ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Με ελπίδες και αισιοδοξία στη Γερμανία

Sportidea

Εχοντας τελειώσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις για τον προκριματικό γύρο, η Εθνική ανδρών μπήκε από χτες για τα καλά σε ρυθμούς φάιναλ φορ του 3ου ομίλου στο World League, που θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη. Η ομάδα αναχώρησε χτες για τη Γερμανία. Αντίπαλος της Εθνικής στον ένα ημιτελικό, την Παρασκευή, θα είναι η Σλοβενία, κόντρα στην οποία έκλεισε τους αγώνες της προκριματικής φάσης νικώντας με 3-1 την τελευταία αγωνιστική του τουρνουά στη Θεσσαλονίκη. Στον άλλον ημιτελικό θα αγωνιστούν η οικοδέσποινα της τελικής φάσης Γερμανία με την ομάδα - έκπληξη των προκριματικών Κινεζική Ταϊπέι.

Στην ελληνική ομάδα αν και αναγνωρίζουν το γεγονός ότι ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα πλέον, αντιμετωπίζοντας τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία σε αγώνα νοκ άουτ και όχι πλέον σε αγώνα προκριματικών, επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου. Αλλωστε, το γεγονός ότι παρά τις σημαντικές απουσίες η ομάδα παρουσίασε ένα αξιόλογο πρόσωπο στα προκριματικά, που δεν άφησε να φανούν αδυναμίες, δίνει το δικαίωμα για ελπίδες στους Ελληνες διεθνείς. Στην αποστολή που ταξίδεψε στη Γερμανία υπήρξε μια αλλαγή αφού ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης πήρε τη θέση του Γιώργου Παπαλεξίου. Επίσης, κανονικά στην ομάδα εντάχθηκε και ο αρχηγός, Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός αγώνων από το 2ο τουρνουά και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.

SUPER LEAGUE
Ανακοίνωσε Μπακασέτα η ΑΕΚ

Από την έναρξη της νέας σεζόν θα φοράει τα κιτρινόμαυρα ο Τάσος Μπακασέτας, αφού χτες επίσημα η ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα προ διμήνου για μετακόμιση του παίκτη από τον ερχόμενο Γενάρη οπότε θα έμενε ελεύθερος. Ωστόσο, κατόπιν νέας συμφωνίας με τον Πανιώνιο, ο παίκτης τελικά μετακομίζει στην Ενωση άμεσα. Κάτι που αποτελούσε στόχο της ΑΕΚ και του νέου της τεχνικού, Τιμούρ Κετσπάγια, προκειμένου να είναι στη σημερινή αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε χτες την πρώτη του επίσημη μεταγραφή, αυτή του Βούλγαρου κεντρικού αμυντικού Ιβαν Ιβάνοφ, φαίνεται να ετοιμάζεται άμεσα και για τη δεύτερη κίνηση ενίσχυσης της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Δημοσιεύματα από την Κολομβία ήθελαν τον 26χρονο Βίκτορ Ιμπάρμπο να έρχεται σήμερα στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους διοικούντες το «τριφύλλι» για δανεισμό του από την ιταλική Κάλιαρι. Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει σε όλα και να απομένουν τα τυπικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακόμιση του παίκτη. Οσον αφορά τον Ιβάνοφ, όπως ανακοινώθηκε, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΠΑΟΚ: Αγγλικά δημοσιεύματα θέλουν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα έχει βρει με την Αστον Βίλα για την απόκτηση του Ισπανού στόπερ Χοσέ Ανχελ Κρέσπο. Ο τελευταίος δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, και η λύση της μεταγραφής του σε άλλη ομάδα φαντάζει η πιο εφικτή. Οι πληροφορίες τον τελευταίο καιρό μιλούσαν για προχωρημένες διαπραγματεύσεις σε καλό κλίμα και εξελίξιμο επίπεδο των ανθρώπων του «Δικεφάλου» τόσο με τον ίδιο τον παίκτη όσο και με την αγγλική ομάδα. Μάλιστα, αργά χτες το απόγευμα, κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες ότι ο παίκτης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά του ο Ολυμπιακός, που αντιμετώπισε στο Λάνγκενφελντ της Αυστρίας, όπου προετοιμάζεται, την τοπική Χορν (ομάδα β' κατηγορίας) νικώντας την με 4-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τις προπονήσεις, ενώ σημειώνεται πως το παιχνίδι αποτέλεσε και την πρεμιέρα στο κοουτσάρισμα του νέου τεχνικού τους, Βίκτορ Σάντσεθ, που αντικατέστησε τον Μάρκο Σίλβα μόλις τη δεύτερη μέρα της άφιξης στην Αυστρία. Ο Ισπανός έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 22 ποδοσφαιριστές προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά να αποκτάει πλήρη εικόνα του έμψυχου δυναμικού. Οι σκόρερ του αγώνα ήταν: Πουλίδο (5'), Φορτούνης (34'), Γιαννιώτας (56'), Τάνο (55'). Εξάλλου, ανησυχία υπήρξε στη χτεσινή προπόνηση με τον Φορτούνη, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε.

BASKET LEAGUE
«Κιτρινόμαυρο» μεταγραφικό μπαράζ

Σε μεταγραφικό ...μπαράζ προχώρησε χτες η ΑΕΚ, με την ΚΑΕ να γνωστοποιεί την απόκτηση τεσσάρων παικτών. Αρχικά ανακοινώθηκε απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη, με τη συμφωνία με τον πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ να έχει επιτευχθεί εδώ και ένα μήνα. Επίσης, χτες, στα γραφεία της ΑΕΚ βρέθηκε και ο Μαυροβούνιος διεθνής γκαρντ Nίκολα Ιβάνοβιτς, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Κατόπιν από πλευράς ΑΕΚ ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις για την απόκτηση του 23χρονου Γιαννούλη Λαρεντζάκη (1,96, γκαρντ) και του 16χρονου Μανώλη Χατζηδάκη (2,08 φόργουορντ), που αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αποφασισμένος να κάνει το πιο σημαντικό βήμα για την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μάικ Τζέιμς, που αγωνιζόταν την περσινή περίοδο στη Λαμποράλ και βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τους μεταγραφικούς στόχους του Αργύρη Πεδουλάκη, φέρεται να είναι στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν αφού ο παίκτης φέρεται να έχει προτάσεις από ομάδες του ΝΒΑ αλλά και από άλλες ομάδες της Eυρωλίγκας, οι «πράσινοι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Αμερικανό παίκτη διεκδικώντας τη θετική απάντησή του. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε χτες από την ΚΑΕ η λύση της συνεργασίας με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που έμεινε ελεύθερος.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Ηφαίστειο ... χαράς

Η εκπληκτική πορεία της Ισλανδίας μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Γαλλίας, αφού αν και πρωτάρα σε διεθνή διοργάνωση φιγουράρει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού EURO, έχοντας ως... προίκα και τον αποκλεισμό της Αγγλίας, έχει ξεσηκώσει στο πόδι ολόκληρο το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των περίπου 15.000 Ισλανδών που βρίσκονται στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της Εθνικής, κάθε φορά που αγωνίζεται, το σύνολο της χώρας στήνεται μπροστά στις τηλεοράσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι η τηλεθέαση του αγώνα με την Αγγλία άγγιξε το 98%. Οπερ σημαίνει πως σε μια χώρα 332.529 κατοίκων - σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή - και συμπεριλαμβάνοντας αυτούς που έχουν ταξιδέψει στη Γαλλία, ουσιαστικά μόλις 660 άνθρωποι δεν είδαν το ματς.

Πλέον για τους Ισλανδούς υπάρχει μπροστά τους η αναμέτρηση της Κυριακής με την οικοδέσποινα Γαλλία και όλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό το παιχνίδι. Αν και η αποστολή τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πλέον το μαχητικό πνεύμα που έχουν δείξει ως ομάδα αγωνιζόμενοι χωρίς ιδιαίτερη σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα κάνει το σύνολο των παικτών, υπό τον Σουηδό Λαρς Λάκεμπαργκ, να έχει δικαίωμα στις ελπίδες για το κάτι παραπάνω.

ΑΓΓΛΙΑ
Παραίτηση Χόντσον και ... κράξιμο

Η ακόμα μια αποτυχία της Αγγλίας να πρωταγωνιστήσει σε διεθνή διοργάνωση αλλά και ο αποκλεισμός της από το Euro από την... πρωτάρα Ισλανδία βρέθηκαν στο επίκεντρο τόσο του αγγλικού όσο και του διεθνούς Τύπου. Στον πρώτο μάλιστα τα σχόλια για την αποτυχία των διεθνών ήταν ιδιαίτερα καυστικά στην πλειονότητά τους, τα οποία είχαν στο επίκεντρο τον τεχνικό της ομάδας, Ρόι Χόντσον. Ο πλέον ακριβοπληρωμένος τεχνικός του φετινού Εuro, αμειβόμενος με περίπου 4 εκατ. λίρες το χρόνο, υπέβαλε την παραίτησή του αμέσως μετά την ήττα απ' τους Ισλανδούς, ωστόσο ακόμα και έτσι δεν γλίτωσε το... κράξιμο για τις επιλογές του και τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Τέλος εποχής...

Μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις ΕURO (2008 - 2012) και ενδιάμεσα μια αντίστοιχη Μουντιάλ (2010), ο κύκλος, η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία της Ισπανίας μετά από αυτήν του 2014 (Μουντιάλ Βραζιλίας) και τώρα στα γήπεδα της Γαλλίας δείχνει να κλείνει πλέον έναν ολόκληρο κύκλο στην ομάδα. Και η αρχή αυτού του κλεισίματος ξεκινάει από την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Εθνικής, αφού μετά από 8 χρόνια ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Φούριος Ρόχας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποχωρεί. Το παιχνίδι με την Ιταλία ήταν το τελευταίο για τον απόλυτα πετυχημένο προπονητή και ήδη τα σενάρια που αφορούν τον αντικαταστάτη του έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σε αυτά επικρατέστερος να αναλάβει τα ηνία της ομάδας δείχνει να είναι ο Χοακίμ Καπάρος άλλοτε τεχνικός με επιτυχημένη θητεία μεταξύ άλλων σε Ντεπορτίβο, Σεβίλλη, Μπιλμπάο. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν τον 60χρονο Ισπανό προπονητή να έχει δεχτεί πρόσφατα προτάσεις από την Μπέτις, τη Βαλένθια και την Αλαβές γι' αυτόν το λόγο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ