ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Γενάρη 2016 - Κυριακή 3 Γενάρη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στις 17 Γενάρη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπας

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που εντάσσεται στους εορτασμούς του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 17 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τους δεκάδες συντελεστές που επιμελούνται τη μουσικοθεατρική παράσταση της εκδήλωσης με τίτλο «Οι ρίζες μας φτάνουν τόσο μακριά όσο και οι ελπίδες μας»:

Σκηνοθεσία: Θαλασσιά Αντωνοπούλου

Διεύθυνση ορχήστρας: Μανώλης Ανδρουλιδάκης

Ενορχηστρώσεις: Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Κώστας Σταυρόπουλος, Στέφανος Χατζηαναγνώστου

Επιμέλεια κίνησης - χορογραφία: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Σκηνικά: Στράτος Σαραντίδης, Βαγγελιώ Νικολάου

Κοστούμια: Μυρτώ Πετάση

Φωτισμοί: Ακης Αποστολίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ηρα Ρόκκου, Σοφία Πολυχρονίδου

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Γιάννης Μπαλούς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Φίλιππος Παχνιστής

Βίντεο: Σήφης Στάμου, Κώστας Σταματόπουλος

Μοντάζ: Σήφης Στάμου, Κοσμάς Φιλιούσης

Τραγουδούν οι: Αντωνοπούλου Ρίτα, Γεωργακάκης Γιώργος, Καπετάνου Ελίνα, Κατσαμένη Δανάη, Κορακάκης Βαγγέλης, Κορακάκης Βασίλης, Πασχαλίδης Μίλτος, Σταυρόπουλος Κώστας, Ψυχογιού Λίνα

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Καλαβρούζος, Ελίνα Καπετάνου, Δανάη Κατσαμένη, Σπύρος Κοντορίζος, Κατερίνα Κουτροκόη, Ιωάννα Κυρίτση, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Φιλιούση, Αθηνά Φραγκουλοπούλου, Λίνα Ψυχογιού

Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Βιντσεντζάτος (τρομπέτα), Γιάννης Ευαγγέλου (κιθάρα), Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτα), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Φώτης Κόλλιας (κρουστά), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Θοδωρής Κουέλης (μπάσο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Παναγιώτης Μεταλληνός (ντραμς), Φίλιππας Παχνιστής (πιάνο), Κώστας Σταυρόπουλος (κιθάρα, τσέλο), Αγγελος Τζαμαρίας (τρομπόνι), Πάνος Τσίτσικας (μπουζούκι)

Επί σκηνής θα βρίσκονται ακόμα 50 συντελεστές.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξόρμηση μετά μουσικής για Ασφαλιστικό και απεργία

Με την μπάντα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, συνδικάτα της Αττικής έψαλαν τα αγωνιστικά κάλαντα την Πέμπτη στην Ερμού

Από τη μελωδική εξόρμηση του ΠΑΜΕ παραμονές της Πρωτοχρονιάς στην Ερμού
Από τη μελωδική εξόρμηση του ΠΑΜΕ παραμονές της Πρωτοχρονιάς στην Ερμού
Αφορμή για μια μαζική εξόρμηση ...μετά μουσικής αποτέλεσε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Με την μπάντα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, εργαζόμενοι από συνδικάτα της Αττικής έψαλαν τα αγωνιστικά τους κάλαντα στον πεζόδρομο της Ερμού, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την προσπάθεια που καταβάλλουν τα ταξικά σωματεία για την οργάνωση νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.

Η μελωδική αυτή πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ συνάντησε θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στον πεζόδρομο της Ερμού. Πολλοί ήταν αυτοί που κοντοστέκονταν για να ακούσουν τα πρωτότυπα κάλαντα και να πάρουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που μοιράστηκε μαζικά. Τα φετινά κάλαντα του ΠΑΜΕ έχουν ως εξής:

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά / χρόνια πολλά αγωνιστικά / Μ' αγώνες ξεκινάμε / στο κεφάλαιο απαντάμε.

Αλλαξε πάνω ο Μανωλιός / Μνημόνιο ψήφισε κι αυτός / Τα κέρδη προσκυνάνε / και τον κόσμο τυραννάνε.

Συναίνεση ζητούν ξανά / Να μην τη δώσει η εργατιά / Μ' αντίσταση και πάλη / Να μη σκύψεις το κεφάλι.

Τώρα που φτάσαμε ως εδώ / Φέρνουν το Ασφαλιστικό / Το δίνουν στα κοράκια / Και εμάς και εμάς στα θυμαράκια.

Τη σύνταξη χτυπούν ξανά / Δουλειά μέχρι τα γηρατειά / Τσακίζουν την Υγεία / Διαλύουν τα Ταμεία.

Χαράτσια στέλνουν συνεχώς / Και ο φτωχός, φτωχότερος / Τ' αφεντικά γελάνε / Για τα κέρδη τους μιλάνε.

Γι' αυτό εργάτη πάρε μπρος / Να σπάσει ο συμβιβασμός / Αγώνες κι απεργία / Πριν μας κάνουν την κηδεία.

Με λαϊκό ξεσηκωμό / αγώνα πανεργατικό / στους δρόμους να μας βρούνε / όλοι μας, όλοι μας να οργανωθούμε!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 62,33% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Στοιχεία από το «κλείσιμο» τη Δευτέρα 28/12/2015
Στοιχεία από το «κλείσιμο» τη Δευτέρα 28/12/2015
Εχοντας ήδη καλύψει το 62,33% του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Δεκέμβρη του 2015 και Γενάρη του 2016, οι ΚΟ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι του Κόμματος, κλιμακώνουν την προσπάθεια, ώστε ο δεύτερος και τελευταίος μήνας της Εξόρμησης να λήξει με υπερκάλυψη των πλάνων τους.

Ετσι, με την ενθάρρυνση της ανταπόκρισης που έχει βρει έως σήμερα το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τη μάχη του κουπονιού, αξιοποιώντας και τις μέρες των γιορτών για να απευθυνθούν ακόμα πιο πλατιά σε ανθρώπους του μόχθου που, απ' το υστέρημά τους, στηρίζουν το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Θυμίζουμε ότι στο πέμπτο κατά σειρά «κλείσιμο», στις αρχές της βδομάδας, η σειρά των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος σε ό,τι αφορά την κάλυψη των πλάνων τους, διαμορφώθηκε ως εξής: Στην πρώτη θέση είναι η Δυτική Ελλάδα, με ποσοστό κάλυψης 71,69%. Στη δεύτερη θέση η Πελοπόννησος με 70,06% και στην τρίτη θέση η Ανατολική Στερεά - Εύβοια με 70%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Εξωτερικού με 68,67%, Κεντρικής Μακεδονίας με 65,71%, Αττικής με 60,45%, Αιγαίου με 58,03%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 56,91%, Ηπείρου με 54,07%, Θεσσαλίας με 53,72%, Κρήτης με 50,45% και Δυτικής Μακεδονίας με 50,05%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 66,82% του πλάνου της και η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» το 75%.

Προσφορές

-- Ο σύντροφος Θωμάς Γαλανάκος, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

-- Ο Κώστας Βεζδρεβάνης προσφέρει 20 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Παράταση μέχρι τις 8 Γενάρη

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2016 μέχρι την Παρασκευή 8 Γενάρη ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «δε θα υπάρξει άλλη παράταση».

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι η παράταση αφορά και την κατάθεση πινακίδων.

Να σημειωθεί ότι τυχόν καθυστέρηση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται το διπλασιασμό του ποσού που θα οφείλεται στην Εφορία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ