ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Απρίλη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΤΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΤΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Αϊ-Γιώργη Κοκκινιάς.

Η σύζυγός του Βέτα, τα παιδιά του Πανδώρα, Σταυρούλα Ποζατζίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, τα εγγόνια του Τηλέμαχος, Δάφνη, Σάββας

***

Στη μνήμη των ηρωικών συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, καθώς και στη μνήμη της μητέρας και του αδερφού μου, προσφέρω 2.500 ευρώ στο αγαπημένο μου Κόμμα, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Σας χαιρετώ συντροφικά, Δημήτρης Καράς

***

ΦΩΤΟ 4

Πέρασαν τέσσερα χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η σύζυγός μου ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ). Στη μνήμη της και στη μνήμη των αδελφών μου ΔΙΟΝΥΣΗ, ΝΙΚΟΛΗ και ΑΓΓΕΛΟΥ, που αγωνίστηκαν για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου.

Ο σύζυγος και αδελφός, Βαγγέλης Αντωνέλος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ και του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΣΙΟΥ, η σχέση των οποίων περιγράφεται από το παρακάτω γράμμα του Γιάννη.

«Ευχαριστώ για όσα μου δώσατε τον καιρό που πέρασα κοντά σας. Θα μείνουν για πάντα στο νου και στην καρδιά μου.

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Το παλικάρι που έφυγε το ένιωσα σαν αδερφό μου, ως ένα πραγματικό κομμουνιστή, αγωνιστή, σύντροφο που ως την τελευταία του στιγμή δεν το έβαλε κάτω, και εσάς που τον συνοδεύατε ως αντάξιους συναγωνιστές και συμμαχητές του στο δύσκολο και άνισο αγώνα, σε αυτήν τη σκληρή μάχη θανάτου που έδωσε.

Νιώθω περηφάνια να λέω ότι συνόδεψα και εγώ μαζί με τους φίλους και τους συντρόφους του τον Μήτσο στην τελευταία του πορεία. (...)

Ο δρόμος που είχε χαράξει ο Μήτσος στη λίγη ζωή του ήταν ο σωστός, εσείς τον βοηθήσατε να τον βρει. Κάνατε ό,τι ήταν δυνατόν ως γονείς και σταθήκατε δίπλα του ως την τελευταία του στιγμή. Νιώστε περήφανοι που είχατε ένα γιο όπως ο Μήτσος, όπως πιστεύω και αυτός ένιωθε για σας.

Κρατάτε γερά, φίλοι μου. Κουράγιο στο κακό που μας βρήκε. Καλή δύναμη για να αντιμετωπίσετε αυτά τα δύσκολα που θα έρθουν στην πορεία της ζωής σας χωρίς τον Μήτσο μας. (...)

Βαστάξτε ο ένας τον άλλο και μην το βάζετε κάτω.

Σύντροφοι, ήταν του Μήτσου και δική σας η "δουλειά" εδώ στο Μόναχο πολύτιμη, για να φτιάξουμε την ΟΒ της ΚΝΕ.

Γεια χαρά. Να 'στε καλά και καλή αντάμωση.

Γιάννης Βάσσιος»

Στη μνήμη του αγαπητού μας γιου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ και του αγαπητού μας συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΣΙΟΥ, που τον γνωρίσαμε στο Μόναχο, στις δύσκολες μέρες που περάσαμε εκεί από το 2006 μέχρι τις 16 Ιουνίου του 2007, προσφέρουμε το ποσό των 450 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κων/νου Ηλιούπολης και Χρηματοπιστωτικού.

Θύμιος - Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ (ΚΥΡΙΟΥ). Κι όμως, έναν χρόνο μετά το αιφνίδιο και αναπάντεχο «φευγιό» του Γιάννη μας, μπορούμε να πούμε πως ήταν απ' τους ανθρώπους που φεύγοντας από τη ζωή άφησε στη σκέψη και στη ζωή μας κενό δυσαναπλήρωτο. Οχι από παραξενιά, ιδιοτροπία ή συνήθεια. Η ειλικρίνεια, η πραότητα, η ακεραιτότητα και η γλυκύτητα του χαρακτήρα του, μαζί με την αγωνιστικότητα, την κομματική του τοποθέτηση και τη στάση ζωής του, είναι αυτά που του έδιναν ξεχωριστή θέση ανάμεσά μας.

ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, το ποσό των 300 ευρώ.

Η σύντροφός του στη ζωή, Ξανθή Κυρίου

Κώστας - Γιάννα - Δέσποινα Πανταζή

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 16 χρόνια από το ταξίδι χωρίς επιστροφή του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΩΣΗ, πρότυπου οικογενειάρχη στην ιδιωτική του ζωή και από τους τελευταίους αγίους της εργατικής τάξης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Γεννήθηκε το 1940 και από το 1954 άρχισε να παίρνει μέρος στους πολιτικούς, κοινωνικούς, εργατικούς αγώνες ως εργαζόμενος στην υποδηματοποιία.

Επικεφαλής επί σειρά ετών στο Συνδικάτο Δέρματος, σφράγισε με την παρουσία του και την προσφορά του το πρότυπο του τίμιου αγωνιστή, συνδικαλιστή, κομμουνιστή.

Σύντροφε, κρατάμε την υπόσχεση που σου δώσαμε ότι η σταθερή και αταλάντευτη αγωνιστική σου στάση στη ζωή θα είναι για όλους μας η ταξική πυξίδα στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Δε θα λείπεις ποτέ από τη σκέψη μας.

Οι συνάδελφοι και σύντροφοί του από το Συνδικάτο προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ΒΙΠΕ Σίνδου.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Γενάρη. Γεννήθηκε στο Γύθειο το 1922. Τσαγκάρης στο επάγγελμα. Μέλος του Σωματείου Τσαγκαράδων Γυθείου.

Πιστός στις γραμμές του ΚΚΕ εντάχτηκε στο 8ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ στον Πάρνωνα. Μετά τη Βάρκιζα ακολούθησαν φυλακές και εξορίες με κατάληξη τη Γυάρο. Μετά την εξορία εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και συνέχισε τον αγώνα στην παρανομία. Το 1967 ξαναπιάνεται. Απολύθηκε με τις ομαδικές απολύσεις της φασιστικής δικτατορίας.

Διονύσης Αντωνέλος
Διονύσης Αντωνέλος
Πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στις δύσκολες στιγμές του ΚΚΕ στάλθηκε αδιάλλακτος εχθρός του οπορτουνισμού. Πιστός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και γενικά των κομματικών εντύπων.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σταυρούλα Κουρούνη προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ και ο Δημ. Μαστρ. 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν έξι χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μου σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Αταλάντευτος κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Η σύζυγός του, Χριστίνα

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ και των αγωνιστών οικοδόμων συνδικαλιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΕΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΒΡΕΚΗ προσφέρω, μέσω ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, για να συνεχίσουν να διδάσκονται οι νέοι για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Κυριάκος Κοντοπίδης

***

ΦΩΤΟ 4

Ο ΤΣΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1927 στη Ρεντίνα Καρδίτσας. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας κατατάχθηκε στο ΔΣΕ, στο τάγμα του Αγραφιώτη. Στις 20 Νοέμβρη 1947 έγινε τακτικό μέλος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες. Στις 29 Αυγούστου 1949 μετείχε στο τελευταίο τάγμα που εγκατέλειψε το ύψωμα Πάτρα. Υποχώρησε στο Μπορέλι Αλβανίας και μέσω Δυρραχίου έφυγε για την ΕΣΣΔ. Εγκαταστάθηκε στην Τασκένδη, όπου γνώρισε τη σύντροφό του, Τσίρη Χριστίνα. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1975. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Πολιτικών Προσφύγων. Υπήρξε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», ενώ σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του κομμουνισμού. Στις 31/3/2016 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του.

Αγγελος Αντωνέλος
Αγγελος Αντωνέλος
Η ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Αλεξάνδρου, μαχήτρια του ΔΣΕ από το 1947, με την υποχώρηση έφυγε πολιτική πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί εργάστηκε σε βιομηχανία μέχρι το 1975 που επαναπατρίστηκε. Το 2005 αρρώστησε βαριά και απεβίωσε στις 5 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.

Ο ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Λάμπρου, παιδί πολιτικών προσφύγων, γεννήθηκε το 1954 στην Τασκένδη και μεγάλωσε στη 12η Πολιτεία. Τελείωσε τη σχολή ακτινολόγων - φωτογράφων. Το 1975 επαναπατρίστηκε. «Εφυγε» από τη ζωή πρόωρα, στις 12 Γενάρη 1983, σε τροχαίο έξω από το χωριό Κοξαρέ Κρήτης.

Η ΤΣΙΡΗ ΙΟΥΛΙΑ του Ευαγγέλου, μέλος της ΕΠΟΝ από το 1943, οργανώθηκε στο ΔΣΕ το 1947. Ελαβε μέρος στις μάχες του Γράμμου τον Απρίλη του 1948 και μετά τον ελιγμό, όταν πέρασαν τα τμήματα στο Βίτσι, υπηρέτησε στην 103η ταξιαρχία. Σκοτώθηκε τον Οκτώβρη του 1948, στις μάχες Κούλα - Πλατύ στο Βίτσι.

Ο ΚΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Νικολάου γεννήθηκε το 1925 στην Κτιμένη Καρδίτσας. Μέλος του ΚΚΕ από το 1944, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και υπήρξε γραμματέας της ΕΠΟΝ στον τόπο καταγωγής του. Από το 1946 εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Αναδείχθηκε διαδοχικά σε διμοιρίτη, λοχαγό και διοικητή τάγματος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά τέσσερις φορές. Εφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου σπούδασε και δούλεψε ως πολιτικός μηχανικός. Επαναπατρίστηκε το 1987 με την οικογένειά του. Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Εγραψε το σημαντικό έργο «Το ημερολόγιο ενός αντάρτη του ΔΣΕ (1946 - 1949)». Απεβίωσε στις 15/2/2007.

Νικόλας Αντωνέλος
Νικόλας Αντωνέλος
Στη μνήμη τους η οικογένειά τους Τσίρης Ηλίας, Κατσή Αικατερίνη, τα παιδιά τους Βαγγέλης, Χριστίνα, Ζωή καθώς και η Κατσή Ζωή, σύζυγος του Δημήτρη, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στις 22 Μάρτη συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ. Η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταύρου, στο ΚΚΕ, για το οποίο σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε.

Η ΚΟΒ Ταύρου ευχαριστεί την οικογένεια του αλησμόνητου συντρόφου Κώστα και τους διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει τους αγώνες για τα ιδανικά που πάλευε σε όλη τη ζωή του.

***

ΦΩΤΟ

Το Φλεβάρη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ. Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Αγίας Βαρβάρας, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το θάνατό του.

***

ΦΩΤΟ

Η ΓΕΡΟΝΙΚΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ γεννήθηκε το 1925. Από τα 18 της χρόνια μπήκε στις γραμμές του ΚΚΕ και από το 1943 άρχισε την οργανωμένη αντίσταση κατά του κατακτητή. Ηταν μέλος της ΕΠΟΝ και πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ και τον Δημοκρατικό Στρατό. Στα τέλη του 1946 άνοιξε το δρόμο διαφυγής από τη Θεσσαλονίκη στο βουνό. Το 1948 πέρασε στην Αλβανία, όπου ήταν στο αρχηγείο μαζί με τον Ζαχαριάδη. Το 1950 το ΚΚΕ την έστειλε στην Πολωνία ως διευθύντρια του παιδικού σταθμού των παιδιών, οι γονείς των οποίων ήταν σε άλλες Δημοκρατίες ή είχαν σκοτωθεί στο βουνό. Το 1952 πήγε στην Τασκένδη όπου συνέχισε να είναι δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, όντας μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής πόλης. Επαναπατρίστηκε το 1977.

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1928 στη Βέροια. Στη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αξιοποιήθηκε για τη διακίνηση παράνομου υλικού. Το 1946 βγήκε στο βουνό και το 1947 μετά από εκπαίδευση στο αρχηγείο του ΔΣΕ έγινε ανθυπολοχαγός. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του ΚΚΕ. Με το τέλος του Εμφυλίου έφυγε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε μία κόρη. Επαναπατρίστηκε το 1980 και υπήρξε δραστήριο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν η αγωνιστική του στάση, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η προσήλωσή του στα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, να παλεύει για μια καλύτερη ζωή, για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του το ΔΣ του Παραρτήματος Βέροιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Αντιγόνεια. Μικρό ηρωικό χωριό του Ν. Κιλκίς που δόθηκε ολοκληρωτικά στο δίκαιο αγώνα ενάντια στο φασισμό, για ένα καλύτερο μέλλον του λαού και του τόπου.

Θύματα - μαχητές του ΕΛΑΣ: ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (πέθανε από ξυλοκόπημα των Γερμανών ακούγοντας τη Μόσχα), ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ και ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (τους σκότωσαν ανήμερα του Πάσχα μπροστά στο καταφύγιό τους), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (τον κατακρεούργησε η ΠΑΟ γιατί πήγαινε σημείωμα στον ΕΛΑΣ).

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
Τον ΚΙΜΙΣΚΙΔΗ ΣΥΜΕΛΙΤΑ τον σκοτώσανε γιατί είχε δύο γιους στον ΔΣΕ.

Επίσης, στα χρόνια του αγώνα του ΔΣΕ θύματα έπεσαν οι εξής: ΜΥΡΙΑΝΙΔΟΥ ΡΟΔΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ, ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΙΛΠΙΛΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΠΙΛΠΙΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΕΝΕΤΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΣΑΡΙΔΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (πέθανε από τα χτυπήματα της Ασφάλειας).

Στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΙΣΜΗΝΗΣ και του συζύγου της ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΖΑΡΗ, του αδελφού μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΥΡΙΑΝΙΔΗ και της θείας μου ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΕΣΣΙΔΟΥ προσφέρω για δεύτερη φορά το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Παπαγεωργίου Ελένη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ και της αγαπημένης μου νύφης ΔΗΜΗΤΡΑΣ Δημ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, για το 40ήμερο μνημόσυνό της, προσφέρω στο αγαπημένο κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Μαρία Αναστασάκου - Μανθά


ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γιάννης Βάσσιος
Γιάννης Βάσσιος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

ΤΣΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΕΡΟΝΙΚΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΓΕΡΟΝΙΚΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ