ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Πάρκο ανοιχτό στο λαό, κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Πρωτοβουλία καθαρισμού και περιποίησης του Πάρκου Τρίτση το Σάββατο 27 Αυγούστου

Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία της Αττικής και ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία καθαρισμού και περιποίησης του Πάρκου Τρίτση το Σάββατο 27 Αυγούστου απευθύνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής. Το ραντεβού είναι στην κεντρική πύλη επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στις 9.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την υπεράσπιση του χώρου, με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» για 6 συνεχόμενα χρόνια στο χώρο να έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ζητήματος.

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, «η περιφρούρηση του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που διεκδικούν:

  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση, η λειτουργία και η φύλαξη του χώρου.
  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του πάρκου και να διασφαλιστεί η μισθοδοσία τους.
  • Επαρκής, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση του πάρκου.

Αυτό το χαρακτήρα είχαν οι δεκάδες πρωτοβουλίες που πήραν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" για 6 συνεχόμενα χρόνια στο πάρκο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του προβλήματος στο λαό και στη νεολαία της Αττικής, αλλά και στη διεκδίκηση μέτρων για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση του Πάρκου.

Δεν σταματάμε εδώ!

Πάρε μέρος στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του Πάρκου το Σάββατο 27 Αυγούστου στην κεντρική πύλη επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στις 9.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα.

Ελα στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που θα πραγματοποιηθούν στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Διεκδικούμε πάρκο ανοιχτό στο λαό, κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα!», τονίζει η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ στο κάλεσμά της.


42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)» συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες πόλεις της χώρας. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Τρίτη

-- Στο Βαθύ Σάμου, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, στις 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και πολιτική ομιλία από το ΤΣ της ΚΝΕ. Επίσης, προβολή βίντεο με θέμα το Προσφυγικό, παρουσίαση έρευνας - ομιλία με θέμα «Οι πρόσφυγες και η αντιμετώπισή τους. Η ανωτερότητα του σοσιαλισμού», συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της προσφυγιάς, στο πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι. Στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στο Καστέλι Κισσάμου, στην πλατεία Τζανακάκη (Μουσείο), στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παιχνίδι «Ακου τι είπαν οι νέοι για τα ναρκωτικά», ομιλία από τον Αντρέα Ανδρονικάκη, στέλεχος της ΚΝΕ, κρητικό γλέντι από τους Κ. Παχάκη και Κ. Λιβυάκη. Στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα και βιβλιοπωλείο.

  • Αύριο, Τετάρτη

-- Στη Σπάρτη, στο πάρκο Ευαγγελιστρίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία από νεανικό συγκρότημα με την Τζίνα Βελδέκη, λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κόκκορη. Στο χώρο θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», χώρος σκάκι.

-- Στο Βόλο, στη Νέα Δημητριάδα, στις 8 μ.μ., στο πάρκο της περιοχής (Ορμινίου και Θερμοπυλών). Θα μιλήσει ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του.

  • Πέμπτη 25 Αυγούστου

-- Στο Δήλεσι, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με θέμα το Προσφυγικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα με τραγούδια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ομιλία από τον Θεοδόση Μπενάτο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ. Προβολή βίντεο με θέμα το Προσφυγικό και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για το Προσφυγικό και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

  • Παρασκευή 26 Αυγούστου

-- Στη Λάρυμνα, στην πλατεία Μαλέρδου, στις 8.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο με αναφορά στις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιοχής και του νομού, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, παρουσίαση του βιβλίου «Η σιδερένια φτέρνα» του Τζ. Λόντον από την Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Οι εργατικοί αγώνες του χτες φωτίζουν την πάλη μας σήμερα», αφιερωμένη σε μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή.

  • Σάββατο 27 Αυγούστου

-- Στη Χίο, στο Κόκκινο Φαναράκι, στις 8 μ.μ. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξενάγηση στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στους αλύγιστους Χιώτες ναυτεργάτες - αντάρτες, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον ΔΣΕ, ομιλία από τον Νίκο Ρεμπάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Υποβαθμίζεται παραπέρα η Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας μεθαύριο Πέμπτη

Στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αιχμή είναι η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εκπαιδευτικοί της Γενικής Αγωγής, στο όνομα της αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού αντί για προσλήψεις.

«Αντί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη η ΕΑΕ σήμερα, προαναγγέλλει την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και τη βίαιη τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που θα "περισσέψουν"», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της. Οπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «η τροπολογία αποτελεί πισωγύρισμα στη δεκαετία του '80, τότε που προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΑΕ μετατίθονταν ή αποσπώνταν σ' αυτήν εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Κι ενώ τότε ήταν αυτονόητο να γίνει αυτό, καθώς δεν υπήρχαν ούτε πανεπιστημιακά τμήματα ΕΑΕ ούτε εκπαιδευτικοί με ειδίκευση σ' αυτή, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, σε μια περίοδο που υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι στην Ειδική Αγωγή».

«Σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί όχι με βάση τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με "όρους μνημονίων" και με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας που υπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη. To υπουργείο, με πρόσχημα "να αξιοποιήσει με το βέλτιστο τρόπο το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό, να εξυπηρετούνται άμεσα οι ανάγκες των μαθητών και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών ΕΑΕ", όπως αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση, στην ουσία υποβαθμίζει, για να μην πούμε εξαφανίζει, τα ειδικά παιδαγωγικά προσόντα που απαιτεί το μάθημα, προωθεί τη διδασκαλία α λα καρτ και το τσουβάλιασμα των συναδέλφων ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης», σημειώνει επίσης το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Οι εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής, οι γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το πισωγύρισμα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας: Αμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, πλην της παραγράφου που αφορά στην αναγνώριση όλου του προσωπικού στις μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ισότιμα στο Σύλλογό τους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Αμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Εδώ και τώρα όχι μόνο ίδρυση αλλά και λειτουργία όλων των αναγκαίων ειδικών σχολείων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ιδρυση τμημάτων ένταξης σε κάθε σχολική δομή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία, χωρίς καμία καθυστέρηση. Κατάργηση του νόμου 3699/2008 και του άρθρου 39 του ν. 4115/2013 για την Ειδική Αγωγή και της τροπολογίας που αλλάζει το χαρακτήρα και στην ουσία καταργεί τα Τμήματα Ενταξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ