ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Γενάρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 300 ευρώ στην ιερή μνήμη των γονιών του ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΛΑΛΙΑΣ, του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή), μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποστράτηγου του ΔΣΕ (Διοικητή της 6ης Μεραρχίας), και των θείων του ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΦΤΑΝΙΔΗ (των τεσσάρων τελευταίων από τη Νάουσα Ημαθίας), για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγίου Στεφάνου - Β. Χωριών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (μπαρμπα - Πάνου), ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, που μας δίδαξαν με το παράδειγμά τους, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ ΖΩΗ, που «έφυγαν» πρόωρα από κοντά μας, η συντρόφισσα Αγγελική Τσώλου προσφέρει στην ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ 250 ευρώ.

***

Ο Αντώνης Καλόβουλος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 150 ευρώ στη μνήμη των γονιών του ΑΓΓΕΛΟΥ και ΝΙΚΗΣ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Βόρειων συνοικιών.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ, της μητέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, που μέχρι την τελευταία τους πνοή αγωνίζονταν για το σοσιαλισμό, το μοναδικό κοινωνικό σύστημα όπου οι λαοί θα έχουν μια ζωή που ταιριάζει σε ανθρώπους, καταθέτω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου.

Αρβανιτάκης Περικλής

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, παππού και γιαγιάς, ΝΙΚΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, στο πλευρό του κόμματός τους, του ΚΚΕ, με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Κατασκευών.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη μέρα που «έφυγε», της γυναίκας του ΕΥΓΕΝΙΑΣ και των δύο εκτελεσμένων αδερφών του ΓΙΩΡΓΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ - ΛΕΜΟΝΑΚΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της στα ιδανικά του ΚΚΕ. Τιμώντας τη μνήμη της η ΚΟΒ Συκουρίου Λάρισας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΕΛΙΟΥ η κόρη τους Μαρία και τα εγγόνια τους Δημήτρης και Κατερίνα Ποντίκα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας και 50 ευρώ μέσω της ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΙΟΣ ήταν ένας από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Γεννήθηκε το 1918, το 1940 πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1942, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και ήταν υπεύθυνος στον 3ο λόχο Αντιχασίων και ύστερα στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Μαχητής του ΔΣΕ μέχρι και τη σύλληψή του το 1947. Στη συνέχεια φυλακές και εξορία, Γιούρα, Μακρόνησος, Τρίκερι, Ακροναυπλία, Αβέρωφ, Κέρκυρα, Τρίκαλα ήταν μερικοί από τους τόπους που «τίμησε» με την παρουσία του. Σταθερός, αταλάντευτος και αισιόδοξος, έλεγε: «Τα ιδανικά δε νικιούνται, μένουν να εκπληρωθούν. Ο αγώνας συνεχίζεται ως τη νίκη, που θα είναι ο σοσιαλισμός».

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΙΟΥ ήταν μία από τις κομμουνίστριες που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα. Η κοινή διαδρομή με τον σύντροφό της στη ζωή και στον αγώνα Γιώργο Τέλιο αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γνήσιων κομμουνιστών, που διαμόρφωσαν μια σχέση η οποία κρατήθηκε ζωντανή επί 65 χρόνια, παρά τα εμπόδια και τις τρομερές δοκιμασίες που πέρασαν. Σε ηλικία 18 χρόνων οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ κι έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στο ΔΣΕ, πιάστηκαν μαζί με τον Γιώργο Τέλιο αιχμάλωτοι, κακοποιήθηκαν άγρια και μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο των Τρικάλων. Πέρασαν από το στρατοδικείο. Ο Γιώργος καταδικάστηκε σε ισόβια και η Ευαγγελία απαλλάχτηκε γιατί κρίθηκαν αστήρικτες οι κατηγορίες σε βάρος της.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ και του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρουμε 400 ευρώ στο ΚΚΕ, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι κόρες τους Ελσα - Αγγελική - Πηνελόπη

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΗ και ΑΛΚΗ ΝΟΥΣΙΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ελσα, από Γιάννενα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΟΥ Λαζ. ΜΠΑΜΠΑ, από το Λιβάδι Ελασσόνας, που στις 27 Γενάρη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα μας.

Η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα Παρασκευή (Βούλα), τα παιδιά του Αννα, Λάζαρος, Κική και ο εγγονός Βασίλης

  • Στη μνήμη του ΒΑΣΟΥ Λαζ. ΜΠΑΜΠΑ ο σύντροφος και συγκρατούμενός του στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, Γιάννης Χαρχαντής, προσφέρει στο Κόμμα 30 ευρώ.

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ 4

Η ΒΑΡΒΑΡΑ Κωνσταντίνου ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ, σύζυγος και μητέρα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, έδωσε στην πατρίδα ό,τι πολυτιμότερο είχε στη ζωή της, σύζυγο και δύο παιδιά. Η επίσημη πατρίδα της το ανταπέδωσε με κυνηγητό από τους ντόπιους δοσίλογους.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ (Μακρής) ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ, του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε το 1925 στο Μεσόβουνο του Νομού Κοζάνης. Το 1941, στις 23 Οκτώβρη, οι Γερμανοί σκότωσαν όλους τους άντρες του Μεσόβουνου, από 16 χρόνων και πάνω. Ανάμεσα στους σκοτωμένους και ο πατέρας του. Στη συνέχεια τα γυναικόπαιδα τα πήγαν στην Πτολεμαΐδα. Εκεί αμέσως οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Μέσα από σκληρούς αγώνες ενάντια στους κατακτητές ανδρώθηκε και συνέχισε μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σκοτώθηκε το 1950 στο Βέρμιο.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ (Γιάγκος) ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ, του Κωνσταντίνου, αδελφός του Λάζαρου, γεννήθηκε το 1927 στο Μεσόβουνο. Σε μικρή ηλικία, λόγω της δράσης του αδελφού του, βασανίστηκε στις φυλακές Κοζάνης. Πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ και σκοτώθηκε στο Γράμμο. Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ, που γεννήθηκε στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το 2002, η αδελφή τους Ουρανία Σπυράτου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ, του ΔΗΜΗΤΡΗ και της ΕΥΘΥΜΙΑΣ, ο Νίκος Κούγκουλος και η Ρούσσα Ευθυμία προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καραγάτς Βόλου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Β/Α συνοικιών.

ΚΙΟΒΡΕΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΙΟΒΡΕΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Ρ. Β.

***

ΦΩΤΟ

Στις 12/10/2015 «έφυγε» ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑΖΑΚΗΣ. Γιος εργάτη, καμάρωνε κάθε φορά που έδειχνε το συνδικαλιστικό βιβλιάριο του πατέρα του. Στη βιοπάλη και ο ίδιος από μικρός, μάθαινε δουλεύοντας. Αδειούχος ηλεκτροτεχνίτης ανελκυστήρων. Συνδικαλίστηκε, εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου, αντιπρόσωπος στο ΕΚΑ και στην Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών και, τέλος, πρόεδρος του Σωματείου τους. Πάντα άγρυπνος, με έγνοια πού πάει το Κόμμα. Πάντα να ρωτάει, ν' ακούει, να μαθαίνει. Εργάτης με συνείδηση ταξική. Ευχαρίστησή του, η ενίσχυση του Κόμματος. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων, 100 ευρώ.

Μίμης Κανάκης

Ιορδάνης Προυσανίδης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα. Καλός πατέρας και παππούς. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θα μείνει για πάντα στην ψυχή και στην καρδιά μας. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Συκεών.

Η οικογένειά του

Η σύζυγος Ευαγγελία, οι κόρες του Ευμορφία και Δέσποινα, ο γαμπρός του Δημήτρης και ο εγγονός του Κίμων

  • Στις 13/1/2016 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου αδερφός ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, αγωνιστής του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού. Στη μνήμη του προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Μηνάς Παπαιωάννου
Μηνάς Παπαιωάννου
Θωμάς Μελιτζανάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Θανάσης Κωνσταντάρας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ (ΓΙΩΡΓΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ) και του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ προσφέρω 100 ευρώ.

Γιώργης Μωραΐτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΦΟΥ, από τον Αλμυρό Μαγνησίας, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβρη (1/12/2015), φίλοι του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συζύγου ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΟΥΜΑΣΗ, που «έφυγε» από κοντά μου στις 7 Νοέμβρη 2015 σε ηλικία 76 ετών, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, που μέχρι το τέλος της ζωής της στήριξε με αυταπάρνηση, το ποσό των 500 ευρώ, προς τιμήν των 97χρονων και της Οικονομικής του Εξόρμησης.

Γεράσιμος Τουμάσης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗ προσφέρω 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Δήμητρα Γαρυφαλλάκη

***

ΦΩΤΟ

Η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΜΙΛΑΤΟΥ γεννήθηκε στις 21/5/1925 στα Καρδακάτα Κεφαλληνίας. Τα χρόνια της Κατοχής τα δυο αδέρφια της, Κώστας και Γιάννης, την βάζουν στην Αντίσταση, ως Αετόπουλο. Οταν οι γερμανοτσολιάδες εκτελούν τα αδέρφια της, οι γονείς της την στέλνουν στην Αθήνα. Γνωρίζει τον Στάθη Κόκκινο, μέλος του ΚΚΕ και παλεύουν μαζί μέχρι τη σύλληψή του, τον Ιούνη του '48 και την καταδίκη του δις εις θάνατον. Γεννά ένα αγόρι και εξαιτίας αυτής της γέννας η ποινή γίνεται ισόβια. Μεγαλώνει το παιδί της μόνη, μέχρι την αποφυλάκιση του άνδρα της, το 1960.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
Στη Νέα Σμύρνη γίνεται μέλος του ΚΚΕ το 1974 με πρόταση της Δήμητρας Γαρυφαλλάκη. Είναι μπροστάρισσα στις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Δημοκρατικών Γυναικών και Εθνικής Αντίστασης. Ο ξαφνικός θάνατος του συντρόφου της Στάθη τη ρίχνει σε μελαγχολία με ακόλουθο τη γεροντική άνοια. Ο θάνατος τη βρήκε στις 23/8/2015. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Κεφαλληνία για να κηδευτεί δίπλα στον Στάθη της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της Μάκης - Ελένη

Τα εγγόνια της, Βιργινία - Ελισάβετ - Στάθης

Τα δισέγγονά της

  • Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, που αφιέρωσε τη ζωή της στους αγώνες και τα ιδανικά του ΚΚΕ για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε το ποσό των 186 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του αγροτικού κινήματος ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ (Μαυρολιά) και της συντρόφου του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, από το χωριό Χανδρινός Μεσσηνίας, ο γιος τους Στάθης προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΚΙΟΥ και ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΑΚΑΚΙΟΥ, ο γιος τους Αλέκος προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας για ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΚΟΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΚΟΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΩΚΡΑΤΗ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑ προσφέρω στην ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βάσω Καρναβά

***

ΦΩΤΟ 3

Η γιαγιά μας, ΚΑΤΙΝΑ, και ο παππούς μας, ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ήταν στελέχη του ΚΚΕ και της Εθνικής Αλληλεγγύης στην Κατοχή. Η Κατίνα βασανίστηκε και δολοφονήθηκε για τη δράση της μαζί με άλλες δέκα αγωνίστριες, ανάμεσά τους και η Λαμπρινή Παγώνη, στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης από την ταγματασφαλίτικη συμμορία του Πούλιου και του Αϊβαλιώτη τον Ιούνη του 1944. Ο Μηνάς Παπαϊωάννου εξορίστηκε το 1936 στην Ανάφη. Το 1947, μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, φυλακίστηκε στις φυλακές Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Το 1967, στη χούντα, εξορίστηκε στη Γυάρο. Εδωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του στον αγώνα και ήταν μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του. Πέθανε το 1970.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΜΑΛΗΣ (Μίμης) γεννήθηκε στον Μαυρόβατο Δράμας το 1933 από γονείς φτωχούς αγρότες. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1984 έγινε μέλος του «τιμημένου ΚΚΕ», όπως έλεγε ο ίδιος. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πάντα παρών στους λαϊκούς αγώνες και στις κινητοποιήσεις του Σωματείου Οικοδόμων Δράμας.

Στις 20/2/2016 συμπληρώνονται 16 χρόνια που «έφυγες» από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών. Μας λείπει η παρουσία σου, αλλά ξέρουμε ότι είσαι στις καρδιές μας πάντα και ότι είσαι και εσύ σε κάθε διαδήλωση εκεί.

Στη μνήμη τους προσφέρει η οικογένειά τους 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Δράμας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του Κόμματος από το 1941, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με 20 χρόνια φυλακές και εξορίες, που τον αποχαιρετήσαμε πρόσφατα, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου προσφέρουμε 250 ευρώ στο Κόμμα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Επίσης, ο Φώτης Κώτσης προσφέρει στη μνήμη των συντρόφων ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ το ποσό των 100 ευρώ και ο Βασίλης και η Δήμητρα Παλιούρα προσφέρουν 50 ευρώ στη μνήμη του Νίκου Χρονόπουλου.

***

ΦΩΤΟ 3

Η Μαρία Κακαρώνη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου, 100 ευρώ στη μνήμη των ΠΑΝΤΕΛΗ και ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΙΟΒΡΕΚΗ και ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΟΥ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μας ΣΑΡΑΣ και ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, της ξαδέρφης μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς) και του γαμπρού και συζύγου μας, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 700 ευρώ.

Τα παιδιά τους Αγγελική, Δήμητρα και Σόλων, από Ν. Σεβάστεια Δράμας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ και ΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, αταλάντευτων κομμουνιστών, φωτεινών παραδειγμάτων για τις νεότερες γενιές, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Λ. Κοκορώνη

***

ΦΩΤΟ

Στις 22 του Δεκέμβρη 2015 «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στα 51 χρόνια του, ο σύντροφος ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΙΖΑΝΗΣ. Οπως έλεγε και ο ίδιος, «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πόσο έζησες, αλλά γιατί έζησες». Και ο Στάθης έζησε παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αδικία, φτώχεια, πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι παλιοί του σύντροφοι από τα ΤΕΙ Πάτρας προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Θα τον θυμόμαστε για όλα και ιδιαίτερα για το πάθος και τη μαχητικότητα με τα οποία υπερασπιζόταν τις επαναστατικές αρχές και τους στόχους του ΚΚΕ.

***

Στις 21/11/2015 «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (Μούδα), αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1927 στις Σέρρες, από αγροτική οικογένεια. Από νωρίς γνώρισε τη φτώχεια και τη βιοπάλη. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και πάλεψε ενάντια στους κατακτητές. Στη συνέχεια οργανώθηκε στο ΔΣΕ και ακολούθησε κι αυτή την «τύχη» που γνώρισαν χιλιάδες άλλοι αγωνιστές του ΔΣΕ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και έως το τέλος έμεινε πιστή στα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος, για σοσιαλισμό και δικαιοσύνη.

Παναγιώτα Αρβανιτάκη
Παναγιώτα Αρβανιτάκη
Στη μνήμη της ο ξάδελφός της Αχιλλέας προσφέρει, μέσω της ΚΟ Συκεών, 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, που έζησε τη φρίκη του κολαστηρίου της Μακρονήσου και στάθηκε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του δίπλα στο Κόμμα, στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Φωτεινή Παπαγιάννη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (ΣΩΤΗΡΗ) και ΦΡΟΣΩΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (ΓΕΩΡΓΙΑΣ) καθώς και στη μνήμη των θείων μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΜΠΑΖΗ, όλων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα του Λαού, το ΚΚΕ, στην πορεία για τα 100 του χρόνια, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Περιστερίου.

Χαρίκλεια Μαραγκάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της της συναγωνίστριας και συντρόφισσας ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης Αττικής προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ

ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΙΟΥ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Αγησίλαος Σαμαράκης
Αγησίλαος Σαμαράκης

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ - ΛΕΜΟΝΑΚΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ - ΛΕΜΟΝΑΚΗ

ΜΠΟΥΡΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ)
ΜΠΟΥΡΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ)

ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΙΖΑΝΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΙΖΑΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥΜΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΟΥΜΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΚΑΡΝΑΒΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΚΑΡΝΑΒΑ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΑΣΟΥ ΜΠΑΜΠΑ
ΒΑΣΟΥ ΜΠΑΜΠΑ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑΖΑΚΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑΖΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ