ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Οχτώβρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΙΒΑΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, αλύγιστου κομμουνιστή, συνεχίζω το δρόμο που μου χάραξε, και για τη γιορτή του προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νότιας Λαμίας στην οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η κόρη του Βασιλική

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου εγγονού ΔΗΜΗΤΡΗ Ιωάν. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, με τη συμπλήρωση οχτώ χρόνων από τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του στις 2/5/2008, μέσα στα ωραία του 23 χρόνια. Αφησε πίσω του πολύ πόνο και κενό που δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

Ο παππούς του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ του Γιαννάκου και της Αθανασίας, από το Κυνηγού Πυλίας, «έφυγε» από τη ζωή στις 22/9/2010, μην αντέχοντας τον άδικο χαμό του τρισαγαπημένου του εγγονού. Τέτοιες μέρες θα άνθιζε το σπιτικό μας με τις χαρές της ονομαστικής τους γιορτής.

Στη μνήμη και των δύο προσφέρω αντί μνημοσύνου 50 ευρώ στην ΚΝΕ μέσω ΟΒ Χολαργού - Παπάγου και 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Η γιαγιά και σύντροφος Γεωργία Δ. Καραμπάτσου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΛΥΣΤΑΚΑ, λαϊκού οργανοπαίχτη, με προσφορά στη λαϊκή παράδοση της Ικαρίας, μέλους της ΚΟΒ χωριών Αμαλού - Καρκιναγρίου Ικαρίας, η οικογένειά του προσφέρει 60 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Δυτικών.

***

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ, δικηγόρος, οπαδός του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1957 στις Γούλες Κοζάνης από αγρότες γονείς. Από μαθητής εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το φοιτητικό κίνημα. Ηταν για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ, μέσα από το οποίο έδωσε σημαντικούς αγώνες. Διετέλεσε δύο φορές επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στις νομαρχιακές εκλογές. Ασκησε το δικηγορικό επάγγελμα με γνώμονα το συμφέρον της εργατικής τάξης. Μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν σταθερά στο πλευρό του Κόμματος.

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στη μνήμη του η ξαδέρφη του Χόλμπα Αντωνία προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης.

Χρήστο, θα σε θυμόμαστε, συνεχίζουμε τους αγώνες.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος της ζωής μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, άξιος ΕΛΑΣίτης, με τιμητικές διακρίσεις, με ιστορική, οικογενειακή, αγωνιστική πορεία για τα ιδανικά του ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του. Δούλεψε επίσης δραστήρια στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ και υπήρξε πρόεδρος των ΕΒΕ της Δάφνης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λίτσα Κοττή, τα παιδιά του Νίκος - Τασία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συναγωνίστριας και φίλης ΚΑΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ προσφέρουμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Γεωργία Κιντή - Χριστίνα Μπουγιοτοπούλου - Μαρίνα Γαζή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗ, από την Καρυά Λευκάδας, τα ανίψια του Βασίλης, Σπύρος, Μαίρη και Παύλος προσφέρουν, αντί στεφάνων, μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ, 400 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ και της λατρευτής μας ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΙΟΥΛΑ - ΛΙΑΤΟΥ, ανεψιάς και ξαδέρφης μας, από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, προσφέρουμε, μέσω της ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων, 250 ευρώ στο κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, κόμμα αγώνων και θυσιών για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
Μαρία Αναστασάκου - Μανθά

Τα παιδιά του Νίκος - Παναγιώτα

***

ΦΩΤΟ

Στις 17/9/2016 «έφυγε» από καρδιακή προσβολή ο ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ, σε ηλικία 65 χρόνων. Γεννήθηκε στην Ακροποταμιά Πηνείας Ν. Ηλείας το 1951 από αγροτική οικογένεια. Στα πρώτα γυμνασιακά χρόνια πεθαίνει η μητέρα του Πηνελόπη. Εισάγεται μεταξύ πρώτων στη Νομική Σχολή Αθήνας και εντάσσεται στην Αντι-ΕΦΕΕ την περίοδο της χούντας. Μετά τη μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΚΚΕ και παλεύει με το ταξικό κίνημα στις θέσεις που κάθε φορά τον εκλέγουν οι συνάδελφοί του τόσο στο χώρο του Χάρτου - Τύπου όσο και αργότερα στο σωματείο στον «Κατσέλη», καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του η Βάσω και ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος και τα παιδιά προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αμαλιάδας Ηλείας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΠΙΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, από τα Αμισιανά Καβάλας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού αγωνιστή του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, η σύζυγός του και τα παιδιά του Μιχαήλ και Μάριος προσφέρουν στην ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

***

Ο σύντροφος Μπουλγκούρας Ιωάννης, από την ΚΟ Εβρου του ΚΚΕ, προσφέρει στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ και του αδερφού του ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΠΟΥΛΓΚΟΥΡΑ 500 ευρώ στο Κόμμα.

ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΑΞΥΠΟΛΙΤΙΔΗ, Γραμματέα της ΕΠΟΝ Καβάλας, Μακρονησιώτη και επί πολλά χρόνια προέδρου του Παραρτήματος Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Σεπτέμβρη 2016, η οικογένειά του προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ, 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

ΦΩΤΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ. Ιδεολόγος, δίκαιος και πιστός στις αρχές του κομμουνισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Πιερίας.

Η μητέρα του Ζωή Χοροζίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας θείας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΞΥΔΕΑ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ στην ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πάτρας.

Οικογένεια Γεωργίου Ηλία Ξυδέα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΕΛΕΤΗ Ι. ΡΕΝΔΟΥΜΗ (1921 - 2003), από το Κριεκούκι της Αττικής, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ) και του ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου με συνέπεια και αταλάντευτα πάλεψε σε όλη του τη ζωή, για τα ιδανικά του και για την κοσμοθεωρία του, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Θήβας.

Η σύζυγος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφου και συντρόφισσας ΚΑΤΙΑΣ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, ιδρυτικού μέλους της ΕΙΝΑΠ, που «έφυγε» στις 14 Οκτώβρη, προσφέρουμε 200 ευρώ για τις ανάγκες του Συνεδρίου του Κόμματος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
Ο άνδρας της, Διονύσης Γρηγοράτος

***

ΦΩΤΟ

Στις 12 Σεπτέμβρη του 2016, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και οι φίλοι του ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ αποχαιρέτησαν στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου έναν διαλεκτό σύντροφο, με συνέπεια και καλοσύνη και με μεγάλη προσφορά στο Κόμμα.

Ο σύντροφος Σταμάτης γεννήθηκε το 1919 στο Κάιρο Αιγύπτου. Από τα μαθητικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με τις προοδευτικές ιδέες και πολύ σύντομα εντάχθηκε στις πρώτες ομάδες Ελλήνων κομμουνιστών στην Αίγυπτο που ιδρύθηκαν στη δεκαετία του 1930, κυρίως στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Κατατάχτηκε εθελοντικά, όπως και πολλοί Ελληνες της Αιγύπτου, στον ελληνικό στρατό, στο Πεζικό, το 1941, και έκανε τη στρατιωτική εκπαίδευση στην Παλαιστίνη.

Τον καιρό του πολέμου έδρασε μέσα από τις γραμμές της Αντιφασιστικής Πρωτοπορίας (κομμουνιστική οργάνωση των Ελλήνων της Αιγύπτου) και της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ).

Με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή συνελήφθη και βρέθηκε έγκλειστος στην Μπαρντία, όπου με άλλους συγκρατούμενούς του ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου και τους Βρετανούς να αναγνωριστούν ως στρατός του ΕΛΑΣ. Δούλεψε στο κεντρικό όργανο της Αντιφασιστικής Πρωτοπορίας, «Ο Πρωτοπόρος», στον «Ελληνα», στον «Πάροικο» αλλά και στον παράνομο Τύπο.

Το 1961 έρχεται στην Ελλάδα με την οικογένειά του, συνέχισε τη δράση του και εντάχτηκε στην ΕΔΑ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Την περίοδο της δικτατορίας συνέχισε αταλάντευτα να παλεύει μέσα από τις παράνομες Οργανώσεις του ΚΚΕ. Από το 1974 χρεώνεται διάφορα κομματικά καθήκοντα, ενώ ήταν αταλάντευτος στην υπεράσπιση των αρχών λειτουργίας του Κόμματος και των ζητημάτων της στρατηγικής που έμπαιναν σε αμφισβήτηση και υπονόμευση από μερίδα των οργανωμένων τότε δυνάμεων το 1991 στο 13ο Συνέδριο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ
Ηταν ένας ξεχωριστός σύντροφος, που όλη του η ζωή χαρακτηρίζεται από δίψα για γνώση, από συνέπεια και διάθεση για αγώνα για μια καλύτερη ζωή για το φτωχό εργαζόμενο και την οικογένειά του, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Το Κόμμα και η οικογένειά του ήταν όλη του η ζωή. Ηταν πρότυπο για όλους μας.

Σεβόμενοι τις επιθυμίες του, αντί για στεφάνι και το 40ήμερο μνημόσυνο, οι κόρες του προσφέρουν στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 200 ευρώ, οι υπόλοιποι συγγενείς και σύντροφοί του 325 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 20 Σεπτέμβρη 2016 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΣ. Γεννήθηκε το 1932 στο Πανιπέρι Μεσσηνίας, από γονείς εργάτες και αγρότες. Ο πατέρας του ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στάλθηκε φυλακή και εξορία για τα ιδανικά του.

Ηρθε στην Αθήνα σε νεαρή ηλικία, όπου εργάστηκε ως οικοδόμος, ενώ περιστασιακά έπαιζε βιολί σε εκδηλώσεις. Υπήρξε πρωτοπόρος εργάτης στην οικοδομή, παίρνοντας μέρος μέσα από το ταξικό συνδικάτο στο εργατικό κίνημα. Ηταν μέλος της ΕΔΑ και συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα κατά την 7ετία 1967 - 1974. Πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, με ειδική χρέωση, καθοδηγούμενος από την παράνομη τότε Οργάνωση του ΚΚΕ. Για τη δράση του αυτή, συνελήφθη και απειλήθηκε από τη χούντα, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τα πιστεύω του.

Υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ του Σωματείου Σοβατζήδων Αθήνας, ιδρυτικό μέλος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ανθούπολης, στο Σύλλογο του χωριού του στην Αθήνα, σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, πάντα στον αγώνα με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Σωστός οικογενειάρχης για τη γυναίκα του, τις κόρες, τα εγγόνια και δισέγγονα.

Το 1980 έγινε μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, ενεργό μέλος, παρά τα προβλήματα της υγείας του. Ακούραστος και πρωτοπόρος, ανταποκρίθηκε σε κάθε χρέωση του Κόμματος. Πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ, τις οποίες υπερασπίστηκε σθεναρά και την περίοδο '89 - '91, κρατώντας αταλάντευτη στάση απέναντι στον οπορτουνισμό. Πάντα είχε έγνοια για τον εργάτη, ιδιαίτερη αγάπη για τη νεολαία, με το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη» πρώτο μέλημα καθημερινά, παράδειγμα για τους νεότερους η κομμουνιστική στάση ζωής του και η πίστη στο δίκιο του αγώνα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου προσφέρουν 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, η σύζυγός του Ζωή, τα παιδιά του Μαρία και Αλέξης και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής, 50 ευρώ για την ενίσχυσή του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο Γιώργος Ξεκαλάκης, μετανάστης στη Ζυρίχη της Ελβετίας, προσφέρει 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη».


ΚΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ
ΚΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

ΑΞΥΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΓΙΩΡΓΗΣ
ΑΞΥΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΓΙΩΡΓΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΤΣΙΟΥΛΑ - ΛΙΑΤΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΤΣΙΟΥΛΑ - ΛΙΑΤΟΥ ΑΝΝΑ

ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΠΙΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΠΙΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΞΥΔΕΑ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΞΥΔΕΑ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΛΕΤΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ
ΜΕΛΕΤΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ

ΚΑΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΤΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΛΥΣΤΑΚΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΛΥΣΤΑΚΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 23/10, στις 12 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο της Ν. Ερυθραίας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του οι κόρες του Μαρία και Ιωάννα προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ