ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Απρίλη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 1.200 ευρώ στο κόμμα μέσω των ΚΟΒ Πετρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Γενάρη 2016 «έφυγε» απρόσμενα και πρόωρα ο σύντροφος και συναγωνιστής ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΦΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας. Στη ζωή του έδωσε τη μάχη για την επιβίωση, το καλό και το δίκιο του φτωχού αγρότη - κτηνοτρόφου, του εργάτη, του μεροκαματιάρη, έδωσε τη μάχη ανυποχώρητα με όλη του τη δύναμη.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι και οι φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.280 ευρώ μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Ηλείας.

***

ΦΩΤΟ

Την Τρίτη 5 Απρίλη κλείνουν 6 χρόνια από το θάνατο του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ακλόνητη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, η κομμουνιστική αγωνιστικότητα, η ανιδιοτελής στάση ζωής, η ολόψυχη αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία πορεύτηκε στο διάβα της σύντομης, αλλά «γεμάτης» ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κατερίνα και τα παιδιά του Δώρα και Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας και 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Για τον αγαπημένο μου αδερφό και σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟ, που παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ και πάλεψε μέσα από τις γραμμές του 40 χρόνια, προσφέρω στο αγαπημένο του Κόμμα 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Νέου Κόσμου.

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η αδερφή του Φωτεινή Παναγούτσου

***

ΦΩΤΟ 2

Αρχές Γενάρη του 1988 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εργάτης του λόγου ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ («ΚΕΜΕΡΙΩΤΗΣ»). Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε για να τον συναντήσει παντοτινά η σύζυγός του ΜΑΛΑΜΑ (ΜΕΝΙΑ) ΠΑΠΟΥΤΣΗ, άνθρωπος με καλοσύνη και ανθρωπιά, αγαπητή και σεβαστή σε όλους όσοι τη γνώρισαν στην 86χρονη διάρκεια της ζωής της. Παντοτινός μας σύντροφος οι αναμνήσεις από τα καθημερινά - ανθρώπινα και των δύο, οι αξίες με τις οποίες πορεύτηκαν στη ζωή τους.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ ΟΤΕ του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που πορεύεται αλύγιστο προς τα 100 χρόνια αδιάκοπων αγώνων για την αποτίναξη των δεσμών της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η κόρη τους Γεωργία Παπουτσή - Μπούκουρη, ο γαμπρός τους Ανδριανός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ από τους Κουνάβους Ηρακλείου Κρήτης, που διακινούσε το «Ριζοσπάστη» μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του και «έφυγε» από κοντά μας πριν 40 μέρες, σύντροφοι και φίλοι καταθέτουν το ποσό των 61 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου.

***

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλη του Παραρτήματος Γαλατσίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, στη μνήμη του για τον ένα χρόνο από το θάνατό του προσφέρουν στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος, για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω της ΚΟ Γαλατσίου το ποσό των 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΛΙΛΙΤΑ από την Καβάλα, οπαδού του ΚΚΕ, η σύζυγός του Σταυρούλα για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του (3/4/2015), προσφέρει 100 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο Κατσαπελίδης Απόστολος, από την Αγάπη Γρεβενών, προσφέρει, στη μνήμη της συντρόφισσάς του στη ζωή και στον αγώνα, ΚΑΤΣΑΠΕΛΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑΣ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1932 στην Αγάπη Γρεβενών, μαχήτρια του ΔΣΕ. Τη συνέλαβαν και φυλάκισαν στις φυλακές Φιξ των Ιωαννίνων, για 5 μήνες.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, το ποσό των 50 ευρώ.

Η σύζυγος Κλειώ και τα παιδιά Γεωργία και Σούλα Νικολακάκου

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 20 χρόνια που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας πατέρας ΓΙΟΥΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Ντίνος). Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο. Στη συνέχεια, ακολούθησε το δρόμο της αναγκαστικής προσφυγιάς στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε το 1975 και εγκαταστάθηκε στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων Θεσσαλίας. Το κενό που άφησε είναι δύσκολο να αναπληρωθεί. Θα ζει όμως πάντα στο νου και στην καρδιά μας.

Στη μνήμη του, η κόρη του Στέλλα και ο γαμπρός του Πέτρος Ζώης καθώς και τα εγγόνια του Αντιγόνη και Δημήτρης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

Από το Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Δημητρίου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ του Νικολάου, που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τον κατακτητή για την ιδεολογία του τιμημένου ΚΚΕ. Επίσης, στη μνήμη μελών και οπαδών του ΚΚΕ που «έφυγαν» από τη ζωή τα τελευταία χρόνια: ΕΛΕΝΗ ΣΙΩΤΟΥ του Αποστόλου, ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Δημητρίου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ του Σωτηρίου, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΙΩΤΟΥ του Ιωάννη, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΛΑΧΑ του Ιωάννη, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΩΤΑΚΗ του Δημητρίου, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Αντωνίου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΑΜΑΝΤΙΩΤΗ του Νικολάου, ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ του Γεωργίου, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΩΤΟΥ του Δημητρίου, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΛΑΧΑ του Παναγιώτη και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΙΤΣΟΥ του Αθανασίου, που μέσα από τη φτώχεια και τις στερήσεις κατάφεραν μέχρι το τέλος της ζωής τους να αγωνίζονται για έναν κόσμο καλύτερο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι προσφέρουν μέσω Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων και ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας το ποσό 360 ευρώ στο Κόμμα.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ που «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα πριν από ένα χρόνο από τη ζωή, οι σύντροφοί του προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Περιστερίου.

***

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ από το Κερατσίνι που απεβίωσε στις 21/2/16 και υπήρξε πιστός οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Ταμπουρίων του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΚΗΣ, με καταγωγή το Συρράκο Ιωαννίνων, γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1929. Για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο. Με τη μεταπολίτευση και μέχρι το τέλος της ζωής του στήριξε το ΚΚΕ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Πρέβεζας.

  • Στη μνήμη του θείου μας προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Πρέβεζας.

Ζήσης Σπύρος - Μανίκη Ευαγγελία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΛΟΥΛΑΣ) ΚΟΛΥΒΑ που «έφυγε» την Παρασκευή 4 Μάρτη από τη ζωή και αντί στεφάνου η κόρη της Ευγενία Κολυβά - Κολονέλου προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Λευκάδας.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ γεννήθηκε το 1928 στη Σούρπη Μαγνησίας. Από την παιδική της ηλικία γνώρισε τη φρίκη του πολέμου. Συμμετείχε η ίδια και η οικογένειά της στην Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό. Το 1949 έφτασε πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου σπούδασε μαία. Εκανε οικογένεια με τον Αποστόλη Καλαντζή και απέκτησαν δύο παιδιά.

Το 1963 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα. Ολη της τη ζωή υπήρξε αγωνίστρια και πάντα πιστή στις αρχές του κομμουνισμού. «Εφυγε» από τη ζωή στις 9/12/2015. Στη μνήμη της οι κόρες της, οι γαμπροί της και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αδερφής μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ) που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τις δεξιές συμμορίες και του αδικοχαμένου ΝΙΚΟΥ, καθώς και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, βετεράνου του Κόμματος, επίσης στη μνήμη των τριών αδερφών ΑΛΕΞΗ, ΜΙΧΑΛΗ και ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, διαμάντια του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ.

Ηλίας Παπαϊωάννου

***

Ο Χρήστος Τάτσιος, που έλαβε μέρος στη μάχη της Φλώρινας με τη 10η Μεραρχία του Σκοτίδα και την 103η Ταξιαρχία του Αχιλλέα Παπαϊωάννου, στη μνήμη των συμμαχητών και συμμαχητριών του προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΞΑΝΘΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ, πολιτικών προσφύγων στη Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 7/12/2015, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Πόπη και Νίκος Πυκνής

***

Στη μνήμη των γονιών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, από το Ελος Λακωνίας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πόπη - Νίκος Πυκνής

***

Το 1948 στα Πιέρια όρη, σκοτώθηκε ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ, μέλος του ΔΣΕ, σε ηλικία 23 ετών. Τα ανίψια του Ελένη Λεμονή και Αργύρης Λεμονής προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας. Τιμή και δόξα στον αγαπημένο μας θείο, αλλά και σε όλους τους συντρόφους που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

***

Στις 15 Σεπτέμβρη 1946 δολοφονήθηκε στην Καισαριανή από ένοπλους παρακρατικούς ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Ηταν μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού και πήρε μέρος στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41. Το 1943 βγήκε αντάρτης στο βουνό με τον ΕΛΑΣ, πλάι στον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ το 1944 και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αιχμαλωτίστηκε από τους Αγγλους το Δεκέμβρη του 1944 και μεταφέρθηκε στα «σύρματα» στην Ελ Ντάμπα.

Στη μνήμη του θείου του, καθώς και των γονιών του, ΚΩΣΤΑ και ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΥΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, πιστών οπαδών του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής τους, ο γιος τους Βαγγέλης Συργουνιώτης, η σύζυγός του Ελένη και τα παιδιά τους Κώστας και Γιώργος προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Λαμίας, με την υπόσχεση να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

***

ΦΩΤΟ

Στις 1/4/2016 συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας ο αγαπημένος μας και αλησμόνητος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Μέλος του ΚΚΕ, σεμνός αγωνιστής, πρωτοπόρος πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις της ΚΟΒ, γεμάτος ζωντάνια και πίστη έως το τέλος της ζωής του στα αθάνατα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη άσβεστη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του, Τονικίδου Σούλα

ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ ΞΑΝΘΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΑΝΤΩΝΗ, για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Βέροιας το ποσό των 50 ευρώ.

Ο αδελφός του Τάσος Δεληδημητρίου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, του πατέρα μου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ και της μητέρας μου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, που κατάγονταν από την Κοκκινιά Γρεβενών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα αγώνων, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Παπαδοπούλου Λαμπρινή

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Μάρτη έκλεισαν δέκα χρόνια που ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ «έφυγε» από κοντά μας. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

Η γυναίκα του Μάγδα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΗΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑ, από το Παλαιοχώρι Δωριέων, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Μάρτη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Γεννήθηκε στο Γκρίμποβο Ιωαννίνων το 1917. Ηρθε στην Αθήνα στα εφηβικά του χρόνια και δούλεψε αρτεργάτης. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Τον Απρίλη του 1944 πιάστηκε από Γερμανούς, βασανίστηκε και μεταφέρθηκε στα στρατόπεδα του Νταχάου και του Μπράουνσβαϊχ. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1945. Στα χρόνια του Εμφυλίου εκτοπίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη.

Για τη συνδικαλιστική του δράση και τους κοινωνικούς αγώνες τιμήθηκε με τη θέση του υποψήφιου βουλευτή. Συνέχισε τους αγώνες για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, τα ανίψια του προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Τον Γενάρη του 2015 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος ΛΕΣΛΥ ΝΤΕ ΡΟΖΑΡΙΟ. Ινδός στην καταγωγή, ασυρματιστής στα καράβια, ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ στα ταξίδια που έκανε. Οταν ξεμπάρκαρε βρήκε τους συντρόφους στην Κεφαλονιά και ρώτησε: Μπορώ να έρθω και εγώ εκεί που είστε εσείς; Από τότε τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του στιγμή. Υπήρξε διακινητής του «Ριζοσπάστη». Παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διεθνείς εξελίξεις. Είχε πάντα στην έγνοια του τους νεολαίους συντρόφους, ήταν η ψυχή στο στήσιμο του φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ακούραστος, γλυκός, με κατανόηση, δεν το 'βαζε ποτέ κάτω, πάντα δίπλα σε κάθε σύντροφο που είχε πρόβλημα. Για την οργάνωση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα είναι πάντα παρών, στα γραφεία μας, στους αγώνες μας, στις κουβέντες μας. Με το ποδήλατό του και το χαμόγελο στα χείλη.

Στη μνήμη του φίλοι και σύντροφοι προσέφεραν στο ΚΚΕ 353 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΚΝΕ.


ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΜΑΛΑΜΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Σταμάτης Μαλαθρίτης
Σταμάτης Μαλαθρίτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΠΕΛΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ
ΚΑΤΣΑΠΕΛΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ

ΓΙΟΥΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)
ΓΙΟΥΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΟΛΥΒΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΟΛΥΒΑ

ΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΛΙΛΙΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΛΙΛΙΤΑΣ

ΛΕΣΛΥ ΝΤΕ ΡΟΖΑΡΙΟ
ΛΕΣΛΥ ΝΤΕ ΡΟΖΑΡΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ