ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Νοέμβρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από την αιφνίδια και τόσο πρόωρη απώλεια του συντρόφου μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ. Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα από οικογένεια βιοπαλαιστών. Οργανώθηκε στη ΚΝΕ το 1996, όταν ήταν σπουδαστής στο ΤΕΙ Λάρισας, από όπου πήρε πτυχίο Τεχνολόγου Γεωπονίας. Από το 2008 εργαζόταν στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου ήταν εκλεγμένος στο Σωματείο. Δούλεψε δραστήρια και με αυτοθυσία μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια του Κόμματος, από διάφορες στελεχικές θέσεις, χωρίς να παραμελήσει ούτε στιγμή την συντρόφισσά του στη ζωή και το Κόμμα, Χριστίνα και τα δυο τους παιδιά. Τα τελευταία χρόνια ήταν Γραμματέας του Τομέα μας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 1.000 ευρώ στο πλαίσιο της Οικονομικής εξόρμησης.

Τομέας Τοπικής, Περιφερειακής και Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ

***

Στις 12 Νοέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια χωρίς τον αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Υπήρξε μέλος του Κόμματος έως τη μέρα που «έφυγε» «μπήγοντας το μαχαίρι του στο χώμα», αφήνοντας πίσω του ως παρακαταθήκη τη φιλομάθειά του και την αγωνιστική του δράση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κέντρου Καλαμαριάς.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, η οικογένεια του σ. Σπυριδάκη Μιχάλη προσφέρει 500 ευρώ, στη μνήμη του αδελφού του ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ΕΠΟΝίτη Μακρονησιώτη που συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατό του.

***

Ο Νίκος Δ. Ελευθεριάδης, προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, στην ιερή μνήμη των συμφοιτητών του στην ΑΣΟΕΕ και συντρόφων του, ΗΛΙΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΙΓΚΟΥ, και ΑΡΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗ.

***

ΦΩΤΟ

Η Ειρήνη Απέργη στη μνήμη του άντρα της ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΕΡΓΗ, οπαδού του ΚΚΕ που πέθανε στις 26 Νοέμβρη 2013, προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης της ΤΕ Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, της αδελφής μας ΑΘΗΝΑΣ, του γαμπρού μας ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ, από το Μεταλλικό Κιλκίς και του συζύγου της Ευγενίας, ΜΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, προσφέρουμε 200 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Ευγενία Μάτσου

Δάφνη Τριπολίτου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συζύγου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26/5/2016, ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΤΣΗ, μέσω της ΤΟ Σερρών προσφέρω 200 ευρώ, για την ενίσχυση του τιμημένου Κόμματός μας.

Βότσης Φίλιππος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΟΥΛΑ που πέθανε το 1998 και ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΟΥΛΑ, που πέθανε το 2004, προσφέρω 50 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης Κανούλας

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Κίμωνας και η Νίκη Καρρά προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του εξαδέλφου και συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ και της εξαδέλφης μας ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗ το γένος Μπάμπα.

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του τιμημένου κομμουνιστή Γραμματέα της ΟΚΝΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, που δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς στο κάτεργο της Κέρκυρας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων, 200 ευρώ.

Η κόρη του Μαρία Μαλτέζου

Τα εγγόνια Χριστίνα και Αργύρης

***

ΦΩΤΟ

Στον αγαπητό μας σύντροφο και αδελφό ΗΛΙΑ ΚΟΤΑΚΗ, ο οποίος υπήρξε πραγματικός κομμουνιστής, στους γονείς μας, που μας έδειξαν τον πραγματικό δρόμο της ζωής και στους συντρόφους, που έδωσαν και τη ζωή τους στον αγώνα, στη μνήμη αυτών, προσφέρουμε 200 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Γιώργος και Σουλτάνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΜΙΤΣΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Η σύζυγος Αφροδίτη Αμίτση

Η κόρη Νίκη Αμίτση

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης μεραρχίας του ΔΣΕ, του ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, η Γεωργία Ρογκάκου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Νοέμβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο Ανθοχώρι Βοιωτίας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή από το 1943, το καλοκαίρι του 1944 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα που τη διατήρησε έως το τέλος της ζωής του. Πιάστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές από τον Ιούλη του 1946 έως τον Ιούνη του 1947 που κατέφυγε στον ΔΣΕ στην ομάδα ασφάλειας του καπετάν Διαμαντή. Με το τέλος του Εμφύλιου, πιάστηκε πάλι και κρατήθηκε στις φυλακές έως το 1962 που επέστρεψε στο χωριό του. Ως αγρότης ασχολήθηκε με τα αγροτικά, αλλά και με κοινωνικά προβλήματα, πάντα πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη της συντρόφισσας της ζωής του ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 7 Νοέμβρη έκλεισαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα της ζωής και του αγώνα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ - ΦΟΥΣΕΚΗ. Μέλος του ΚΚΕ για 34 χρόνια, το υπηρέτησε πιστά από διάφορες υπεύθυνες θέσεις. Το κενό της δυσαναπλήρωτο, μας λείπει το γέλιο της, η αισιοδοξία της για μια καλύτερη κοινωνία.

Στην μνήμη της, για την Οικονομική Εξόρμηση, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τυρνάβου.

Ο σύζυγός της Παναγιώτης Φουσέκης

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΟΜΗΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΚΙΜΙΣΚΙΔΗ ΘΑΝΑΣΗ και ΚΡΙΤΣΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας.

Χριστοφορίδης Χρήστος

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ «έφυγε» από τη ζωή στις 18/10/2016 μετά από ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στις 15/7/1937 στο χωριό Μαυροκκλήσι του νομού Εβρου. Το 1948 στη διάρκεια του Εμφυλίου αναγκαστικά έφυγαν από την Ελλάδα και τα τρία ορφανά αδέρφια για την Βουλγαρία σε παιδικά ιδρύματα. Τον Ιούλη του 1950 μαζί με περίπου 900 Ελληνόπουλα μεταφέρθηκε στην Ανατολική Γερμανία (DDR). Μετά την τρίχρονη επαγγελματική σχολή ακολούθησε σπουδές σε ανώτερη σχολή (ingenieurschule) στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών στο Βερολίνο και μετά στο Πολυτεχνείο συγκοινωνιών της Δρέσδης). Επειτα από πολλά χρόνια εργασίας σε ταχυδρομική υπηρεσία της DDR, επαναπατρίστηκε.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, στάθηκε πλάι στις γραμμές του ΚΚΕ, πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού που γνώρισε και έζησε στην πολύχρονη πολιτική προσφυγιά. Απέκτησε μια υπέροχη οικογένεια, δύο κόρες, ήταν πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι μαζί στις χαρές και στις λύπες.

Στην Αλεξανδρούπολη ήταν δραστήριο μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μέχρι το θάνατό του. Πολύ οργανωτικός, συνεπής στις υποχρεώσεις του, πάντα παρών σε όλα τα καλέσματα του Κόμματος, αγαπητός και πρόθυμος σε ό,τι του ζητήθηκε. Οι σύντροφοί του και οι συναγωνιστές του στο παράρτημα Αλεξανδρούπολης ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα τον θυμούνται πάντα ως φωτεινό παράδειγμα.

Η ΚΟΒ Αλεξανδρούπολης αντί για στεφάνι στη μνήμη του προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που διάβαζε ανελλιπώς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΕΛΟΥ, σύντροφοι και φίλοι από την Κομματική Οργάνωση Ροδοτοπίου προσφέρουν χρηματικό ποσό για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στο οποίο πίστευε και ο ίδιος μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, εκτελεσμένου από ΜΑΥδες στην πλατεία του χωριού του Αρτοτίνα Φωκίδας, και των αδερφών του ΜΑΡΙΑΣ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση.

Οικογένεια Παπανικολάου

ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΑΙΤΑ ΝΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που «έφυγε» από τη ζωή πριν δύο χρόνια, η σύζυγός του, Ευλαμπία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Γρεβενών.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας αδελφών ΓΡΗΓΟΡΗ και ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων Λόφου - Σικελίας Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Οι αδελφές Ευσεβία και Ελένη Κεφαλογιάννη

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Φωτούλα

***

ΦΩΤΟ

Για τον γιο μου ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, που χάσαμε στις 7/10/2010, αντί μνημόσυνου, προσφέρω στο ΚΚΕ, 400 ευρώ οικονομική ενίσχυση μέσω ΚΟΒ Μονεμβάσιας.

Ο Πατέρας του Γιακουμάκης Γεράσιμος


ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΙΤΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΙΤΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΝΟΥΛΑ ΑΝΝΑ
ΚΑΝΟΥΛΑ ΑΝΝΑ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΙΩΤΗ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΕΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΕΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΑΚΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ