ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 10 Αυγούστου 2016 «έφυγε» από τη ζωή η ΚΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ (γνωστή με την προσωνυμία «η χήρα»), σύζυγος του αγωνιστή Βασίλη Αναστασάκου. Ηταν σημαντική προσωπικότητα της Ηλιούπολης, έξυπνη, δυναμική, δημιουργική, μαχητική.

Σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, κλείνουν 40 μέρες από το θάνατό της και τα παιδιά της προσφέρουν στη μνήμη της, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, 500 ευρώ στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στο παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Τα παιδιά της Θοδωρής και Παναγιώτα

***

ΦΩΤΟ 4

Ο Μπανάρας Κώστας, από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, το ποσό των 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και στη μνήμη:

Του βετεράνου ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ (φωτ.) από το Γερακαλιό Κιλκίς.

Του ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΚΗ (φωτ.) που «έφυγε» στα 27 του χρόνια και του ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑ (φωτ.) που διατέλεσε δήμαρχος Ασπροπύργου.

Των ΜΠΑΝΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ (Λονταράκου) και ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑΣ (φωτ.), που δολοφονήθηκαν από παρακρατικούς.

Των ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ και ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΩΝΤΑ, που εκτελέστηκαν ύστερα από απόφαση του στρατοδικείου (θανατοδικείου) Τρίπολης το 1947.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Του ΖΕΚΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού, που χάθηκε στα χιόνια του Χελμού. Των ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ (Τσανάκα), ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΗ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ καθώς και στη μνήμη των γονιών του και αντιστασιακών ΜΗΤΣΟΥ και ΘΕΩΝΗ ΜΠΑΝΑΡΑ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Ευγένειας Κερατσινίου (Βύρωνος και Πλάτωνος) θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΣΙΟΥΛΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 17 Αυγούστου.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή, Μιλτιάδης Κοζάνης, προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Αριστεράς ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗ προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας.

Ζούπας Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Φέτος, συμπληρώνονται 70 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ (ΣΑΪΤΑΝΗΣ) που γεννήθηκε στα Μαντζαβινάτα της Κεφαλονιάς. Ελαβε μέρος στην Εθνική μας Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Σκοτώθηκε στις 14/9/1946 στη θέση Πλατιά Αμμος Ληξουρίου, από τους Χίτες, ρίχνοντας την τελευταία σφαίρα που του απέμεινε, όρθιος.

Στη μνήμη του τα ανίψια του Γρηγόρης και Νίκος Βουτσινάς, που θα τον θυμούνται για πάντα, ως αγωνιστή θάρρους και αυταπάρνησης στον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη και κομμουνιστική, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, που στις 6 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από το θάνατό του, οι αδελφές του προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου, πατέρα, θείου, ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΑΡΗ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, μένοντας πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, οι ΚΟΒ Κάσπακα και Οικοδόμων προσφέρουν στην Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, 160 ευρώ.

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

Την 1/9/2016 «έφυγε» από τη ζωή η ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός και οικονομικός ενισχυτής του ΚΚΕ. Στη μνήμη της αντί για λουλούδια η ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

Ο Κοκαρίδας Δημήτρης προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα του ΚΟΚΑΡΙΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και στη μνήμη του θείου του ΚΟΚΑΡΙΔΑ ΘΩΜΑ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΛΙΔΗ, από την Κρωβύλη του Νομού Ροδόπης, η ΚΟΒ Ανάληψης - Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης προσφέρει στο Κόμμα 245 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/8/2016 «έφυγε» από κοντά μας ο αδελφός και κουνιάδος ΤΡΑΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, σε ηλικία 75 ετών. Παιδί της πολιτικής προσφυγιάς, μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας. Ηταν πιστός οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Βαρσάμης - Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22/9/2013, η σύζυγός του Ευαγγελία Χύτη προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 60 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του δολοφονημένου από την Ειδική Ασφάλεια, τον Ιούλη του 1944, θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, καθηγητή Μαθηματικών, στελέχους του Κόμματος, προσφέρω στο ΚΚΕ για ενίσχυση 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
Βασιλική Κότσιρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συμμαθητή μου στην Ιωνίδειο (στην Α' Γυμνασίου τότε), φίλου και συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέστηκε στις 29 Αυγούστου 1949 σε ηλικία 21 ετών, γιατί δεν αποκήρυξε το ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Χ. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Το Μάη του 2014 «έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός μου ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό, στην προσπάθειά του να είναι συνεπής στο Κόμμα μας, στο κίνημα, στην οικογένειά του. Μας λείπει.

Στη μνήμη του προσφέρω 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Χ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μας, του πατέρα μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ του Ιωάννου, οικοδόμου από την Κριτσά Λασιθίου, παλαίμαχου κομμουνιστή και αντιστασιακού του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που πέθανε στις 8/9/1987, και της μητέρας μας ΠΑΠΑΔΙΩΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, από την Κριτσά Λασιθίου, που πέθανε στις 25/5/1992, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 400 ευρώ.

Τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΕΧΙΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από έναν χρόνο, η οικογένειά του προσφέρει 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας στο τιμημένο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας φίλων ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Οι φίλες τους Μαρία Καυκαλέτου και Φρόσω Στεφανίδη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑ, που απεβίωσε πρόσφατα, και του συζύγου της σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΝΤΖΑΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 150 ευρώ στην ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ για την οικονομική στήριξη της ανέγερσης του μνημείου πεσόντων της Παργινόσκαλας Πρέβεζας.

Μιράντα Παπαδημητρίου

***

ΦΩΤΟ

Πέθανε στις 9 Σεπτέμβρη 2016, πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΙΑΤΟΣ, αγωνιστής, φίλος και υποστηρικτής του Κόμματος σε όλη του τη ζωή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά και έζησε στην Αθήνα.

Προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ερευνητικών Κέντρων της ΚΟ Αττικής.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΦΩΤΗ ΣΕΡΕΤΗ (φωτ.) από το Αγρίνιο, των γονιών μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΑΡΕΤΗΣ ΛΙΟΠΥΡΗ, των αδερφών και των ανιψιών μου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Ανδρομάχη Σερέτη

***

ΦΩΤΟ

Στις 17/10/2016 κλείνουν 15 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (ΠΟΥΠΟΥΛΑ) ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Λούπεδα Ανατολικής Θράκης. Το 1941 παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Μπουρσούκη, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη. Ο Κωνσταντίνος Μπουρσούκης εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, έγινε μέλος του ΚΚΕ και πολέμησε ως μαχητής του ΔΣΕ. Το 1948 τραυματίστηκε σε μάχη και, από τότε, αγνοείται η τύχη του. Η Βασιλική, κυνηγημένη από το παρακράτος, αναγκάστηκε να βγει στο βουνό. Εντάχθηκε στον ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Τζένας. Τελείωσε την Υγειονομική Σχολή, έγινε νοσοκόμα και, αργότερα, ονομάστηκε Αξιωματικός του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίστηκε το 1981 και εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Στη μνήμη της και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία, η κόρη της Μαρία, ο εγγονός της Κωνσταντίνος και ο γαμπρός της Χρήστος προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στον ένα χρόνο από το γοργό και αναπάντεχο «φευγιό» του ακούραστου κομμουνιστή ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Τον θυμόμαστε πάντα.

Στέφανος - Μαρία

***

Φωτο

Στη μνήμη του αγαπητού μου συντρόφου ΤΑΚΗ ΜΟΥΣΟΥΡΗ, που πέθανε στις 24/7/2016, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Βούλας 100 ευρώ.


ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ

ΣΕΡΕΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (Σαϊτάνης)
ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (Σαϊτάνης)

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΧΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΚΟΥΡΜΠΑΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΚΟΥΡΜΠΑΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΙΟΥΛΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΙΟΥΛΗ

ΚΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ
ΚΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

ΚΟΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΧΑΝΤΖΑΡΑ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΧΑΝΤΖΑΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΙΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΙΑΤΟΣ

Δασκαλοπούλου Ασπασία
Δασκαλοπούλου Ασπασία

Γιαννικόπουλος Τάκης
Γιαννικόπουλος Τάκης

ΤΡΑΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΑΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ