ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(τεύχος 169, Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης)

Με αφιέρωμα στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας κυκλοφόρησε το περιοδικό της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» του πρώτου τριμήνου του 2016.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται άρθρο - σημείωμα του προέδρου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνη, η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ και εκτενές ρεπορτάζ από την εκδήλωση του Κόμματος στη Φλώρινα, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μεγαλοπρεπούς μνημείου για τους τιμημένους νεκρούς του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας.

Επίσης, με αφορμή την επέτειο από τη στυγερή δολοφονία του ήρωα κομμουνιστή ηγέτη και ηγετικού στελέχους του ΔΣΕ Νίκου Μπελογιάννη στις 30 Μάρτη 1952, αναδημοσιεύεται άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός», τότε, με τίτλο: «Επίθεση σε κατοικημένους τόπους και η επιχείρηση της Σπάρτης». Ενώ, για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών δημοσιεύεται άρθρο για τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και την προσφορά του.

-- Στα περιεχόμενα του Περιοδικού, θα βρείτε ακόμα: Ρεπορτάζ για πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο τρίμηνο. Ανάμεσα στα άλλα: Για τη χρονιάτικη συνεστίαση της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, εκδήλωση στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας, εκδήλωση για την εξέγερση της Δράμας το Σεπτέμβρη 1941, από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, από την εκδήλωση τιμής στους εκτελεσμένους του στρατοδικείου Χαλκίδας κ.λπ.

Ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται, επίσης, στις «Σελίδες για τον ΔΣΕ». Και, όπως πάντα, ενδιαφέροντα είναι τα υλικά που δημοσιεύονται στις στήλες: «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΗΡΩΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΕΣ» «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ», «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ».

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευθούν, έγκαιρα, πριν από το Πάσχα, το περιοδικό.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης, φίλοι και σύντροφοι από την Κοπεγχάγη, όπου ζούσε για πολλά χρόνια πριν επιστρέψει στο χωριό, προσφέρουν στο ΚΚΕ, όπως ήταν επιθυμία και του ίδιου, το ποσό των 3.500 κορωνών μέσω ΚΟ Δανίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ που σήμερα, 7 Απρίλη 2016, έκλεισαν τρία χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαίρη και η κόρη Δάφνη


ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ