ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Χαμόγελα για ΠΑΟΚ, Πανιώνιο... πετάει η ΑΕΚ

Oι νέες βαθμολογικές ανακατατάξεις μεταξύ των ομάδων που μάχονται για μια θέση στα πλέι οφ ήταν το στοιχείο που σημάδεψε τα δρώμενα στην 19η αγωνιστική, όπου ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θεωρούνται οι πλέον κερδισμένοι στη μάχη της πρώτης πεντάδας. Στα αξιοσημείωτα η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε τη μοναχική του πορεία προς τον τίτλο.

Στο ντέρμπι των μέχρι πρότινος «συγκατοίκων» της δεύτερης θέσης, στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος νίκησε την Ξάνθη με 2-0 και εδραιώθηκε στο δεύτερο «σκαλοπάτι», διατηρώντας και απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Τα γκολ πέτυχαν οι Κόρμπος (22`) και Μπεν (67` πέναλτι), ενώ η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες από το 42` (αποβολή Ντε Λούκας) και είχε και δοκάρι με τον Πιτσέλι στο 86`.

Τις υψηλές «πτήσεις» του συνέχισε ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν αυτήν την φορά τα... χρειάστηκε περισσότερο, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και να νικήσει με 3-2, με καταλύτη τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, Ενρίκε και Πρίγιοβιτς, που πέτυχαν δύο γκολ (84` και 69` αντίστοιχα) ενώ σκόραρε και ο Σόχοφ (28`). Οι φιλοξενούμενοι με σκόρερ τον Μανιά κατάφεραν αρχικά να αιφνιδιάσουν και να προηγηθούν με 1-0 (18`) και μετέπειτα να ισοφαρίσουν (79`), αλλά δεν απέφυγαν τελικά την ήττα.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της από την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ, επικρατώντας και της Βέροιας με το ευρύ 6-0 και φτάνοντας μια ανάσα από την πρώτη πεντάδα. Κορυφαίος της «Ενωσης» ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, που πέτυχε δυο γκολ (12`, 88`), ενώ τα άλλα σημείωσαν οι Λαμπρόπουλος (15`) , Mάνταλος (25`) , Τομάς (αυτογκολ 36`), Βράνιες (40`).

Αν και ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις, και έχοντας παράπονα από τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε ένα ακόμα στραβοπάτημα εκτός έδρας, μένοντας στο 1-1 (Κόντε 31` - Μπεργκ 56`) με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε τους δύο αντιπάλους. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, είχαν δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτύρονται (δικαίως) για οφσάιντ στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ, για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι, και την μη αποβολή του Καρανίκα (αγκωνιά στον Μπεργκ). Για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε διαμαρτύρεται και ο ΠΑΣ.

  • Αλλα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0, ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-0, Λεβαδειακός - Πλατανιάς 1-2.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 48, Πανιώνιος 35, ΠΑΟΚ 35, Ξάνθη 32, Παναθηναϊκός 32, ΑΕΚ 29, Πλατανιάς 28 , ΠΑΣ Γιάννινα 27, Ατρόμητος 23, Παναιτωλικός 22, Αστέρας Τρίπολης 20, Κέρκυρα 19, Λάρισα 17, Λεβαδειακός 14, Ηρακλής 13, Βέροια 13.
  • Την επιστροφή του Σα Πίντο στο τιμόνι της ομάδας μετά από 2 χρόνια ανακοίνωσε ο Ατρόμητος, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αντικαθιστά τον Γιάννη Κορακάκη, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.
BASKET LEAGUE
Λεπτές ισορροπίες για τετράδα

Νεα τροπή δόθηκε στη μάχη για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Αρη και την ήττα του Κολοσσού Ρόδου στην Πάτρα. Πλέον οι δύο Θεσσαλονικείς και οι Ροδίτες ισοβαθμούν στο τέταρτο «σκαλοπάτι» με 25 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα και η δύσκολή νίκη στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ επί της αξιόμαχης Κύμης, που της έβαλε αρκετά δύσκολα.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη σε βάρος του συμπολίτη Αρη με 62-58, επιστρέφοντας μάλιστα από το -12, αφού έχανε 19-31 στην πρώτη περίοδο και παρά το τραγικό ποσοστό του στα τρίποντα (0/20). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του «Δικεφάλου» επί των «κιτρινόμαυρων» φέτος στο πρωτάθλημα, κάτι που του δίνει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Στην Πάτρα, σπουδαία νίκη που του δίνει το δικαίωμα να κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία, φέρνοντάς τον μάλιστα στο κατώφλι της πρώτης οκτάδας, πέτυχε ο Προμηθέας επί του Κολοσσού Ρόδου με 78-68, έχοντας ως κορυφαίο τον Γκίκα (18π).

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ τα... χρειάστηκε αρκετά προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα κόντρα στην αξιόμαχη Κύμη, την οποία νίκησε τελικά με 71-65, βάζοντας τις βάσεις για αυτό μόλις στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, και τον Μακ Γκραθ να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο 40'' πριν το τέλος, και ενώ το σκορ ήταν 68-65.

Αλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο - Απόλλων Πάτρας 71-56, Τρίκαλα - Λαύριο 75-78, Ολυμπιακός - Δόξα Λευκάδας 84-60, Κόροιβος - Παναθηναϊκός 55-76.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 31, Παναθηναϊκός 31, ΑΕΚ 29, ΠΑΟΚ 25, Αρης 25, Κολοσσός Ρ. 25, Ρέθυμνο 23, Λαύριο 22, Προμηθέας Πατρών 22, Τρίκαλα 22, Κόροιβος 21, Κύμη 21, Απόλλων Πάτρας 20, Δόξα Λευκάδας 19.

ΠΟΛΟ
Να μείνει στην κορυφή

Με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την ουγγρική Ορβόσι στο Κολυμβητήριο του Πειραιά (18.00 Nova Sport 3) για την 5η αγωνιστική του ομίλου του στην Α` φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας ως τώρα απολογισμό 3 νίκες και μια ισοπαλία, είναι το φαβορί της αναμέτρησης και επιδιώκουν με όπλο την έδρα τους να φτάσουν σε μια ακόμη επιτυχία. Κάτι που εάν συμβεί θα τους αποσπάσει σημαντικά από την ουγγρική ομάδα, που θεωρείται εκ των βασικών αντιπάλων για τις θέσεις πρόκρισης στο φάιναλ 6. Στα άλλα ματς του ομίλου, που θα γίνουν αύριο Τετάρτη, θα παίξουν: 19:00 Ζόλνοκι (Ουγγαρία) - Σπαντάου (Γερμανία), 20:30 Ολιμπίκ Νις (Γαλλία) - Μπρέσια (Ιταλία).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 10, Ζλόνκι 10, Ορβόσι 7, Μπρέσι 4, Σπαντάου 3, Νις 0. Σημ: Η Ζλόνκι ως διοργανώτρια του φάιναλ 6 συμμετέχει άνευ συναγωνισμού. Από τον όμιλο προκρίνονται δυο ομάδες, και τρεις από τον άλλον όμιλο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επεισοδιακή συνεδρίαση και επανεκλογή Καπράλου

Στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) επανεκλέχθηκε ο Σπύρος Καπράλος μετά τα αποτελέσματα της χτεσινής ψηφοφορίας σε μια...επεισοδιακή συνεδρίαση της ΕΟΕ. Ο εκ νέου επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής συγκέντρωσε την προτίμησε των 14 μελών που έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση εκ των 25 που είχαν δικαίωμα. Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απείχαν 13 μέλη της ΕΟΕ που ουσιαστικά πρόσκεινται στην πλευρά του έτερου υποψηφίου Ισίδωρου Κούβελου. Ο τελευταίος λίγες ώρες πριν τη διαδικασία αισθάνθηκε αδιαθεσία, πόνους στο στήθος και εισήχθη στο νοσοκομείο. Κάτι που οδήγησε τον προεδρεύοντα της εκλογικής διαδικασίας να ζητήσει την αναβολή της συνεδρίασης. Η πλευρά Καπράλου αντέδρασε και επικαλούμενη το καταστατικό, αντιπρότεινε πως για την αναβολή έπρεπε να αποφασίσει η Ολομέλεια. Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν εκπρόσωποι από 14 Ομοσπονδίες, από το σύνολο των 27, προσκείμενες όλες στην πλευρά Καπράλου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση του Λάμπη Νικολάου, ο οποίος αποχώρησε από τη διαδικασία η οποία τελικά έγινε με τον Παύλο Κανελλάκη (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ) να αναλαμβάνει τη θέση του. Από την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αμφισβητηθεί η διαδικασία.

ΒΟΛΕΪ
Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Εστω και με απώλειες, και κάνοντας διπλή ανατροπή, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής στη Volley League ανδρών, αυξάνοντας τη διαφορά του από τους διώκτες του. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και επεισοδιακό, αφού υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στο τέλος του 4ου σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη κάνοντας δύο φορές ανατροπή στο σκορ (αφού έχαναν με 1-0 και 2-1 σετ), ενώ στο κρίσιμο τάι μπρέικ ήταν πιο ουσιαστικοί στα κρίσιμα σημεία. Τα σετ. 25-20, 19-25, 25-19, 17-25, 14-16.

Απώλειες είχε ο δεύτερος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, που νίκησε εκτός έδρας δύσκολα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ.

  • Αλλα αποτελέσματα: Παμβοχαϊκός - Κηφισιά 0-3, Ηρακλής Χαλκίδας - Ορεστιάδα 3-0, Κύζικος - Φοίνικας Σύρου 3-2, Παναχαϊκή - Ηρακλής 1-3.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 43, Παναθηναϊκός 38, ΠΑΟΚ 35, Κηφισιά 28, Ηρακλής 28, Φοίνικας Σύρου 26, Παμβοχαϊκός 24, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21, Ηρακλής Χαλκίδας 9, Παναχαϊκή 9, Κύζικος 8, Ορεστιάδα 1.
FOOTBALL LEAGUE
Προέλαση για Απόλλωνα, Λαμία

Οι πολύτιμες νίκες του πρωτοπόρου Απόλλωνα Σμύρνης στα Τρίκαλα (1-0) και της Λαμίας επί του Αρη (1-0), στο ντέρμπι του προγράμματος, ήταν αυτές που ξεχώρισαν στην 14η αγωνιστική της Football League, δίνοντας βαθμολογικό αέρα στις δυο ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία. Αλλα αποτελέσματα: Πανελευσιανιακός - Χανιά 1-3, Καλλονή - Καλλιθέα 2-0, Αχαρναϊκός - Σπάρτη 1-2, Κισσαμικός - Παναιγιάλειος 2-1, Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0, Αγροτικός Αστέρας - Αιγινιακός 1-0, ΟΦΗ - Πανθρακικός 3-0 (άνευ αγώνα).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Απόλλων Σμ. 36, Λαμία 31, Αρης 29, Αγροτικός Αστέρας 25, ΟΦΗ 24, Σπάρτη 21, Τρίκαλα 18, Αχαρναϊκός 17, Παναιγιάλειος 16, Κισσαμικός 16, Πανσερραϊκός 15, Καλλιθέα 14, Αναγέννηση Καρδίτσας 13, Αιγινιακός 11, Καλλονή 9, Πανελευσινιακός 6, Πανθρακικός 0. Σημ: Ο Πανθρακικός έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Για βάσεις πρόκρισης ο Αρης

Σε βαρύ κλίμα μετά την ήττα (δεύτερη φετινή) από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, ο Αρης υποδέχεται σήμερα την Στρασμπούργκ (19.30 Νovasports 2) στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «24» στο FIBA Champions League. Στόχος των«κιτρινόμαυρων» είναι να βάλουν από σήμερα τις βάσεις για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας τη νίκη με σκορ που θα κάνει την αποστολή τους πιο εύκολη ενόψει της ρεβάνς στη Γαλλία. Παράλληλα, η επιτυχία θα λειτουργήσει και ως ψυχολογική τόνωση για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί για την ομάδα στις εγχώριες υποχρεώσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ