ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΝΙΞ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-90
Νίκησε και τις απουσίες του

Μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού στην επανάληψη έχασε διαφορά 27 πόντων, δίνοντας δικαιώματα, τελικά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικηφόρα από το Καζάν, επικρατώντας της Ούνιξ με 90-75. Η επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ολυμπιακό, αφού τον διατηρεί στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, φέρνοντάς τον πιο κοντά στο στόχο για παρουσία στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Συν τοις άλλοις οι «ερυθρόλευκοι» χτες κατάφεραν να νικήσουν και τις σημαντικές απουσίες βασικών στελεχών (Σπανούλη, Λοτζέσκι, Γιανγκ), έχοντας ως κορυφαίους τους Γκριν και Πρίντεζη.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρους του χτεσινού παιχνιδιού, όταν βρήκε τις λύσεις από τα μακρινά σουτ (14/25 τρίποντα, 7/10 στο πρώτο δεκάλεπτο), με μπροστάρη τον Παπανικολάου και πολύ καλή άμυνα πήρε εξ αρχής σημαντική διαφορά στο σκορ (8-17, 13-33) την οποία έφτασε στην μέγιστη τιμή της στο 15` (16-43), ενώ έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 56-36, με τον Γκριν να κάνει σπουδαία εμφάνιση.

Από την έναρξη του β` μέρους και μέχρι τα μισά του 4ου δεκαλέπτου το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ρυθμούς, το βασικό τους... όπλο, Λάνγκφορντ, να «ξυπνάει», ενώ από πλευράς Ολυμπιακού η κούραση (ελέω και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων) άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Αποτέλεσμα ήταν η Ούνιξ να ροκανίσει τη διαφορά και να τη φέρει σε ρευστά επίπεδα (61-69) χάρη και σε ένα 17-0 σερί στα μισά της τέταρτης περιόδου, όπου οι φιλοξενούμενοι έπαθαν επιθετικό «μπλακ άουτ». Οι λύσεις από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ σε εκείνο το σημείο απέτρεψαν τα χειρότερα για τον Ολυμπιακό, που διατήρησε τη διαφορά σε ασφαλές επίπεδο, φτάνοντας τελικά στην νίκη.

Από τους κορυφαίους της χτεσινής νίκης του Ολυμπιακού επί της Ούνιξ ήταν ο Γ. Πρίντεζης

Eurokinissi

Από τους κορυφαίους της χτεσινής νίκης του Ολυμπιακού επί της Ούνιξ ήταν ο Γ. Πρίντεζης
ΟΥΝΙΚΣ: Τζόνσον 2, Αντίποφ 19 (4 τρίποντα) , Κλαρκ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 3 (1), Παραχούτσκι 14, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν 2, Καϊμακόγλου 4, Ουίλιαμς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 25 (3), Μπιρτς 4, Παπαπέτρου, Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 6 (2), Μιλουτίνοφ 11 (7 ριμπάουντ, 2 κοψίματα), Πρίντεζης 20 (3 τρίποντα), Παπανικολάου 10 (2), Μάντζαρης 9 (3), Αθηναίου.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ - ΠΑΟ
Με στόχο να μην... μπλέξει

Με τη νίκη επί του Ολυμπιακού να έχει λειτουργήσει καταλυτικά στην ψυχολογία της ομάδας μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα ένα από τα πλέον καθοριστικά τεστ του μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα, με αντίπαλο την Γαλατασαράι (19.00 Νovasports) στην Κωνσταντινούπολη για την 21η αγωνιστική. Με απολογισμό μέχρι τώρα 11 νίκες και 9 ήττες, οι «πράσινοι» έχουν κατρακυλήσει στην 7η θέση της βαθμολογίας και πλέον, με τη διοργάνωση να έχει μπει στην τελική ευθεία, τα περιθώρια απωλειών είναι ιδιαίτερα στενά. Στόχος είναι να αποφευχθούν τα μπλεξίματα, καθώς οι μισές θέσεις της οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ «παίζονται». Ετσι το «τριφύλλι» στην τρίτη του φετινή επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη επιδιώκει ό,τι δεν κατάφερε απέναντι σε Εφές και Φενέρ και να φύγει με τη νίκη. Για να συμβεί αυτό, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να αποδείξουν κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας Γαλατά το ρόλο τους ως φαβορί της αναμέτρησης. Για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού η Γαλατά, παρά τη δυσμενή βαθμολογική θέση και τα φετινά αγωνιστικά της προβλήματα, παραμένει μια ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Μάλιστα ο Ισπανός κόουτς στις δηλώσεις του εστίασε στο γεγονός ότι η τουρκική ομάδα έχει δύο συνεχόμενες νίκες εντός έδρας (με Μακάμπι, Ζαλγκίρις), δείγμα, όπως είπε, ότι χτυπάνε όλα τα παιχνίδια, ειδικά στο γήπεδό τους. Μιλώντας για τα πλάνα της ομάδας του σήμερα, ο κόουτς της ελληνικής ομάδας τόνισε πως τα δύο βασικά στοιχεία για να νικήσει κάποιος στην Ευρωλίγκα, η καλή άμυνα και η συγκέντρωση με τις σωστές επιλογές στην επίθεση, είναι και για σήμερα τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες στο παιχνίδι.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης (21.30 Novasports 2), Ερυθρός Αστέρας - Εφές (21.45 Novasports 4).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΥΠΕΛΛΟ
Με νέο... .αέρα στους «οκτώ»

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου σφράγισε χτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του Αρη με 2-0 στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τη φάση των «16». Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και αγωνίστηκαν χωρίς αρκετούς βασικούς, με τον Πάολο Μπέντο να δίνει χρόνο συμμετοχής στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και σε νεαρούς παίκτες, ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, είχαν το έλεγχο του αγώνα, ωστόσο σε όλο το πρώτο μέρος δεν αξιοποίησαν τις όποιες ευκαιρίες τους δόθηκαν. Στην άλλη πλευρά ο Αρης πρόσεξε περισσότερο την άμυνα και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κρατώντας το μηδέν. Χτυπώντας στις αρχές και προς το τέλος του β` μέρους με τα γκολ των Σισοκό (50`) και Νικολάου (86`), ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη και την πρόκριση.

  • Στα προημιτελικά οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο. Τα άλλα ζευγάρια της οκτάδας είναι: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς - ΑΕΚ Ξάνθη - ΠΑΟΚ. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διήμερο 8-9 Φλεβάρη.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΕΝ
Πρεμιέρα σήμερα στο ΟΑΚΑ

Η πρώτη μεγάλη εγχώρια διοργάνωση του 2017 για την κολύμβηση, το χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 5 Φλεβάρη στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Το ενδιαφέρον στις μεγάλες κατηγορίες ανδρών-γυναικών επικεντρώνεται στην προσπάθεια αρκετών κολυμβητών και κολυμβητριών για την επίτευξη ορίων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον Ιούλη. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 388 κολυμβητές-τριες από 66 σωματεία όλης της χώρας.

Μέχρι στιγμής, έξι άνδρες και δύο γυναίκες έχουν πιάσει τα όρια για 14 ατομικά αγωνίσματα, ενώ εντός ορίου είναι και η σκυτάλη 4Χ100μ., όπως και αυτή των 4Χ100μ. Μεικτής Ατομικής. Μεταξύ άλλων σε ατομικό επίπεδο τα όρια αναμένεται να κυνηγήσουν ο Δημητρίου (400μ. ελεύθερο), οι Νέγρη, Φωκαΐδη (800μ. ελεύθερο), οι Κολούρης, Σοφιανίδης (50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο), Βουρνά (50μ. πεταλούδα, 100μ. πεταλούδα).

Οι ώρες έναρξης των αγώνων είναι οι εξής: Σήμερα και αύριο Σάββατο στις 9 π.μ. και 5 μ.μ., και την Κυριακή στις 9 π.μ. και 4 μ.μ.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τους αγώνες ανδρών - γυναικών θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα κολύμβησης, με τη συμμετοχή 305 αθλητών.

EUROBASKET 2017
Το πρόγραμμα της εθνικής ανδρών

Κόντρα στην Ισλανδία στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο προσεχές Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ελλάδας, στα πλαίσια του Α` ομίλου της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στη Φινλανδία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χτες η FIBA, η Ελλάδα μετά τον αγώνα με τους Ισλανδούς την επόμενη μέρα (1/9) θα έχει ρεπό και διαδοχικά θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με Γαλλία (2/9), Σλοβενία (3/9), Φινλανδία (5/9) και Πολωνία (6/9).

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση φέτος (31 Αυγούστου - 17 Σεπτέμβρη) διεξάγεται με την πρωτοτυπία οι όμιλοι της Α` φάσης να διοργανώνονται από τέσσερις διαφορετικές χώρες: Τη Φινλανδία (Α`όμιλος), το Ισραήλ (Β` όμιλος), τη Ρουμανία (Γ` όμιλος) και την Τουρκία (Δ` όμιλος).

Από τον κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες από τις έξι ομάδες, που διασταυρώνονται χιαστί με τις ομάδες του διπλανού ομίλου (π.χ. Α1-Β4, Α2-Β3 κ.ο.κ.). Η β` και η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη.

«Εφυγε» ο Μίλτος Παπαποστόλου

«Εφυγε» χτες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής Μίλτος Παπαποστόλου. Ο παίκτης είχε κάνει σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ, στην οποία διατέλεσε και προπονητής, ενώ υπήρξε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών για 4 χρόνια. Ο Μίλτος Παπαποστόλου με την «Ενωση» ως παίκτης αγωνίστηκε για έξι σεζόν (1959-65) κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (1963). Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Μ. Παπαποστόλου, στην οποία εκφράζονται τα συλλυπητήρια σύσσωμης της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας στην οικογένεια του εκλιπόντος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ