ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγωνιστριών ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, των αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ, ΦΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ και ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ (πέθανε το Δεκέμβρη) ο Σωτήρης Κράνιας προσφέρει 50 ευρώ ως 2η δόση για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα, και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους της ΚΟ Λιβαδειάς και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην ΚΟ Λιβαδειάς για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 120 ευρώ.

Η κόρη του Αθηνά Τζάνου

***

ΦΩΤΟ

Στις 18/12/2015 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ Μιχ. ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ, από τον Ιναχο Αργους. Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

***

Στη μνήμη των ΦΟΥΛΑΣ και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, για τα 20 χρόνια από το θάνατό τους, η οικογένεια του Γιάννη Παπουτσή προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Η Κουρκούμπα Κατερίνα προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ στη μνήμη του πατέρα της ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑ.

ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
Το «Σπίτι του Αγωνιστή» ευχαριστεί θερμά.

***

Η δασκάλα Βασιλική Σταυροπούλου, από το Λονδίνο, προσέφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» τρία δοχεία λάδι, στη μνήμη των γονιών της ΗΛΙΑ και ΑΡΕΤΗΣ.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» ευχαριστεί τη φίλη για την πρωτόβουλη προσφορά της.

ΤΖΑΝΟΣ ΜΙΜΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΖΑΝΟΣ ΜΙΜΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καλομοίρα Κρανιά
Καλομοίρα Κρανιά
ΧΑΡΙΚΛΕΙΩ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΩ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», τεύχος 168 (Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2015)

Με ενδιαφέρουσα ύλη σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 από τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα παραρτήματά της σε όλη τη χώρα. Αλλά και πλούσια ειδησεογραφία σχετικά με την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, κυκλοφόρησε το τεύχος 168 (Οκτώβρη - Δεκέμβρη) του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».

Στο τεύχος 168 ολοκληρώνεται και το αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, με ειδική αναφορά στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των Αγγλο-Αμερικάνων για το βομβαρδισμό της Δρέσδης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ΑΡΘΡΟ - ΕΡΕΥΝΑ του καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Η πολιτική και ιστορική χρήση του "ψέματος"».

Ενδιαφέροντα υλικά υπάρχουν και στις άλλες στήλες του περιοδικού: «Οι Θέσεις μας», «Σελίδες για το ΔΣΕ», «Επέτειοι», «Αναμνήσεις - Ηρωες - Μάρτυρες», «Διεθνή», «Αγωνιστές που "έφυγαν"», «Προσφορές» κ.λπ.

Το περιοδικό διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην εκκλησία Αγ. Γεωργίου δίπλα στο Δημαρχείο Περάματος, θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΤΣΙΛΙΝΑΚΟΥ.

Ο αδερφός της Γιάννης Πατσιλινάκος και ο σύζυγός της Σίλβιο Πετολίλο προσφέρουν στη μνήμη της 50 ευρώ στην ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ