ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ. Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1937 στην Κυψέλη της Αρτας σε εργατο-αγροτική οικογένεια. Μέσα σε μεγάλες στερήσεις σπούδασε δάσκαλος και συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σημαντική στιγμή της δράσης του ήταν η πολυήμερη απεργία πείνας το 1975, με σκοπό την αποχουντοποίηση της εκπαίδευσης, που αγκαλιάστηκε από το λαό της Κοκκινιάς και το λαϊκό κίνημα.

Εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός και αταλάντευτος μέχρι την τελευταία του πνοή. Αγωνίστηκε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είτε σαν εκπαιδευτικός, είτε σαν συνδικαλιστής (διετέλεσε γραμματέας της ΔΟΕ από το 1987 έως το 1991), είτε σαν σχολικός σύμβουλος, είτε σαν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Νίκαιας (από το 2006) κι αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ, η γυναίκα του, Φανή, προσφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.
  • Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ, τα αδέλφια και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΠΑ, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Μαγνησίας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Ο σ. Αντώνης Παππάς ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΝΕ Μαγνησίας και Γραμματέας της στα δύσκολα χρόνια μετά το 1991.

Διετέλεσε επί 20ετίας συνδικαλιστικό στέλεχος στους ΟΤΑ, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και δημοτικός σύμβουλος για δυο τετραετίες καθώς και νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας. Παρέμεινε μέλος του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος του Αργυρούλα

Τα παιδιά του Αποστόλης και Κλεοπάτρα, Κατερίνα και Δημοσθένης

Τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΑΚΗ, η οικογένεια του αδερφού του προσφέρει 170 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 2

Για τον αγαπημένο μου σύζυγο ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΜΟΥΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας το 2010 και τον αδερφό του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΜΟΥΔΗ, που μας «άφησε» στις 18/10/2016, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Ο Μιχάλης Τσιμούδης καταγόταν από το Μαυροκκλήσι Εβρου. Γνώρισε σε μικρή ηλικία τους διωγμούς που δέχτηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Αναγκάστηκε, μαζί με άλλα δύο αδέρφια του και την αδερφή τους, να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Με χιλιάδες άλλα παιδιά δέχτηκαν τη στοργή και τη φιλοξενία της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ). Μορφώθηκε, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Εγινε γυναικολόγος κι εργάστηκε σε μεγάλα νοσοκομεία. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε το 1989, έζησε κι εργάστηκε στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Ο Κώστας Τσιμούδης σπούδασε Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών κι εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις στη ΛΔΓ. Εζησε στο Βερολίνο και με τη σύντροφο της ζωής του, Ελκε, απέκτησαν δύο κόρες, την Ελένη και την Νίκη. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε στα τέλη του '90 κι εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ανάπτυξε πλούσια δράση ανάμεσα στους πολιτικούς πρόσφυγες και στους απογόνους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ο κύκλος του στην Αλεξανδρούπολη έχασε έναν πολύτιμο και αγαπημένο φίλο, η απουσία του οποίου θα είναι έντονα αισθητή.

Σ' όλη τους τη ζωή δεν ξέχασαν ποτέ τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ και της λαϊκής εξουσίας στη ΛΔΓ στα κυνηγημένα Ελληνόπουλα του εμφυλίου πολέμου. Εμειναν πάντα πιστοί στα ιδανικά του κομμουνισμού και στους αγώνες του ΚΚΕ.

Μαρίκα Τσιμούδη

  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ «έφυγε» από τη ζωή στις 18/10/2016 μετά από ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στις 15/7/1937 στο χωριό Μαυροκκλήσι νομού Εβρου.

Το 1948 στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αναγκαστικά έφυγαν από την Ελλάδα και τα τρία ορφανά αδέρφια για τη Βουλγαρία σε παιδικά ιδρύματα. Τον Ιούλιο του 1950, μαζί με περίπου 900 Ελληνόπουλα, μεταφέρθηκε στην Ανατολική Γερμανία (DDR). Μετά την 3χρονη επαγγελματική σχολή ακολούθησε σπουδές σε (ανώτερη σχολή (ingenieurschule) στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών στο Βερολίνο και μετά ακολούθησε και ανώτατη σχολή στο Πολυτεχνείο Συγκοινωνιών της Δρέσδης). Επειτα από πολλά χρόνια εργασίας ως τμηματικός σε ταχυδρομική υπηρεσία της DDR, επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα. Από το 1982 έως το 1995 εργάστηκε ως σχεδιαστής σε γερμανική επιχείρηση, η οποία κατασκεύαζε ασανσέρ στο Βερολίνο.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ
Εμεινε πιστός μέχρι τελευταία στις ιδέες του σοσιαλισμού που γνώρισε και έζησε στην πολύχρονη πολιτική προσφυγιά. Στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε δραστήριο μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μέχρι το θάνατό του.

Οι συναγωνιστές και οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντα ως φωτεινό παράδειγμα. Αντί για στεφάνι στη μνήμη του προσφέρουν 55 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που τον διάβαζε ανελλιπώς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ από το Καπαρέλλι Βοιωτίας, η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ, για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα, πατέρα και παππού, ΓΙΩΡΓΗ ΛΙΝΑΡΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Πολιτικού Επιτρόπου στη Διμοιρία Ανιχνευτών στον Πάρνωνα, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, που αταλάντευτος αγωνίστηκε για τα ιδανικά του μέχρι το τέλος της ζωής του, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για τη νίκη της εργατικής τάξης και πάντα πιστός στο Κόμμα μας μέχρι το τέλος της ζωής του. Πριν 16 μήνες «έφυγε» από κοντά μας ο αδελφός και θείος ΤΑΚΗΣ ΒΑΠΠΑΣ, πιστός οπαδός του Κόμματος. Η απουσία τους μας γεμίζει θλίψη. Θα τους θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.

Προσφέρουμε στη μνήμη τους 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Κούλα Κορωνιού, Κατερίνα - Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΓΚΑ που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας προδομένος από την καρδιά του στις 30/07/2014, η σύζυγός του Μόρφω, ο γιος του Λαέρτης και η νύφη του Νικολέτα προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Ηγουμενίτσας.

Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του συντρόφου και πατέρα ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ και των γονιών και παππούδων ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ.

Βάλια Παπαγιάννη

Τα παιδιά, Στέφανος και Εύη Κακαρά

***

ΦΩΤΟ

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ γεννήθηκε το 1923 στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Εβγαλε το γυμνάσιο στη Μεγαλόπολη και την Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών. Βγήκε στο βουνό σαν ανταρτοΕΠΟΝίτης και ήταν καπετάνιος Λόχου. Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη. Εξορίστηκε το 1947 στην Ικαρία και το 1949 στη Μακρόνησο. Στάθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός δίπλα στο ΚΚΕ. Πέθανε την Πρωτοχρονιά του 1990.

Οι γιοί του Βασίλης και Κώστας και η γυναίκα του Πελαγία δίνουν 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση μέσω της ΚΟΒ Ανθούπολης της ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στα 14 χρόνια από το θάνατο του καπετάνιου του 2ου Τάγματος του 44 Συντάγματος του ΕΛΑΣ Ρεθύμνου, στελέχους του ΚΚΕ ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ και του αδερφού του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, καθηγητή Φιλολογίας, στελέχους του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου, ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαθιουδάκης προσφέρει στη μνήμη τους για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Ιούλη 2016 «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΑΛΛΑ από το Καραβόσταμο Ικαρίας. Το νησί του μαρτυρίου και της θυσίας που τόσο αγάπησε, την δέχτηκε στην αγκαλιά του στο τελευταίο της ταξίδι. Ηταν πάντα δίπλα στο ΚΚΕ, το Κόμμα των αγώνων και των θυσιών, το οποίο τίμησε σε όλη της τη ζωή.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως.

Ολια και Βάσω

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΠΟΛΥΖΩΗ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, εκδότη, πιστού αγωνιστή και υπέρμαχου της ειρήνης και της ελευθερίας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και τον αγώνα των ιδανικών του ΚΚΕ, γνωρίζοντας διώξεις, με εξορίες στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, τιμούμε τη μνήμη του, προσφέροντας 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η σύζυγος Τασούλα - Τα παιδιά Βούλα και Κωστής - Ο εγγονός Δημοσθένης

***

ΦΩΤΟ

Ο Κοσμάς (Μάκης) Βλάχος, από τη Σαντορίνη, στη μνήμη της μητέρας του ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΛΑΧΟΥ, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

***

ΦΩΤΟ

Η Γιάννα Ξυγκάκη - Ντάλλη από τη Σαντορίνη, στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα της και μέλους του Κόμματος, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΞΥΓΚΑΚΗ, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ που «έφυγε» πρόσφατα, σύντροφοι από την ΚΟΒ Ελατίων Ζακύνθου προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου - συναγωνιστή και συντρόφου, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, που «έφυγε» νεότατος από τη ζωή και τον αγώνα, οι σύντροφοί του Σ. και Σ. Μαγουλάς και άλλοι συναγωνιστές του στα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα στη Νέα Υόρκη προσφέρουν 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

***

Η Κροκίδη Ρένα προσφέρει 25 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, στη μνήμη του θείου της ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΗ (Ρουμανή) που ήταν πιστός οπαδός του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, που υπήρξαν πραγματικοί κομμουνιστές και μας έδειξαν τον πραγματικό δρόμο της ζωής και των θείων μου ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟ (φωτ.) και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΩΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ (όλοι τους από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης), προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η κόρη τους και ανιψιά, Γεωργία Μαρκάκη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΜΙΚΟΥ (φωτ.) που σκοτώθηκε από τους Γερμανούς την Πρωτοχρονιά του 1944, της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΪΚΟΥ - ΝΟΜΙΚΟΥ (φωτ.) που πέθανε το 1946, επίσης στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των αγώνων του λαού μας για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, καθώς και στη μνήμη του ανεψιού μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΝΤΟΒΑ που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 20/10/2015, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου 200 ευρώ.

Γεώργιος Παντελόπουλος
Γεώργιος Παντελόπουλος
Γιάννης Νομικός

Τάνια Αρβανιτάκη - Νομικού

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του συζύγου μου ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΣΙΑΠΗ από την Κορνοφωλιά Εβρου. Ηταν Γραμματέας στην ΚΟΒ Αγίου Νικολάου στα Ανω Λιόσια. Στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Η σύζυγός του Αντιγόνη Τσιάπη

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΜΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, από τα Κοκκινόγεια Δράμας, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Συκεών Θεσσαλονίκης 50 ευρώ.

Δημήτρης Στάμογλου


ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αντώνης Κακαράς
Αντώνης Κακαράς

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γιαννης Ρέγκας
Γιαννης Ρέγκας

ΒΛΑΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΛΑΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Τάκης Βάπας
Τάκης Βάπας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΟΥΔΗΣ

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΑΛΛΑ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΑΛΛΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ