ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPERLEAGUE
Καλή χρονιά με την ... 1η αγωνιστική

Ποδαρικό στο νέο έτος κάνουν σήμερα Ηρακλής και Ξάνθη (στιγμιότυπο από παλαιότερο αγώνα)

Eurokinissi

Ποδαρικό στο νέο έτος κάνουν σήμερα Ηρακλής και Ξάνθη (στιγμιότυπο από παλαιότερο αγώνα)
Καλή χρονιά και καλή ...αγωνιστική σεζόν θα πουν σήμερα, τέσσερις ομάδες της Superleague, που θα «ανοίξουν» την αυλαία της 1ης (!) αγωνιστικής - λόγω της διακοπής που είχε επιβληθεί από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή - η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Η εμβόλιμη αγωνιστική ξεκινά σήμερα, με τον Ηρακλή να υποδέχεται την Ξάνθη (17.15 NOVA) και τον Λεβαδειακό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (19.30 NOVA).

Στον «Γηραιό» προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και όλοι είναι στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη για το παιχνίδι, εκτός του Σαραμαντά που είναι τιμωρημένος. Απουσίες όμως θα υπάρξουν για την ομάδα του Ηρακλή καθώς αποχώρησαν οι Κυριακίδης και Λάμπρου. Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, η διοίκηση της ομάδας αναμένεται να κινηθεί για το δανεισμό παικτών από ομάδες της Αθήνας και ειδικότερα αυτών που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Χρήστου Λισγάρα. Στόχος και των δύο είναι η νίκη, με τους Θεσσαλονικείς να τη χρειάζονται για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους Ξανθιώτες να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, έστω και με πιθανή συγκατοίκηση.

Αργότερα σήμερα, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο γηπεδούχοι είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» για το αν οι Καραμπουέ, Μαχαίρας, Γκάρι Κουλιμπαλί και Καψάσκης θα μπορούν να δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που εκτός αποστολής θα έχει τους Σάχοβ και Περέιρα. Ο πρώτος ταλαιπωρούνταν από ίωση και ο δεύτερος από τενοντοπάθεια.

Σε ό,τι αφορά την πιθανή μετακίνηση του Γκάρι Ροντρίγκες στη Γαλατασαράι, ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιώργος Σαββίδης, με σχόλιό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως «δεν πρόκειται να φύγει, εάν δεν βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Ο οποίος θα είναι ή καλύτερος ή ίδιας αξίας με αυτόν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο παίκτης δεν θέλει να παραμείνει και το θέμα δεν είναι οικονομικό».

Στα γενικότερα μεταγραφικά, με το «καλημέρα» της σεζόν του Γενάρη, η Λάρισα ήδη έχει αποκτήσει πέντε παίκτες και αναμένονται και άλλες προσθήκες. Χτες, η ΑΕΚ προχώρησε στην τρίτη της μεταγραφή (αυτή του Μεληκιώτη από τη Βέροια για 4,5 χρόνια) ενώ δύο προσθήκες στο ρόστερ τους έχουν κάνει ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και ο Πλατανιάς. Μία έχουν κάνει ο Παναθηναϊκός και η Βέροια αλλά είναι δεδομένο ότι στην παραπάνω λίστα, τις επόμενες μέρες θα μπουν σχεδόν όλες οι ομάδες της Superleague.

ΔΙΕΘΝΗ

Στην πρωταθλήτρια ... δεύτερης κατηγορίας Κίνας έναντι του αστρονομικού ποσού των 54 εκατομμυρίων ευρώ, θα αγωνίζεται ο Αξελ Βίτσελ, βάζοντάς τον στη λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Ετσι, ο 27χρονος Βέλγος μετακομίζει (όχι στην Ιταλία και τη Γιουβέντους όπως αναμενόταν αλλά) στην Τιάντζιν Κουάντζιαν, που έχει προπονητή τον Φάμπιο Καναβάρο και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας. Το συμβόλαιό του έχει τριετή διάρκεια και κάθε χρονιά θα αμείβεται με 18 εκατομμύρια ευρώ.

Κι ενώ ο Βίτσελ αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα τις επόμενες μέρες, ο Οσκαρ ήδη έφτασε και έτυχε υποδοχής πολλών φιλάθλων της Σανγκάη ΣΙΠΓΚ στο αεροδρόμιο. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφυγε από την Τσέλσι για να πάει στη νέα του ομάδα με ετήσιες απολαβές ύψους 24,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά η Σανγκάη έδωσε το ποσό των 61 εκατομμυρίων ευρώ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατάμεστο αναμένεται να είναι το ΣΕΦ την Παρασκευή, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρούνται για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (πρώτη για το δεύτερο γύρο), στη ρεβάνς της νίκης του πρώτου με 79-77 μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Προβληματισμός υπάρχει στο «λιμάνι» σχετικά με το αν θα είναι διαθέσιμος ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, καθώς υπέστη μυική θλάση στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Από την άλλη, ο Γιώργος Πρίντεζης φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο και εκτός απροόπτου θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι των «αιωνίων». Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ