ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγελία για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του Κόμματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα

Επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, κατήγγειλε χτες με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο".

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Σημειώνουμε ότι οι συνακροάσεις έγιναν αντιληπτές όταν το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ απαντούσε σε κλήσεις από αριθμό με απόκρυψη και στη γραμμή ακούγονταν να απαντάνε ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων, που αναφέρονται στην καταγγελία του Κόμματος.

Παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, από την Κρήτη όπου βρισκόταν, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Η έρευνα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος και γι' αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ υπήρξαν οι εξής αντιδράσεις: Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους», ενώ «ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει κι αυτή «σοβαρή» την καταγγελία του ΚΚΕ και σημειώνει την ανάγκη «να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Από το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε: «Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι το ζητούμενο».

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την οποία «επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις». Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση «να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο γραμματέας του, Π. Ρήγας, «επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Ανακοίνωση του ΟΤΕ

Αντίδραση υπήρξε και από τον ΟΤΕ. Το Γραφείο Τύπου του Οργανισμού ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας». Να σημειωθεί, τέλος, ότι με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, επικοινώνησε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ζαμπίρας.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Αγρίνιο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση των ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας, αύριο Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο κέντρο ΕMILEON (χωριό Δοκίμη), στο Αγρίνιο.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Κύπρου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 13.40, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Κύπρου, Νίκο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ, στη Βουλή.

Εκδήλωση για τη γυναίκα της Ρούμελης στον ΔΣΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 4/12, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στο πλαίσιο των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 70 χρόνων του ΔΣΕ, με θέμα «Η γυναίκα της Ρούμελης στον ΔΣΕ». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από το διήγημα «Η Μυρτιά του βουνού» από την Ελένη Γερασιμίδου και ζωντανή μαρτυρία από την μαχήτρια της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ Ελένη Τραγγανίδα - Μακρυνιώτη. Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ