ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Απ' όλα είχε... η κληρωτίδα

Associated Press

Εύκολα, δύσκολα και... πολύ δύσκολα επεφύλαξε η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (Champions και Europa League) για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

Για τον 3ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Χάποελ Μπερ Σεβά και Σέριφ, από το Ισραήλ και τη Μολδαβία αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Σέριφ, τη σεζόν 2009-10, όταν είχαν προκριθεί με δύο νίκες (0-2, 1-0). Αντίθετα, όταν είχαν αντιμετωπίσει την ισραηλινή ομάδα (τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) το 2010, είχαν αποκλειστεί από την 3η προκριματική φάση του Europa League.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του θρυλικού Αγιαξ. Το 2010 - 2011 οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκλειστεί στη μεταξύ τους «κόντρα» με δύο ισοπαλίες (1-1 εκτός και 3-3 εντός). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Αμστερνταμ την Τρίτη 26/7 και ώρα 21.45.

Δύσκολο το έργο και της ΑΕΚ, που στις 28 Ιούλη θα πρέπει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία κόντρα στην ιστορική Σεντ Ετιέν. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν περάσει (που όπως όλα δείχνουν θα το καταφέρει) το εμπόδιο της Οντ, θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο, καθώς κληρώθηκε με την ολλανδική Αλκμάαρ. Ο πρώτος αγώνας στην Ολλανδία στις 28 Ιούλη και η ρεβάνς στους Ζωσιμάδες στις 4 Αυγούστου.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός, αντίθετα από τους δύο παραπάνω, έχει ευκολότερο αλλά «πονηρό» δίδυμο αντιπάλων. Η κληρωτίδα τους «έριξε» με τη σουηδική ΑΪΚ Στοκχόλμης ή τη Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ (επί της οποίας προχτές, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, η ΑΪΚ επικράτησε δύσκολα εντός έδρας με 1-0). Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν εκτός έδρας στις 28 Ιούλη και ο επαναληπτικός θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα «ερυθρόλευκα» ντύθηκε τελικά ο Αμερικανός γκαρντ Ερικ Γκριν, καθώς τόσο η βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού όσο και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ήταν αρκετά ώστε να πει το «ναι». Με την ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε τη συμφωνία και ο 25χρονος - με προϋπηρεσία στο ΝΒΑ - θα αγωνίζεται στο «λιμάνι» έως το 2018.

  • Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι, σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, ο καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν στη Basket League. Δεύτερος στην ψηφοφορία ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του Παναθηναϊκού.
  • Στην Αρμάνι θα συνεχίσει ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο (πρώην πλέον) σέντερ του Παναθηναϊκού ήθελε να ξεκαθαρίσει το πού θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα δώσει το «παρών» με την Εθνική Σερβίας.
  • Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα του Ρεθύμνου ο τεχνικός Κώστας Φλεβαράκης. Πριν προλάβει να πραγματοποιήσει το πρώτο επίσημο κοουτσάρισμα, η ομάδα της Κρήτης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους.
  • Αθήνα ή Κάουνας; Αυτό απομένει να επιλέξει ο Καναδός γκαρντ Κέβιν Πάνγκος, που έχει στα χέρια του προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ζαλγκίρις.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Κρίστελ Βουρνά

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε τελικά η πρωταθλήτρια κολύμβησης του Εθνικού, Κρίστελ Βουρνά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) ανακοίνωσε πως ήταν λάθος η πρόσκληση που απέστειλε πριν λίγες μέρες στην Ελληνίδα αθλήτρια για τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Ρίο. Με ανακοίνωσή της στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) δηλώνει ότι έκανε λάθος και ότι η αθλήτρια του Εθνικού δεν μπορεί να λάβει μέρος στο αγώνισμα των 100 μέτρων πεταλούδα.

Σύμφωνα με τη FINA δεν μπορεί κάποια χώρα να στείλει δεύτερο αθλητή στο ίδιο αγώνισμα με όριο Β', όταν υπάρχει κάποιος άλλος με όριο Α'. Το όριο Α' για την Ελλάδα έχει πιάσει η Αννα Ντουντουνάκη. Η Κρίστελ Βουρνά δεν είχε καταφέρει να πιάσει το όριο Α' για μόλις 18 εκατοστά του δευτερολέπτου (είχε 58.92 με όριο το 58.74), όμως, η FINA της έδωσε αρχικά την ευκαιρία - με έγγραφό της προς την ΚΟΕ στις 6 Ιούλη - να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το όριο Β'.

ΔΙΕΘΝΗ

Τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Ουκρανίας ανέλαβε ο Αντρέι Σεφτσένκο, όπως ανακοινώθηκε χτες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Ο 40χρονος λέει το «καλημέρα» στην προπονητική του καριέρα από τα «βαθιά» και αναμένεται να παραμείνει για δύο χρόνια στη θέση αυτή, με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Τονίζεται πως η Ουκρανία έχει να αντιμετωπίσει στο «ταξίδι» προς το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία τις Κροατία, Ισλανδία, Τουρκία, Φινλανδία και Κόσοβο.

Από το «καλωσήρθες» στο «αντίο». Από την πρόσληψη του Σεφτσένκο, στην απόλυση του Μαρκ Βίλμοτς από την τεχνική ηγεσία του Βελγίου. Ο 47χρονος τεχνικός ενημερώθηκε πως λύνεται άμεσα το συμβόλαιο που είχε με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (αν και ολοκληρωνόταν το 2018). Αιτία η αποτυχία της ομάδας να φτάσει ψηλότερα από τον προημιτελικό του EURO. Είχε προηγηθεί και η ήττα - αποκλεισμός, πάλι στα προημιτελικά, του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σημειώνεται πως το Βέλγιο είναι ένας από τους αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ.

Τέλος, η Γιουβέντους θέλει να καλύψει το κενό που άφησε η μετακίνηση του Μοράτα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι, προχτές κατέθεσε πρόταση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι για την απόκτηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν συν τον Ρομπέρτο Περέιρα. Η μετεγγραφή μάλλον θα ολοκληρωθεί αισίως για τους πρωταθλητές, καθώς ο Αργεντίνος δε φαίνεται πρόθυμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Νάπολι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ