ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
«Χρυσοί» κρίκοι για Πετρούνια

Η άψογη εκτέλεση του προγράμματός του έφερε στην πρώτη θέση στους κρίκους τον Λευτέρη Πετρούνια

Eurokinissi

Η άψογη εκτέλεση του προγράμματός του έφερε στην πρώτη θέση στους κρίκους τον Λευτέρη Πετρούνια
Επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα των κρίκων την τελευταία διετία αλλά και τις ελληνικές προσδοκίες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του αγωνίσματος χαρίζοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε ακόμα μια σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του φθάνοντας στο τρίτο του χρυσό μετάλλιο την τελευταία διετία μετά από αυτά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 και στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2015 και του 2016.

Ο Ελληνας αθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό και έχοντας την τέλεια έξοδο (χωρίς το παραμικρό βήμα στην προσγείωση) κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 βαθμούς. Μάλιστα, η συγκεκριμένη βαθμολογία είναι η μεγαλύτερη που συγκεντρώνει Ελληνας αθλητής της γυμναστικής σε διεθνή διοργάνωση.

Τον Λευτέρη Πετρούνια ακολούθησαν στο βάθρο ο Βραζιλιάνος Ζανέτι, που αγωνίστηκε τελευταίος και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15.766 βαθμούς. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος είχε επικρατήσει του Ελληνα αθλητή πριν από ένα χρόνο στο test event των αγώνων. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15.700. Εκπληξη του τελικού αποτέλεσε η 4η θέση, που τον άφησε εκτός μεταλλίου, του Κινέζου Λιου (15.600), ο οποίος είχε προκριθεί ως πρώτος από τα προκριματικά και θεωρητικά αποτελούσε τον βασικό αντίπαλο του Πετρούνια στη μάχη για την πρωτιά.

Σε δηλώσεις του μετά την επιτυχία ο Λευτέρης Πετρούνιας εστίασε στην αυτοσυγκέντρωση που είχε στον τελικό, η οποία τον οδήγησε στην άψογη εκτέλεση του προγράμματος, στα περιθώρια βελτίωσής του που αποτελούν μελλοντικό στόχο προκειμένου, όπως είπε, να υπάρχει συνέχεια στις διακρίσεις.

10 χλμ. ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Ασημένιο σαν χρυσό για τον Γιαννιώτη

Μετά από συγκλονιστική μάχη ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης

Eurokinissi

Μετά από συγκλονιστική μάχη ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης
Το καλύτερο φύλαγε για το τέλος της καριέρας του ο Σπύρος Γιαννιώτης, που χτες κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης και μάλιστα μετά από συγκλονιστικό αγώνα, όπου έχασε την πρωτιά κυριολεκτικά στην τελευταία... χεριά. Μάλιστα, τα αποτελέσματα έδωσαν στον Γιαννιώτη τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Βέρταμ, 1.52.59.08 και χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά μετά τον τερματισμό πριν η ανάλυση του φώτο-φίνις δώσει την πρωτιά στον Βέρταμ και τη δεύτερη θέση στον Γιαννιώτη. Οπως αποδείχθηκε από το βίντεο ο Βέρταμ αν και πίσω από τον Ελληνα κολυμβητή φαίνεται να καταφέρνει να χτυπάει πρώτος το χέρι στο ταμπλό τερματισμού. Μάλιστα, για το ζήτημα οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής προσπάθησαν να καταθέσουν ένσταση διεκδικώντας να δοθεί και δεύτερο χρυσό μετάλλιο, αλλά ο Ελληνας κολυμβητής με απόφασή του πάγωσε τη διαδικασία. Οπως και να έχει, πάντως, το σίγουρο είναι ότι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου είναι σπουδαία επιτυχία για τον 36χρονο Σπύρο Γιαννιώτη, που μετά την τέταρτη θέση στο Λονδίνο το 2012 είχε θέσει για το Ρίο ως βασικό στόχο μία θέση στο βάθρο. Ο ίδιος πραγματοποίησε μια εκπληκτική κούρσα έχοντας την ψυχραιμία να ελέγχει το ρυθμό του και κάνοντας μια σπουδαία αντεπίθεση στα τελευταία 2,5 χλμ. της διαδρομής. Αν και έπεσε στην 23η θέση στα πρώτα 2,5 χλμ. και ήταν 22ος στα 5 χλμ., από κει και πέρα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, βρέθηκε στη 14η θέση στα 7,5 χλμ., ενώ με συγκλονιστικό σπριντ στο τελευταίο χλμ. κατάφερε να προπορευθεί από ένα γκρουπ έξι αθλητών που πάλευαν στα ίσα για τις θέσεις του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κούρσα κατέκτησε ο Γάλλος Μαρίκ Ολιβιέ με χρόνο 1.53.02.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Στη δέκατη θέση το ελληνικό ντουέτο

Τη δέκατη θέση κατέλαβαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι Ελληνίδες αθλήτριες βαθμολογήθηκαν σήμερα με 86.5000 στο ελεύθερο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν αθροιστικά (μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, που προσμετράται στον τελικό) 171.8550 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί του αγωνίσματος ρωσικό δίδυμο των Ναταλία Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα, που πρώτευσαν με την εντυπωσιακή βαθμολογία των 98.5333 βαθμών, φτάνοντας στο δεύτερο χρυσό τους μετάλλιο μετά απ' το αντίστοιχο στο Λονδίνο του 2012.

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ και Γουενγιάν Σουν με 192.3688 β. (η πρώτη είχε πάρει χάλκινο στο Λονδίνο) και την τρίτη οι Γιαπωνέζες Γιουκίκο Ινούι και Ρισάκο Μιτσούι με 188.0547 β.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σπύρο Γιαννιώτη

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Η "Χρυσή" νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας, που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ».

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε στίβο και ιστιοπλοΐα το βάρος

Στο στίβο και την ιστιοπλοΐα επικεντρώνεται στο σημερινό πρόγραμμα το ενδιαφέρον από πλευράς ελληνικών συμμετοχών. Στον πρώτο ξεχωρίζει η συμμετοχή του Λυκούργου Τσάκωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης στα ημιτελικά των 200μ. Το πρόγραμμα:

ΣΤΙΒΟΣ:

03.05 (ξημερώματα Τετάρτης) - προκριματικός μήκους γυναικών - Λίλη Αλεξούλη

15.40 - προκριματικός σφυροβολίας ανδρών - Μιχάλης Αναστασάκης

04.00 (ξημερώματα Πέμπτης) - 200μ. ημιτελικά ανδρών - Λυκούργος Τσάκωνας

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ:

20.05 - ιστιοδρομία 470 ανδρών - Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής

Οι αγώνες μεταδίδονται από τα κανάλια της ΕΡΤ και τα κανάλια ΟΤΕ Sports.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λ. Πετρούνια

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σε σένα, τον προπονητή σου και σε όλους όσοι σε στήριξαν σ' αυτή την προσπάθεια, που αποτελεί ξεχωριστό σταθμό μιας σταθερής και επιτυχημένης πορείας, που εύχομαι να έχει συνέχεια με πολλές ακόμα τέτοιες επιτυχίες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους στόχους που έχεις.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ