ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Στόχευσε... χάλκινο η Κορακάκη

Κάνοντας μια σπουδαία έκπληξη η νεαρή σκοποβόλος Αννα Κορακάκη κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο πιστόλι από 10 μ. και να χαρίσει την πρώτη σημαντική διάκριση για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο αγώνισμα μετά από 96 χρόνια και το 10ο συνολικά στην ιστορία της σκοποβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Κορακάκη στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανέτρεψε τα προγνωστικά που δεν την ήθελαν ούτε καν στα αουτσάιντερ και έχοντας άψογη παρουσία στον αγώνα, που την οδήγησε σε απόλυτα επιτυχημένες βολές, συγκέντρωσε 177,7 βαθμούς οι οποίοι της χάρισαν την τρίτη θέση. Το χρυσό πήρε η Κινέζα Τζαγκ με 199,4 βαθμούς, και το αργυρό η Ρωσίδα Μπατσαράσκινα με 197,1 β.

  • Συγχαρητήρια επιστολή για την επιτυχία της Αννας Κορακάκη έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Φουλ για μετάλλιο ο Πετρούνιας

Ολοταχώς για το μετάλλιο στους κρίκους οδεύει ο Λευτέρης Πετρούνιας, που προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος την ερχόμενη Κυριακή (14/8) μετά από εξαιρετική εμφάνιση στα προκριματικά που επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για διάκριση. Ο Πετρούνιας έχοντας πολύ καλή παρουσία στην εκτέλεση του προγράμματος συγκέντρωσε 15.833 βαθμούς και προκρίθηκε ως δεύτερος από τα προκριματικά, πίσω από τον Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15.900.

Eurokinissi

Εκτός τελικού του μονόζυγου έμεινε ο Βλάσης Μάρας, καθώς κάποια καθοριστικά λάθη στην εκτέλεση του προγράμματος είχαν ως συνέπεια να βαθμολογηθεί με 14.200 βαθμούς και να καταταγεί 38ος στα προκριματικά.

Τα λάθη ήταν αυτά που στέρησαν το κάτι παραπάνω και στην Βάσω Μιλλούση στην δοκό ισορροπίας και με 13.200 βαθμούς αποκλείστηκε στα προκριματικά.

ΠΟΛΟ: Πήρε κεφάλι η Εθνική ανδρών

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα της κόντρα στην Ιαπωνία (δύσκολη νίκη με 8-7), η Εθνική ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 με την ισχυρή Σερβία στη 2η αγωνιστική του ομίλου της. Αποτέλεσμα που την κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ελληνική ομάδα, αν και προηγήθηκε με 5-1, ωστόσο είχε και πάλι ένα κακό τρίτο οκτάλεπτο που έδωσε το δικαίωμα στους Σέρβους να ανακάμψουν.

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2.

Σερβία: Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Γκότσιτς, Αλεξιτς, Τσουκ, Νίκιτς. Ελλάδα: Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 2, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Κολόμβος.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Σε... ρότα για τελικό

Παρά την όποια αναστάτωση επέφερε η αλλαγή στο πρόγραμμα λόγω καιρού αφού αναβλήθηκαν οι αγώνες την Κυριακή, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, αποτελούμενη από τους Χρήστου - Τζιάλλα - Αγγελόπουλο - Τσίλη κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ετσι δικαίωσε σε πρώτο βαθμό τις προσδοκίες διάκρισης που υπάρχουν, ενώ συμπληρώθηκε η τριάδα επιτυχιών στην κωπηλασία με τις αντίστοιχες προκρίσεις του διπλού σκιφ γυναικών (Ασουμανάκη - Νικολαΐδου) και της τετράκωπου ελαφρών βαρών των ανδρών (Ντούσκος - Πέτρου - Γιάνναρος - Μαγδανής). Η ελληνική βάρκα κάνοντας σπουδαία κούρσα μετά τα 1.000 μ. τερμάτισε στη δεύτερη θέση της προκριματικής σειράς με 5.59, πίσω από την πρώτη Μ. Βρετανία (5.55) ενώ τρίτη ήταν η Γαλλία (6.00) που πάει στους επαναληπτικούς.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: «Χαρακίρι» από Βουγιούκα

Στους «16» της σπάθης σταμάτησε η πορεία της Βάσως Βουγιούκα αφού ηττήθηκε σε αυτόν το γύρο από την Ρωσίδα Εγκόριαν με 15-11 στα σημεία παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί με 10-6. Αντίθετα, στη φάση των «32» η Βουγιούκα είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση επικρατώντας της Αμερικανίδας Βόσνιακ με 15-8. Πάντως, η Ελληνίδα ξιφομάχος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα της για τους «16» με την Ρωσίδα για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ανάποδων πόντων.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Εμειναν στα ...ρηχά

Ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο των προκριματικών του αγωνίσματος και με χρόνο 53.35 κατετάγη 18ος στα προκριματικά.

Στη σκυταλοδρομία στα 4χ100 ελεύθερο των ανδρών η ελληνική ομάδα (Γκολομέεφ - Μελαδίνης - Κατραντζής - Χρήστου) αν και πραγματοποίησε αξιόλογη προσπάθεια έμεινε τελικά εκτός ημιτελικών καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην προκριματική της σειρά με χρόνο 3.14.62.

Στα 100 μ. πεταλούδα των γυναικών για την Αννα Ντουντουνάκη η καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 58.31 δεν ήταν αρκετή να της δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά (16η στη γενική κατάταξη). Στο ίδιο αγώνισμα η Κριστέλ Βουρνά με χρόνο 58.89 ήταν 23η στη γενική κατάταξη και αποκλείστηκε.

Στα 400 μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε την 6η θέση στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 3.54.98 και έμεινε εκτός συνέχειας ως 41ος στη γενική κατάταξη.

Στα 100 μ. πρόσθιο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης με χρόνο 1.00.35 ήταν 19ος στη γενική κατάταξη.

  • ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ: Ο Παναγιώτης Γκιώνης παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον Γ' γύρο του απλού στο πινγκ-πονγκ γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ από τον Ιάπωνα Γιουν Μιζουλτάνι και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του ατομικού στο πινγκ-πονγκ.
  • ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Αντέχοντας τις δυσκολίες του αγώνα, στον οποίο τελικά τερμάτισαν οι μισοί από όσους ξεκίνησαν, ο Γιάννης Ταμουρίδης στο αγώνισμα σε δημόσιο δρόμο κατάφερε να τερματίσει στην 51η θέση ξεπερνώντας και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο Ελληνας ποδηλάτης βελτίωσε κατά πολύ τη θέση του στην προηγούμενη διοργάνωση του Λονδίνου όταν ήταν 110ος.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε... κουπιά και πιστόλι το ενδιαφέρον

Την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών διεκδικεί σήμερα το δίδυμο Ασουμανάκη - Νικολαΐδου

Eurokinissi

Την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών διεκδικεί σήμερα το δίδυμο Ασουμανάκη - Νικολαΐδου
Στην... κωπηλασία συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς ελληνικής αποστολής στη σημερινή μέρα του προγράμματος, καθώς δύο ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Συγκεκριμένα, στα ημιτελικά του διπλού σκιφ των γυναικών το δίδυμο των Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη, με εφαλτήριο την πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά στοχεύουν στο βήμα παραπάνω και να προκριθούν στον τελικό, βάζοντας ρότα για μετάλλιο. Την παρουσία της στον τελικό θα διεκδικήσει και η τετράκωπος ελαφρών βαρών των ανδρών, αποτελούμενη από τους Ντούσκο - Πέτρου - Γιάνναρο - Μαγδανή, οι οποίοι θα αγωνιστούν στον ημιτελικό. Η ελληνική βάρκα, αν και προκρίθηκε στο παρά ένα και μετά τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας, κατάφερε στα προκριματικά να εντυπωσιάσει και παίρνοντας την τρίτη θέση στη σειρά της έφθασε στα ημιτελικά.

Με τον αέρα της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο πιστόλι από 10 μ. η Αννα Κορακάκη θα αγωνιστεί στο πιστόλι από 25 μ. και με την ιδανική ψυχολογία στοχεύει σε ακόμα μια διάκριση.

Η ώρα για την πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Τζούντο φτάνει σήμερα, οπότε ο Ρομάν Μουστόπουλος θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 81κ. Εχοντας περάσει απευθείας τον πρώτο γύρο (βάσει της κλήρωσης που έγινε πριν) ο Μουστόπουλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους 32 τον Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος, (Νο 73 στον κόσμο). Αντίπαλος που θεωρείται στα μέτρα του Ελληνα αθλητή. Ωστόσο, σε περίπτωση πρόκρισής του αρχίζουν τα δύσκολα, αφού θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Αβτάντιι Τσρισκισβίλι Νο1 αυτήν τη στιγμή στον κόσμο και φαβορί για το χρυσό.

Στην ιστοπλοΐα, ο Γιάννης Μιτάκης θα ανοίξει τις υποχρεώσεις του στην κατηγορία με σκάφη τύπου Fin, συμμετέχοντας στην 1η και 2η ιστιοδρομία, ενώ τις προσπάθειές τους για διάκριση συνεχίζουν οι Βύρων Κοκαλλάνης και Αγγελική Σκαρλάτου στα σκάφη RS-X που θα μετέχουν στις ιστιοδρομίες 4-6 ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.

Στην κολύμβηση, ο Κριστιάν Γκολομέεφ θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο ανδρών και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κολούρης στα αντίστοιχα των 200μ. πρόσθιο.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σκοποβολή από την Αννα Κορακάκη τονίζεται:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Αννα Κορακάκη και τον προπονητή της, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σκοποβολή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η επιτυχία αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες και τα εμπόδια της προετοιμασίας, που δεν μπορούν να κρυφτούν μέσα στα μεγάλα και παχυλά λόγια που θα ακουστούν από τους υπεύθυνους το επόμενο διάστημα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ:

15.00 προκριματικός 25μ. πιστόλι - Αννα Κορακάκη

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ:

16.10 ημιτελικός διπλού σκιφ γυναικών - Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη

17.00 ημιτελικός τετράκωπος ελαφρών βαρών ανδρών - Ντούσκος - Πέτρου - Γιάνναρος - Μαγδανής

ΤΖΟΥΝΤΟ:

16.00 1ος γύρος 81κ. ανδρών - Ρομάν Μουστόπουλος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:

19.02 - προκριματικός 100μ. ελεύθερο ανδρών - Κρίστιαν Γκολομέεβ

19.50 - προκριματικός 200μ. πρόσθιο ανδρών - Παναγιώτης Σαμιλίδης, Δημήτρης Κουλούρης

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ:

19.05 1η - 2η ιστιοδρομία FIN - Γιάννης Μιτάκης

19.05 4η - 6η ιστιοδρομία RS:Χ γυναικών - Αγγελική Σκαρλάτου

19.15 3η - 4η ιστιοδρομία λέιζερ ανδρών -

19.15 4η - 6η ιστιοδρομία RS:Χ ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης.

  • Oι αγώνες μεταδίδονται απ' τα κανάλια της ΕΡΤ και τα κανάλια ΟΤΕ Sports.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ