ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 13 Γενάρη απεβίωσε πλήρης ημερών η ΣΑΡΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, σύζυγος του Δημητρίου. Γεννήθηκε το 1917 στην Κυδωνία Ναυπακτίας και πάλεψε με αξιοπρέπεια για μια καλύτερη προοπτική των παιδιών της. Η οικογένειά της προσφέρει στη μνήμη της 1.000 ευρώ, από τα οποία 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Φθιώτιδας, και 500 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τα παιδιά της Κυριάκος και Μαρία, τα εγγόνια της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΑΚΩΒΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ και του αδερφού μας ΜΑΝΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ προσφέρουμε 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος.

Ελευθερία - Γιάννης - Νίκος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΡΤΣΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας σαν χτες, την 1η Φλεβάρη 2014, σε ηλικία 87 ετών, προσφέρουμε στην Οργάνωση Πάτρας του ΚΚΕ 300 ευρώ ενίσχυση. Ηταν ασυμβίβαστος μαρξιστής και πιστός οπαδός του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Ακλόνητος υπερασπιστής των σοσιαλιστικών χωρών. Από τους κορυφαίους παθολόγους της Ελλάδας, και, παρ' όλα αυτά, ο ανιδιοτελής γιατρός του λαϊκού κόσμου της Πάτρας.

Η σύζυγός του Αντριάνα και ο γιος του Διονύσης

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24 Απρίλη του έτους 2015, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Εξαρχείων, το ποσό των 300 ευρώ.

Ο σύζυγος Κώστας Πετρόπουλος

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου και του αδελφού μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Ριζαριό Τρικάλων, προσφέρω στο ΚΚΕ ενίσχυση 150 ευρώ. Η μάνα μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ εκτελέστηκε στις 8 Σεπτέμβρη 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αφήνοντας πίσω της εννέα ορφανά παιδιά, από 3 έως 20 ετών, κι αφού προηγουμένως έκαψαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά μας. Στη διάρκεια της Κατοχής στο πλαίσιο της Εθνικής Αλληλεγγύης, η μάνα μας φρόντιζε να μην πεθάνουν από την πείνα κάτοικοι του οικισμού Ριζαρίου και της πόλης των Τρικάλων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο πατέρας μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ έλαβε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και έμεινε αιχμάλωτος στη Γερμανία αρκετά χρόνια. Εκεί έμαθε τη γερμανική γλώσσα, πράγμα που τον βοήθησε να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην Εθνική Αντίσταση στο πλευρό του ΕΑΜ. «Εφυγε» από τη ζωή στις 23 Σεπτέμβρη 1981 πιστός πάντα στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ.

Ο αδερφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ και υπηρέτησε την Εθνική Αντίσταση από διάφορα πόστα. «Εφυγε» από τη ζωή, πάντα πιστός κι αυτός στο ΚΚΕ.

Βάιος Παπαποστόλου

***

Στη μνήμη του αδελφού μας ΚΩΣΤΑ Τ. και της κόρης του ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ Τ., μελών του ΚΚΕ, προσφέρουμε για ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ.

Χ.Τ. - Ν.Τ.

***

Στη μνήμη του φίλου και συμμαθητή μου στην Ιωννίδειο ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέστηκε σε ηλικία 22 ετών γιατί δεν υπέγραψε (Αύγουστος 1949) προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Χ.Τ.


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ

ΣΑΡΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΑΡΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ