ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στη Βουλή η διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ

Την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις μέχρι τώρα έρευνες ενημέρωσε χτες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημέρωσε χτες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, σχετικά με την πορεία των ερευνών που ήδη διεξάγει η Αρχή μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν έχουμε καταλήξει σε συμπέρασμα, ούτε σε εντοπισμό κάποιων γεγονότων που με ασφάλεια μπορούμε να ανακοινώσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην αρχική φάση ελέγχου και ο έλεγχος συνεχίζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί».

Στην αρχή της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής τι έχει συμβεί: «Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του Κόμματος στον Περισσό. Καλούσε κάποιο νούμερο από απόκρυψη αριθμού και όταν σήκωνε το ακουστικό και απαντούσε, απαντούσαν ταυτόχρονα ή η ΝΔ, ή το Ποτάμι, ή ο ΣΥΡΙΖΑ». Οπως τόνισε, επειδή αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, το ΚΚΕ θεώρησε σκόπιμο αρχικά να δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ. Ομως, «αφού είδε ότι αυτό συνεχίστηκε, το απόγευμα της ίδιας μέρας ενημέρωσε όλα τα κόμματα, τους ζήτησε να κάνουν και αυτοί έλεγχο και εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση».

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως «η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει τρίτο κέντρο το οποίο οργανώνει όλα αυτά τα πράγματα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα πολιτικά, δεν ξέρουμε και τι διαστάσεις μπορεί να έχει, πιστεύουμε ότι και η ΑΔΑΕ και από την πλευρά του ΟΤΕ, και όσοι μπορεί να εμπλέκονται, πρέπει να δώσουν κάποια πειστική απάντηση και φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος τυχαίος που να έχει τέτοια δυνατότητα, και τεχνική δυνατότητα». Πρόσθεσε πως «από ό,τι φαίνεται, υπάρχει κέντρο, το τι κέντρο είναι εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε, δεν ξέρουμε, δηλαδή, και χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να πούμε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκλεισε την τοποθέτησή του ρωτώντας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ εάν η Αρχή γνωρίζει αυτούς που καλούσαν με απόκρυψη. Η απάντηση του Χρ. Ζαμπίρα ήταν: «Τους αριθμούς δεν τους έχουμε πάρει, ούτε μπορούμε να τους πάρουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει βούλευμα άρσης του απορρήτου. Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, φαντάζομαι ότι αν έχει τα κατάλληλα στοιχεία που χρειάζονται, θα βγάλει το σχετικό διάταγμα ή βούλευμα, επομένως τότε θα είναι ανακοινώσιμα και σε εμάς τα νούμερα που είναι πίσω από την απόκρυψη». Σημείωσε, ακόμα, ότι η ΑΔΑΕ έχει συγκροτήσει επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο για τη διερεύνηση των καταγγελιών. Ηδη η Επιτροπή έχει επισκεφθεί τον ΟΤΕ, από τον οποίο παραδόθηκε έγγραφο για τη δική του έρευνα και συμπεράσματά της, σύμφωνα με τα οποία - όπως ανακοινώθηκε χτες από τον Οργανισμό - δεν βρέθηκε τεχνικό πρόβλημα. Πάντως, ο Χρήστος Ζαμπίρας σημείωσε: «Εμείς κάνουμε το δικό μας έλεγχο, έχουμε τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από το ΚΚΕ, που μας έδωσαν πολύ περιγραφικά και με λεπτομέρειες, τις μέρες, τις ώρες και τους τηλεφωνικούς αριθμούς». Και πως «αν είχε βγει η εισαγγελική εντολή, το βούλευμα, για την άρση του απορρήτου, πιθανόν να είχαμε και πιο πολλά στοιχεία. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί είναι και πρόωρο».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Τραγάκη, δήλωσε ότι επιβεβαιώνει πλήρως τη δήλωσή του στις 15 Γενάρη του 2015, ότι: «Κίνδυνοι για παράνομες παρακολουθήσεις υπάρχουν πέρα από τις νόμιμες, εκεί που ακολουθούνται ορισμένες διαδικασίες. Αλλά παράνομες παρακολουθήσεις υπήρχαν στο παρελθόν, υπάρχουν σήμερα και θα υπάρχουν και στο μέλλον».

Από την πλευρά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο Ηλ. Κασιδιάρης επιδίωξε να στήσει άλλο ένα σόου, κάνοντας συνακροάσεις στο κινητό του τηλέφωνο και άλλα διάφορα, για να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ενώ είπε ότι κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσφέρει την «υπηρεσία συγχώνευσης κλήσης» και πως «εδώ, προφανώς κάποιος πιτσιρικάς το πολύ Πέμπτης Δημοτικού πήρε». Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε στον βουλευτή της ΧΑ πως αυτή η υπηρεσία προφανώς υπάρχει, «αλλά αυτό δεν λέει τίποτα σε σχέση με αυτό που καταγγέλλει το ΚΚΕ».

Ενώ ο Θ. Παφίλης, αφού ανέδειξε το σόου του ναζιστή, ρώτησε αν τελικά πίσω από αυτό κρύβονται άλλα. «Αν φοβάται κανένας άμα βγει η απόκρυψη. Αν φοβάται κανένας μη βγουν ποιοι κρύβονται πίσω από την απόκρυψη...» και τόνισε: «Εδώ συζητάμε για καλωδίωση όλων των γραφείων του ΚΚΕ. Τι λέμε τώρα, δηλαδή, απλό πράγμα;» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «και στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μεγάλο πρόβλημα ακόμα και στις εσωτερικές γραμμές».

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από το ΚΚΕ και την ΑΔΑΕ να υποβάλουν αίτημα στον εισαγγελέα για άρση του απορρήτου αυτών που καλούσαν με απόκρυψη.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη Θήβα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θήβας - Οινοφύτων, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη και ώρα 13.30. Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Τζάκι», στη Θήβα (πλησίον σιδηροδρομικού σταθμού Θήβας).

Αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου από το ΚΚΕ

Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώθηκε χτες ότι:

«Το ΚΚΕ γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα την πρόθεσή του να υποβάλει αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, για τις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με την καταγγελία που έκανε για τις "συνακροάσεις". Εχει ήδη καθοριστεί η σχετική διαδικασία».

«ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Διεθνές Σεμινάριο στην Αθήνα για τον έναν αιώνα από την έκδοσή του

Το διοργανώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Το Σάββατο, 10 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διεθνές Σεμινάριο, με θέμα «Ενας αιώνας από την έκδοση του έργου του Β. Ι. Λένιν "Για το σύνθημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης"», που θα διοργανώσει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Κομμάτων της «Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας».

Στο Σεμινάριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στο Σεμινάριο, που έρχεται να φωτίσει σύγχρονες, σύνθετες και σοβαρές για τους εργαζόμενους εξελίξεις, οι οποίες αφορούν τα ζητήματα των διακρατικών καπιταλιστικών ενώσεων και συμφωνιών, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα παρακάτω 20 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα:

Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, ΚΚ Βενεζουέλας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, Ενοποιημένο ΚΚ Γεωργίας, ΚΚ στη Δανία, ΚΚΕ, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, ΚΚ Ιταλίας, Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, ΚΚ Εργαζομένων Λευκορωσίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Νορβηγίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Σουηδίας, ΚΚ Τουρκίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ