ΦΙΦΑ
Aποχώρηση Μπλάτερ με αιχμές

Την απόφασή του να αποχωρήσει οριστικά από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, έπειτα και από την επιβολή οκταετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το σπορ, ανακοίνωσε μέσω της «Wall Street Journal» ο Ζεπ Μπλάτερ. Μάλιστα, ο ίδιος κατηγόρησε τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Λατινικής Αμερικής ως ενόχους για τα σκάνδαλα που βρίσκονται σε διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές της Ελβετίας και των ΗΠΑ.

«Νόμιζα ότι ήταν υπέροχοι άνθρωποι, αυτό γνώριζα. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τώρα είναι κατηγορούμενοι, όχι καταδικασμένοι, αλλά κατηγορούμενοι, ή στη φυλακή. Είναι η φιλοσοφία της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής στον τρόπο οργάνωσης του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι ενέργειες της FIFA. Είναι πράξεις των συνομοσπονδιών, στις οποίες δεν είχαμε κανέναν έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσο για την τελευταία απόφαση από το Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA για χρηματισμό του Μισέλ Πλατινί το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, απάντησε πως «είναι ανοησίες», διότι «σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, το να τιμωρήσεις κάποιον με οκτώ χρόνια πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία είτε ληστεία τράπεζας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ