ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Γενάρη 2016 - Κυριακή 3 Γενάρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή Γραμματέα της ΟΚΝΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ και των αγωνιστών που μαρτύρησαν στο κάτεργο της Κέρκυρας προσφέρω 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στην Κομματική μας Οργάνωση Ανω Λιοσίων.

Η κόρη Μαρία Χ. Μαλτέζου

***

Στη μνήμη του Μακρονησιώτη λοχαγού του 44 Συντάγματος ΕΛΑΣ Ρεθύμνου ΜΑΝΩΛΗ ΝΕΣΦΥΓΕ, του στελέχους του ΚΚΕ, γενικού γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου, φιλόλογου καθηγητή ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, του καπετάνιου του 2ου Λόχου του 44 Συντάγματος ΕΛΑΣ Ρεθύμνου, ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ και του στελέχους της Εθνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η ΕΝ προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ ενίσχυση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΟΥ ΠΑΚΙΑ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

Ο Νίκος Σαραντόγλου από τη Μελβούρνη Αυστραλίας προσφέρει μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης, το ποσό των 100 δολ. Αυστραλίας στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ, παλιού αγωνιστή του ΚΚΕ, από τα Προσφυγικά Πάτρας.

***

ΦΩΤΟ

Το Γενάρη του 2016 συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο της συντρόφισσας ΑΝΝΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα, αγωνίστρια καπνεργάτρια, μέλος του ΚΚΕ από μικρή ηλικία και μέχρι το θάνατό της.

Στο προσφυγικό της σπίτι στην Καβάλα έκρυβε πολύγραφο και με άλλους συντρόφους τύπωνε το 1942 παράνομα τα έντυπα της Αντίστασης. Συνελήφθη και βασανίστηκε μαζί με τη μικρή της κόρη Σταυρούλα, όμως ποτέ δεν κάμφθηκε.

Παρέμεινε αγωνίστρια έως το τέλος της ζωής της, διακινούσε το «Ριζοσπάστη» και έπαιρνε μέρος δραστήρια στις οικονομικές εξορμήσεις του Κόμματος.

Στη μνήμη της, αλλά και στη μνήμη της κόρης της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η κόρη της Θεοδώρα προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 50 ευρώ.

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, για τα 97 χρόνια του Κόμματος, προσφέρουμε 300 ευρώ.

Ι. και Ρ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4/1/2016 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και πολιτικού πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία από το 1949 μέχρι το 1981. Ηταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του η γυναίκα του Κυριακή και τα παιδιά του Τατιανή και Γιώργος προσφέρουν 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ 3

Στα χρόνια που πέρασαν χάθηκε η οικογένειά μου, ο άντρας και οι γιοι μου. Η ζωντανή παρουσία τους αντικαταστάθηκε από το σταματημένο βλέμμα τους στις φωτογραφίες γύρω μου για να με συντροφεύει στο άδειο σπίτι. Ομως, η ζωή προχωράει μπροστά και στη μνήμη τους, για όλα όσα πάλεψαν και πίστεψαν, για τον ΝΙΚΟ, τον ΧΑΡΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω στο Κόμμα 500 ευρώ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Πανταζή Τζένη Αρκαδιανή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και μαχήτριας του ΔΣΕ, που με το πάθος, τη συνέπεια, το χαρακτήρα της και τη μαχητικότητά της μέχρι την τελευταία της πνοή, μας έκανε να νιώσουμε όλοι μας τυχεροί που ζήσαμε δίπλα της και μάθαμε τόσα πολλά από εκείνη, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανατολικών ΟΤΑ στο τιμημένο ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Οικογένεια Γαβρικίδη

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ και των ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, ο Θανάσης Τσέντος και η Γεωργία Ρογκάκου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ (1927 - 2015) που γεννήθηκε στην Ποντοκώμη Κοζάνης από Πόντιους γονείς και που σε όλη της τη ζωή συμπορεύτηκε στους λαϊκούς αγώνες, για τα δίκαια της εργατικής τάξης, με το τιμημένο ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη της 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μανταμάδου Λέσβου για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ (Μαλέτσικος) γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μαχητής του αλβανικού μετώπου, καπετάνιος τάγματος στον ΕΛΑΣ, ταγματάρχης του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης - Υμηττού.

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΞΥΔΕΑ, για την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό της προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Ηλίας Ξυδέας, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

Στη μνήμη των συντρόφων ναυτεργατών κομμουνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΛΗ, που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία σοσιαλιστική - κομμουνιστική, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σύντροφος Δημήτρης Ζώτος από τη Βρυσούλα του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΠΑ που «έφυγε» πρόωρα, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Ιωάννα Κ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή, 13 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» η ΜΑΡΙΑ ΧΟΧΛΙΔΑΚΗ - ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ, σε ηλικία 52 χρόνων, από τις Αρχάνες Ηρακλείου. Ηταν δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών (μέλος της ΟΓΕ), και πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη μνήμη της, σύντροφοι και φίλοι καταθέτουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ 2

Με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαθητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στελέχους του ΚΚΕ, καθώς επίσης και του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, ο αδερφός τους Μήτσος Παπαδούλης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΤΕ Βόλου.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΟΥ ΔΕΜΟΙΡΟΥ, δολοφονηθέντος από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944, της μητέρας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΜΟΙΡΟΥ, του αδελφού μου ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΜΟΙΡΟΥ και της αδελφής μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ φίλων του ΚΚΕ, προσφέρω το ποσό των 70 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ.

Καλλιόπη Ευθυμίου

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πρόσφατα από τη ζωή η αδελφή μου ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΟΥΤΣΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη της με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό της προσφέρω στο ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Βύρωνα Φρυγίας.

Η αδερφή της Νίτσα Μαρκάτου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 60 ευρώ.

ΣΥΡΙΓΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΣΥΡΙΓΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Παναγής και Σπύρος Φαρακλός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΚΗ ΦΑΡΑΚΛΟΥ που μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα οποία αγωνίστηκε, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, για την Οικονομική Εξόρμησή του 500 ευρώ.

Η γυναίκα του Αθηνά, τα παιδιά του Γιάννης, Παναγής, Σπύρος

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών ναυτεργατών ΔΙΑΚΡΟΥΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΝΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΣΤΟΥΝΗ, ΜΕΤΑΛΗΝΟΥ ΝΙΚΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Ναυτεργατών για την Οικονομική Εξόρμηση.

Π. Τ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου και σ. ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ και της αγαπημένης μου κορούλας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ, που στις 8 Γενάρη κλείνουν 3 χρόνια που «έφυγε» για το παντοτινό της ταξίδι μακριά μου και μου άφησε μεγάλο πόνο προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας.

Η συντρόφισσα και μαμά Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στις 7/12/2015 «έφυγε» από τη ζωή, ο σύντροφος ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΑΘΡΙΤΗΣ. Αταλάντευτος σύντροφος έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού. Από νεαρός στην Ικαρία βοήθησε τους αντάρτες στο νησί, μετά στην Αθήνα εντάχθηκε σαν οικοδόμος στο Συνδικάτο με πρωτοπόρα δράση. Παρά τα προβλήματα υγείας, μέχρι το τέλος πάντα στο μυαλό και την καρδιά του είχε το Κόμμα και τον «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, ο γιος του και ο αδελφός του Νίκος προσφέρουν στο Κόμμα μας 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΓΙΑ, τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ωρωπού.

***

ΦΩΤΟ

Στις 21/12/2011 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ, που γεννήθηκε το 1922, στην Καρυά Ελασσόνας. Σε ηλικία 20 ετών οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου κατατάχθηκε εθελοντικά στον ΕΛΑΣ. Από την αναγκαστική προσφυγιά στην Πολωνία επαναπατρίστηκε, με την οικογένειά του, στη Λάρισα, τον Ιούνη του 1984. Εως το τέλος της ζωής του, ως μέλος του ΚΚΕ, σταθερός στη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, τα οποία και έζησε.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Η γυναίκα του, Δήμητρα, και τα παιδιά του, Κατερίνα, Κυριάκος και Σταματούλα, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ιπποκράτη Λάρισας, 20 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 13 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ (Ρήγα) στο Κρνοβ της Τσεχοσλοβακίας. Γεννήθηκε στο Πρόσβορο Γρεβενών το 1926 και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, του εφεδρικού ΕΛΑΣ και Εθνικής Πολιτοφυλακής. Από το 1946 υπήρξε μαχητής του ΔΣΕ στα βουνά της Μακεδονίας και Ηπείρου, όπου τραυματίστηκε 7 φορές.

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο της ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ (ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ). Γεννήθηκε στο Μεσολούρι Γρεβενών το 1926 και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ όπου εντάχθηκε το 1943. Πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ το 1949 και πήρε μέρος στις μάχες στο Βίτσι και στο Γράμμο.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ παντρεύτηκαν στα βουνά της Αλβανίας και βρέθηκαν Πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη, και από το 1963 στην Τσεχοσλοβακία. Η Γλυκερία (Κούλα) επαναπατρίστηκε το 1976 αρχικά στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια της ζωής της έμενε στη Λάρισα.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Θανάσης και Δημήτρης προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κων/νου - Σουφλαρίων Λάρισας.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στις 13 Ιούνη του 2013 «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΙΤΟΥΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μέλος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Ο γιος του ΧΑΡΙΤΟΥΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι στα 52 του χρόνια στις 4 Δεκέμβρη του 2004.

Ο αδελφός μας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ δολοφονήθηκε στα 24 του χρόνια από παρακρατικούς στο χωριό Αναράχη Πτολεμαΐδας στις 2 Μάρτη 1947.

Στη μνήμη τους, η οικογένεια Χαριτούδη προσφέρει 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας για την επιτυχία της οικονομικής μάχης.

***

ΦΩΤΟ 4

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΜΕΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΑΜΑΛΙΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑ και της αδερφής μου ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑ προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Αντωνία Τσεμέ και η κόρη του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ και ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΠΠΟΥ, φίλοι και σύντροφοί του από την Αργολίδα προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, του θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και της μητέρας μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας το ποσό των 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου και το ποσό των 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΝΙΚ. ΟΡΦΑΝΟΣ
ΝΙΚ. ΟΡΦΑΝΟΣ
Φωτεινή Καλασούντα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των υπέροχων γονιών μου, του αγαπημένου μου θείου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, καθώς και του αξέχαστου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, από τα νεανικά του χρόνια μέλους του Κόμματος, δασκάλου, νομικού, δημοσιογράφου και συγγραφέα, καθώς και στη μνήμη της κουνιάδας μου ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΛΙΔΟΥ, πρόσφατα θανούσης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑ Σαρ. ΦΡΑΓΚΟΥ από το Κυπαρίσσι Ευδήλου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (μεσανατολίτης), του ΔΣΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του και με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας το ποσό των 200 ευρώ.

Κώστας - Σαράντος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΦΟΥΛΙΑ, που έμεινε σε όλη του τη ζωή πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 70 ευρώ μέσω ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 20 Νοέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 93 χρόνων, ο σύντροφος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΥΔΙΑΣ.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1923, παιδί εργατικής οικογένειας. Σχολείο πήγε μέχρι το δημοτικό και μετά βγήκε στη μάχη για το μεροκάματο. Σε νεαρή ηλικία έρχεται σε επαφή με τις ιδέες και τις αρχές του ΚΚΕ. Για τη δράση του, το καθεστώς Μεταξά του επιφυλάσσει τη διαπόμπευση και το ρετσινόλαδο.

Στην τριπλή κατοχή φεύγει στο βουνό μαχητής του ΕΛΑΣ. Μετά τον ηρωικό Δεκέμβρη συλλαμβάνεται και αρνείται να υπογράψει δήλωση, εξορίζεται στη Μακρόνησο δύο φορές, ενώ τον έκλεισαν και στην Ακροναυπλία για ένα διάστημα. Παρέμεινε αλύγιστος, δήλωση δεν υπόγραψε.

Σταύρος Χαριτούδης
Σταύρος Χαριτούδης
Στην πρώτη πενταετία του 1960 ήταν πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της γειτονιάς του. Εφτιαξε βιβλιοθήκη για τα παιδιά, ενώ οργάνωσε δωρεάν μαθήματα αγγλικών. Η χούντα κλείνει τη βιβλιοθήκη και ο ίδιος διώκεται και πάλι.

Εργάστηκε σαν τσαγκάρης, εργάτης στην οικοδομή, σοβατζής, στα άσφαλτα. Με τη μεταπολίτευση ακούραστος αγωνιστής ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του ταξικού εργατικού κινήματος. Συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του Συνδικάτου Οικοδόμων ως ιδρυτικό του μέλος.

Παντρεύτηκε και απόχτησε τρία παιδιά και ευτύχησε να δει και τρία εγγόνια. Ηταν ένας από τους χιλιάδες αγωνιστές, από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που η δράση τους, η στάση ζωής τους, θα φωτίζουν το δρόμο για τους νεότερους, που θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη νίκη της εργατικής τάξης, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομουνισμού.

Στη μνήμη του, οι κόρες του και οι σύντροφοί του προσφέρουν 310 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νότιας Πάτρας του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ακούραστου κομμουνιστή ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ που «έφυγε» τόσο γοργά και αναπάντεχα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στέφανος - Μαρία


ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μαλέτσικος)
ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μαλέτσικος)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΤΣΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νίκος Κοτανίδης
Νίκος Κοτανίδης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΜΑΚΗΣ

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΡΙΤΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΧΑΡΙΤΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΠΑΠΑΔΙΑ ΑΜΑΛΙΑ
ΠΑΠΑΔΙΑ ΑΜΑΛΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

ΦΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

Δήμος Πάκιας
Δήμος Πάκιας

ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΟΧΛΙΔΑΚΗ - ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΟΧΛΙΔΑΚΗ - ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

ΔΕΜΟΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΕΜΟΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΜΟΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΔΕΜΟΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σταμάτης Μαλαθρίτης
Σταμάτης Μαλαθρίτης

ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΟΥΤΣΗ
ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΟΥΤΣΗ

ΞΥΔΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΞΥΔΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ