ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ναταλία Αποστολοπούλου
Ναταλία Αποστολοπούλου
ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» όρθιος, όπως πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή, χωρίς να κάνει στιγμή πίσω από τις αρχές και τα ιδανικά του, ο αγαπημένος μας σύντροφος και φίλος ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ.

Σε ώρες νεανικής αναζήτησης και προβληματισμού μας βοήθησε καθοριστικά - και όχι μόνο εμάς - να βρούμε αυτό που ψάχναμε, το δρόμο του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στη δικτατορία της χούντας και της αστικής τάξης στη συνέχεια. Νιώθουμε τυχεροί, που μας τίμησε σε όλη τη διάρκεια της αταλάντευτης ζωής του με τη συντροφική του αγάπη, ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, μαζί και το φερμένο από την Τύλισο, που τον σκεπάζει.

Στη μνήμη του προσφέρουμε συμβολικά 100 ευρώ στο Κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμαρουσίου

Μπάμπης και Τασούλα Ζιώγα

  • Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου και αδελφικού φίλου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, προσφέρω στη μνήμη του 30 ευρώ για το ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ρόδου.

Ανδρουλιδάκη Γεωργία

  • Αντί λίγων λουλουδιών, στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, η Αννα Παπαδοπούλου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ροτόντας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, ένα κόκκινο μεροκάματο (50 ευρώ) προσφέρει ο σ. Κ.Η. μέσω της ΚΟΒ Μετάλλου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που εκτελέστηκε το Φλεβάρη του 1948, από το έκτακτο στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης, ΚΑΪΖΕΡ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από Λευκίμμη Κέρκυρας, προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Γουδιού και ΚΟΒ Λιθογράφων.

Τα ανίψια του Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Δώρα Γιαννοπούλου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στον αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και πιστό φίλο του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ, η γυναίκα του Κλειώ και τα παιδιά του Γεωργία και Σούλα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου αδελφών ΓΙΩΡΓΟΥ, Μακρονησιώτη, και ΝΙΚΟΥ, διωχθέντος από την χούντα, και των σεβαστών μου γονιών ΓΙΑΝΝΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Γεωργία Γκρινιάτσου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από την Ξηρονομή Βοιωτίας, τα ανίψια του Στέλιος Παπανικολάου, Αναστασία Βασιλείου Παπανικολάου και Σπυριδούλα Μελετίου Παπανικολάου προσφέρουν τιμώντας τη μνήμη του, 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Πάνε ήδη 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΔΙΑΚΟΣ. Γεννημένος στο Τρίλοφο Αρκαδίας με την οικογένειά του να συμμετέχει στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση. Αδελφός του αλύγιστου Γιώργου Γκαρδιακού μαχητή του ΔΣΕ που εκτελέστηκε στην Τρίπολη με απόφαση του Στρατοδικείου το 1944.

Ο Βασίλης Γκαρδιακός εξελέγη 3 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του αείμνηστου κομμουνιστή Δημάρχου Ηλιούπολης. Αγαπητός στο λαό για τη δράση του, την αφοσίωσή του στον αγώνα, το χαμόγελό του και τον ανιδιοτελή εξαιρετικό χαρακτήρα του. Εκτός από το χώρο του Δήμου Ηλιούπολης ανέπτυξε σημαντική δράση στο κίνημα των ΕΒΕ Ηλιούπολης. Πιστό μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του έδωσε με συνέπεια τη μάχη κατά της διάλυσης του ΚΚΕ το 1991 από τους οπορτουνιστές. Μαζί με τον αείμνηστο σ. Δημήτρη Κιντή στάθηκε παράδειγμα για τους νεότερους συντρόφους.

Στη μνήμη του ο Στέλιος Σ. και ο Σπύρος Π. προσφέρουν στο κόμμα του το ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης.

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΠΑ συγγενή της γιαγιάς μου ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΣΙΠΑ από τη Χελιδόνα Ευρυτανίας, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Πίτσα Καραντάνη

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της μητέρας μας ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗ, της θείας μας ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, δασκάλας, αγωνίστριας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του θείου μας ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΥ, από τους πρωτεργάτες του ΕΑΜ στη Μεσσηνία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ανθή Πατσιώτη

Γεωργία Παράσχου

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΔΙΑΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΔΙΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΪΖΕΡ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΪΖΕΡ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΤΣΙΩΤΗ
ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΤΣΙΩΤΗ
Προσφορά

Το Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ

«Εφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, σύζυγος του αντιστασιακού κομμουνιστή Αγγελου Κατσαρού. Η κηδεία της γίνεται σήμερα, Τετάρτη, στις 3 μ.μ., από το Α' Νεκροταφείο Σπάρτης.

Στη μνήμη της τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

ΚΗΔΕΙΑ

«Εφυγε» τη Δευτέρα 9 Γενάρη από τη ζωή η συναγωνίστρια ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΙΦΕΑ, σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 4 μ.μ., στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ