ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Μάη 2016
Σελ. /24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ισχυροποιούμε την «Αγωνιστική Ενότητα» για δυνατό σύλλογο

Στις 18 Μάη γίνονται οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου και μπροστά στις εκλογές η «Αγωνιστική Ενότητα» (ΑΓ.ΕΝ.) καλεί τους σπουδαστές να την ενισχύσουν, δυναμώνοντας έτσι και το σύλλογό τους, κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσής του.

Στη διακήρυξή της, μεταξύ άλλων η ΑΓ.ΕΝ. σημειώνει:

«Η ΑΓ.ΕΝ. είναι η παράταξη που απαρτίζεται από πρωτοπόρους, αγωνιστές σπουδαστές της ΑΕΝ, που στήριζαν και στηρίζουν την Επιτροπή Αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα και σε καλεί να στηρίξεις μαζικά τα ψηφοδέλτιά της στις επερχόμενες σπουδαστικές εκλογές, την Τετάρτη 18 Μάη. Ενάντια σε όλους αυτούς που ένα χρόνο τώρα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μην ανασυσταθεί ο Σύλλογος Σπουδαστών στη σχολή μας, να μην οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας, να μείνουμε με σκυμμένο κεφάλι στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε στη στεριά και τη θάλασσα, εμείς τους απαντάμε ότι: Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! 18 Μάη δυναμώνουμε τη δική μας φωνή - το Σύλλογό μας!».

Η ΑΓ.ΕΝ. καταγγέλλει την ωμή επέμβαση εφοπλιστών, υπουργείου Ναυτιλίας, των μηχανισμών τους στη διοίκηση της σχολής, αλλά και τις δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που «έβαζαν και βάζουν σοβαρά εμπόδια προκειμένου να ανασυσταθεί ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα από πέρυσι». Και σχολιάζει ότι «αυτό που τους τρομάζει, είναι ένα οργανωμένο, μαζικό, μαχητικό και αγωνιστικό σπουδαστικό κίνημα, που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των σπουδαστών».

«Μόνο οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα με τους σπουδαστές και τη δράση μας σπάσαμε τον ασφυκτικό έλεγχο της σχολής από τους εφοπλιστές και το υπουργείο Ναυτιλίας, στήσαμε το Σύλλογο Σπουδαστών, μπήκαμε μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των σπουδαστών στη σχολή. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανώσουμε όλοι οι σπουδαστές σαν μια γροθιά, τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», τονίζει η ΑΓ.ΕΝ και αναφέρει αναλυτικά τις αγωνιστικές δράσεις των σπουδαστών.

Καλεί έτσι τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση του Συλλόγου στα χέρια τους και να διεκδικήσουν:

  • «Να σταματήσει εδώ και τώρα η παρέμβαση των εφοπλιστών, του υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και της διοίκησης της Σχολής στις συλλογικές διαδικασίες και τα συλλογικά όργανα των σπουδαστών στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.
  • Αποκλειστικά ενιαία, δημόσια και δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
  • Αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, των εργαστηρίων και όλης της εργαστηριακής υποδομής της σχολής, έτσι ώστε να εναρμονιστούν με την εξέλιξη και την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τις ανάγκες μας.
  • Μόνιμο διδακτικό και διοικητικό πολιτικό προσωπικό, που να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της σχολής.
  • Αμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!
  • Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Ναυτιλίας και της διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Εξασφάλιση με ευθύνη της σχολής της επικοινωνίας των σπουδαστών με τη Διεύθυνση Σπουδών της ΑΕΝ Ασπροπύργου και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού.
  • Στέγαση για όλους τους σπουδαστές της σχολής που έρχονται από την επαρχία. Μέχρι τότε, αύξηση του επιδόματος ενοικίου και άμεση και έγκαιρη απόδοσή του στην αρχή κάθε εξαμήνου, για όσους σπουδαστές βρίσκονται στα μητρώα της σχολής. Δεν ήταν λίγοι οι σπουδαστές που βρέθηκαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια τους γιατί δεν έχουν αποδώσει τα νοίκια του εξαμήνου λόγω καθυστέρησής του.
  • Σίτιση για όλους τους σπουδαστές με ευθύνη του υπουργείου και της σχολής. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε όλο το προηγούμενο διάστημα, να μην υπάρχει ούτε πόσιμο νερό στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ασπροπύργου!
  • Κατάργηση του ΠΔ 141/2014, που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών και κέντρων μετεκπαίδευσης (ΝΕΚΕ), για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.
  • Να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος (GO, ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.ά.)».
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιδρώντας στις περικοπές στην Εκπαίδευση, στην πολιτική που, αντί να καλύψει τα κενά με μόνιμους διορισμούς, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις, σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σε συμμετοχή καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να παρθεί πίσω άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία. Να καταργηθεί η τροπολογία που καταργεί Τμήματα Ενταξης και το άρθρο που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις στα νηπιαγωγεία. Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην Εκπαίδευση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Τρίωρες στάσεις εργασίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν κηρύξει για αύριο και οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Στην αυριανή συγκέντρωση και σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί τους γονείς και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «με τη νέα επαίσχυντη υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες, τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση και συγχώνευση πολλών νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και στις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης».

Οπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι γονείς, «είναι πρόκληση και υποκρισία, η κυβέρνηση: Να προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μεγαλώσουν. Να καμώνεται ότι νοιάζεται, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο, τη στιγμή που αφαιρεί το δικαίωμα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με έναν ή και δύο γονείς άνεργους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στο ολοήμερο σχολείο».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για την εγκύκλιο αναπλήρωσης διδακτικών ωρών

Με εγκύκλιό του, από τις 6/5, το υπουργείο Παιδείας, καθώς πλησίαζε το τέλος των διακοπών του Πάσχα, αλλά είχαν ήδη ανακοινωθεί οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ανάμεσά τους σε τρένα και πλοία) έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, αυτό να γίνει μετά τη λήξη των απεργιών (προσκομίζοντας το εισιτήριό τους από τον αντίστοιχο φορέα μεταφοράς που απεργούσε). Στην ίδια εγκύκλιο, όμως, υποκριτικά σημειώνει: «Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των διδακτικών ωρών θα αναπληρωθεί με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων της σχολικής μονάδας με ταυτόχρονη ενημέρωση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και καταχώριση στο σύστημα my school».

Καθώς η υποκρισία για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών περισσεύει, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σχολιάζει την παραπάνω εγκύκλιο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ξεχνάνε, βέβαια, εκεί στο υπουργείο, τις χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς που χάθηκαν εξαιτίας της πολιτικής τους που άφησε τα σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους. Ξεχνάνε ακόμα και τώρα ότι η χρονιά θα κλείσει με πάνω από 3.500 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οτι με την πολιτική τους καταργούν ολοήμερα και νηπιαγωγεία, για να αντιμετωπίσουν το "τσουνάμι" των κενών που θα έχουμε και τη νέα χρονιά. Η υποκρισία τους περισσεύει... Υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους αλλά η πολιτική τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ