ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Νοέμβρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ
ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι της Νεολαίας, φίλοι και συμφοιτητές του ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ, αποδίδουν στην Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ, το ποσό των 180 ευρώ στην μνήμη του.

Οσοι γνώρισαν τον Θοδωρή, έστω και για λίγο, θα τον θυμούνται για την ανιδιοτέλεια, τη μαχητικότητα και την αισιοδοξία του, για το χαμόγελό του. Μέχρι την τελευταία του στιγμή, διαπαιδαγώγησε τους συντρόφους και την Οργάνωσή του για το πώς πρέπει να στέκονται οι κομμουνιστές στην κάθε μάχη, προσωπική ή πολιτική. Θα τον θυμόμαστε ως τον ακούραστο σύντροφο που πάντα ριχνόταν με όλη του τη δύναμη στην κάθε μάχη, όσο «άνιση» και να ήταν. Ετσι έκανε και με την τελευταία του δοκιμασία. Παρ' όλο το «σύντομο» διάστημα που ήταν στις γραμμές την ΚΝΕ και του Κόμματος, έβαλε ένα γερό «λιθαράκι» με τη δράση του για την υπόθεση του λαού. «Αντίο», λεβέντη Θοδωρή.

Μαξίμ, Γιάννης, Φώτης, Αλέξανδρος, Σάκης, Αννα, Ακης, Γιώργος, Ελένη, Ιωάννα

  • Σύντροφοι και φίλοι του ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ, αποδίδουν στην Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ, το ποσό των 805 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Για την ΤΖΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ.

Πριν από τρεις μήνες μάς αποχαιρέτησες. Το κενό που άφησες σίγουρα δεν αναπληρώνεται, αφού η φυσική σου παρουσία ήταν τόσο δυνατή και φωτεινή. Το Κόμμα ήταν για σένα ζωή, δύναμη και υπερηφάνεια και από αυτό αντλούσες και δυνάμεις στα δύσκολα.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
Προσφέρω 150 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη σου, αλλά και σαν υποχρέωση απέναντι σε εσένα και τους αγώνες που έδωσες και στο Κόμμα μας για τους αγώνες που έρχονται.

Η κόρη σου, Αντονέλλα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ και της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΡΥΔΑ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης. Τα αδέρφια και τα ανίψια τους.

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΑΣΣΑ, φίλου του Κόμματος, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7/10/2016, σύντροφοι και φίλοι αντί στεφάνου προσφέρουν για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων Κοκκινιάς.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ (φωτ.) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (φωτ.), ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καθώς και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Κ. Δημητριάδη

***

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΟΥΤΣΗ που «έφυγε» πρόσφατα, σύντροφοι από την ΚΟΒ Ωρωπού προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΕΟΚΟΣΜΟΥ και της μητέρας μας ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που επαναπατρίστηκαν από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν το 1979. Μέλη του Κόμματος, έμειναν πιστοί στις αρχές, στις αξίες και την πολιτική του μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, 120 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων.

Τα παιδιά τους Μαρίκα, Ηλίας και Ευτέρπη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΜΑΝΩΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΦΕΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Ν. Ιωνίας.

ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΦΕΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΦΕΚΗ
Γιώργος και Ελένη Τουφέκη, Ευτυχία και Θανάσης - Κοφίτσας

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» στις 6 Σεπτέμβρη πρόωρα από κοντά μας, η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΛΛΟΥ - κόρη του μαχητή του ΔΣΕ Λάμπρου Τσιγάρα - ένας άνθρωπος που μου άνοιξε την αγκαλιά της και την καρδιά της από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε και γέμισε τη ζωή μου με την αγάπη της και την καλοσύνη της. Στην άσβεστη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ που αγαπούσε, μέσω ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, 50 ευρώ.

Αγγελική Τσώλου

***

ΦΩΤΟ

Πριν από εννιά μήνες, «έφυγε» από τη ζωή, ο σύντροφος της ζωής μου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ. Στη μνήμη του, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Κιλικιανών - Χαλκηδόνας, το ποσό των 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μπέττυ Οικονομίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, στις 13 Νοέμβρη, προσφέρω 100 ευρώ, για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ (19-20 Νοέμβρη), ως ελάχιστη προσφορά για τους αγώνες που κάνει για μια δικαιότερη ζωή και 100 ευρώ στην ΟΓΕ για το 12ο Συνέδριό της (11 - 13 Νοέμβρη) και τον αγώνα που κάνει για την ανάδειξη της αξίας της αγωνιστικής στάσης ζωής των γυναικών, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η συντρόφισσά του Ντέπυ Τσακίρογλου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΗ από τα Παλατίτσια Βέροιας, που «έφυγε» πριν από 40 μέρες από τη ζωή, αντί στεφάνου προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ, στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΤΟ Καβάλας.

Η αδερφή του Μαρία Μπουλά - Μαρούσα Χαλκίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και προπάππου ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αταλάντευτου κομμουνιστή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ εκπαιδευτικών 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ένας καλός σύντροφος, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΗΣ. Πιστός πάντα στην ιδεολογία και στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, διακρινόταν για την προθυμία του, τη συνέπειά του και τη διάθεση προσφοράς που τον χαρακτήριζαν. Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρω στη μνήμη του 50 ευρώ μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Βασίλης Σπανός

***

ΦΩΤΟ

Στις 25/10/14 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΑ, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του, με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά του Κόμματος.

Τιμώντας τα 70 χρόνια του ΔΣΕ, τα 100 χρόνια του Κόμματος, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς.

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Η γυναίκα του, Γούλα Ελισάβετ, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΙΜΗ) ΖΑΧΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΣΑΡΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω, 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οι κόρες και συντρόφισσες Νίτσα και Μάρνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου και πατέρα, ΚΟΣΜΑ ΓΙΑΝΝΗ, που στις 11 Νοέμβρη θα γινόταν 61 ετών, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εθνικής του Χρηματοπιστωτικού. Το φως του πάντα καίει.

Σία - Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παππού ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από τρία χρόνια, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη τους αγώνες του και την ακλόνητη πίστη του στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, δίνοντάς του την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα του.

Στη μνήμη του για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 60 ευρώ, μέσω ΟΒ Πολιτικού Νομικής.

Οι εγγονές του Μαρία και Αθηνά Γκαγκαουδάκη, Ελεάννα και Αθηνά Λάτση

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/10/2016 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΖΛΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία. Ηταν κομμουνιστής - αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Χανδρά Ορεστιάδας Εβρου. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ και μέσα από τις γραμμές του αγωνίστηκε πιστά μέχρι την τελευταία του πνοή. Στα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς, υπήρξε δραστήριο στέλεχος του ΚΚΕ και του συλλόγου Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων Ρουμανίας.

ΗΛΙΑΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΗΛΙΑΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ζλατίδου Αναστασία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών Αθηνών, το ποσό των 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ και των θείων μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ (φωτ.) και ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ (φωτ.), κομμουνιστών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Μάνια Γωργάτου και Ηλίας Κορφιάτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Η γυναίκα του Μαρία Κούβαρη - Καλαμπόγια

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν οχτώ χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, η ΑΣΠΑΣΙΑ ΡΑΚΙΤΖΗ του γένους Κυριαζίδη, αγωνίστρια του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στις 18/2/1928 στο χωριό Αργαλαστή Πηλίου.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Τάκης και Ιωάννα Ρακιντζή προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΜΕΛΕΤΗ και ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΥΚΑΡΑ προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θήβας.

Ειρήνη, Δημήτρης και η εγγονούλα Βουλίτσα


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ

ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

ΚΑΡΥΔΑ - ΒΕΤΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΑΡΥΔΑ - ΒΕΤΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΣΑΡΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΑΡΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

ΤΖΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ
ΤΖΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΛΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ

ΖΛΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΛΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ