ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δοκιμασίες στον Βορρά

Μετά την κόντρα τους για το Κύπελλο, Ξάνθη και ΠΑΟΚ κοντράρονται και για την 20ή αγωνιστική της Super League

Eurokinissi

Μετά την κόντρα τους για το Κύπελλο, Ξάνθη και ΠΑΟΚ κοντράρονται και για την 20ή αγωνιστική της Super League
Oι εκτός έδρας δοκιμασίες των δύο «Δικεφάλων», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, και του Πανιωνίου, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής, καθώς τα αποτελέσματά τους θεωρούνται κομβικά για τη μάχη της πρώτης πεντάδας και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα και ο ΠΑΟΚ τα ξαναλένε, τρεις μέρες μετά το αντίστοιχο ραντεβού τους στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο, που βρήκε νικητή τον «Δικέφαλο». Η σημερινή μονομαχία διεξάγεται σε εντελώς διαφορετικό τέμπο, αφού οι δύο ομάδες δίνουν τη δική τους μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να εδραιωθούν εντός της πρώτης τετράδας, παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στο Κύπελλο. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, που μετράει 13 νίκες στις τελευταίες 14 υποχρεώσεις του, θέλει να παραμείνει στο δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στο Καυτατζόγλειο θα δοκιμαστεί το αήττητο σερί των τελευταίων αγωνιστικών της ΑΕΚ, με αντίπαλο τον γηπεδούχο Ηρακλή. Ο «Γηραιός» καίγεται για τους βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη, για την ΑΕΚ ο στόχος να πλησιάσει περισσότερο τα πλέι οφ δεν επιτρέπει απώλειες, με τους «κιτρινόμαυρους» να στοχεύουν στη συνέχιση του αήττητου σερί.

Στην Ημαθία, Βέροια και Πανιώνιος κοντράρονται σε μια αναμέτρηση όπου οι στόχοι του καθενός καθιστούν τη νίκη μονόδρομο. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, για να πάρουν βαθμολογική ανάσα, και οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν εντυπωσιακά, παραμένοντας στη δεύτερη θέση.

Με τον αέρα της σπουδαίας νίκης επί του Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο, με την οποία ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό, με στόχο την επιτυχία που θα τον απομακρύνει από τους μπελάδες όσον αφορά τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και οι κόντρες σε Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και Ατρόμητου, που ψάχνουν να βρουν τον καλό τους εαυτό, και σε Χανιά ανάμεσα στον ανεβασμένο αγωνιστικά Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

BASKET LEAGUE
Η ... μάχη της τετράδας

Στα ματς των ομάδων που δίνουν τη μάχη για την είσοδο στην τετράδα της βαθμολογίας επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη 17η αγωνιστική της Βasket League. Οι ισόβαθμοι στο τέταρτο «σκαλοπάτι», ΠΑΟΚ, Αρης και Κολοσσός Ρόδου, δεν έχουν περιθώρια απωλειών στις αναμετρήσεις τους, επιδιώκοντας τις νίκες που θα τους διατηρήσουν σε θέση ισχύος.

Από τους τρεις «μνηστήρες» το δυσκολότερο έργο έχει ο Κολοσσός Ρόδου, που θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Με εφαλτήριο τη νίκη επί της ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι στοχεύουν σε μια ακόμα πιο εκκωφαντική επιτυχία.

Δύσκολη αποστολή έχει και ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Ο «Δικέφαλος», που προέρχεται από νίκη επί του Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, θέλει να σημειώσει μια ακόμη σημαντική επιτυχία που θα τον διατηρήσει σε τροχιά τετράδας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουν περιθώρια απωλειών προκειμένου να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας.

Θεωρητικά τον πρώτο λόγο έχει ο Αρης, που υποδέχεται στην έδρα του τον Προμηθέα Πατρών, ο οποίος όμως είναι ανεβασμένος ψυχολογικά μετά τη σπουδαία επιτυχία κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου την προηγούμενη αγωνιστική. Στην έδρα της αξιόμαχης Κύμης θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ έχει προβάδισμα στα προγνωστικά απέναντι στα Τρίκαλα εντός έδρας.

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΕΚ - Τρίκαλα (17.00 Cosmote Sports 4), Aρης - Προμηθέας Πάτρας (17.00 Novasports 2 λεπτό/λεπτό), Λαύριο - Ρέθυμνο (17.00 Novasports 2 λεπτό/λεπτό), Δόξα Λευκάδας - Κόροιβος (17.00 Novasports 2 λεπτό/λεπτό) Aπόλλων Πάτρας - ΠΑΟΚ (17.00 Novasports 2 λεπτό/λεπτό). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κύμη - Παναθηναϊκός (17.00 Novasports 3). ΔΕΥΤΕΡΑ: Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός (16.00 Νοvasports 2)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Στις 10/1/2017 «έφυγε» από τη ζωή o ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Δολιανά Αρκαδίας το 1920. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια με οκτώ παιδιά. Συνέδεσε όλη του τη ζωή με το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του.

Την περίοδο της κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και αργότερα την περίοδο του εμφυλίου φυλακίστηκε, βασανίστηκε, αλλά δεν λύγισε και δεν σταμάτησε να στηρίζει τον ΔΣΕ, να στηρίζει την πάλη του για το δίκιο, τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως την τελευταία στιγμή της ζωής του. Κηδεύτηκε στο χωριό του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Β. Κυνουρίας 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των συγκρατούμενών μου συντρόφων στη Μακρόνησο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜ, στελέχους εργατικών οργανώσεων, ΖΕΡΜΠΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ, γραμματέα Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που εκτελέστηκε με απόφαση στρατοδικείου, ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΔΙΚΑΤΟΥ, που εκτελέστηκε επίσης με απόφαση στρατοδικείου, ΜΠΟΖΑΝΤΖΙΔΗ ΗΡΑΚΛΗ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΗΝΑ, επίσης εκτελέστηκε, και ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για ενίσχυση της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Ευθύμιος Μαύρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ που «έφυγε» από κοντά μας στις 5/1/2017, η νύφη του Καλλιόπη Λιναρδάκη και η ανιψιά του Καίτη Λιναρδάκη προσφέρουν 60 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 4 Γενάρη 2017, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο, 200 ευρώ.

Ε. Κ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΝΩΝΤΑ ΤΖΑΝΗ, που στάθηκε στο πλευρό του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του, η Κομματική Οργάνωση Δικηγόρων, μπροστά στο 40ήμερο μνημόσυνό του που γίνεται σήμερα Σάββατο 11/2, στις 9 π.μ., στο ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα, προσφέρει στο Κόμμα το ποσό των 150 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας και συντρόφου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΥΚΑ, του οποίου το 40ήμερο μνημόσυνο τελείται την Κυριακή 12 Φλεβάρη, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Αρτάκης Εύβοιας.

Γεννημένος το 1924 από Μικρασιάτες γονείς, εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος από τα νεανικά του χρόνια, υπήρξε στέλεχος Τοπικής Οργάνωσης της ΕΠΟΝ και γνώρισε διώξεις, φυλακή και εξορία (Μακρόνησος).

Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

Για τη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΣΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥΔΑΚΗ, ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ, ΦΙΛΗΜΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ που τίμησαν με τις πράξεις τους στη ζωή τους το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ για οικονομική ενίσχυση της Οργάνωσης Ρόδου.

Ντέπη Μιχαηλίδη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΚΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΒΟΛΕΪ
Ξεχωρίζει το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Volley League ανδρών. Οι «πράσινοι», νυν «κάτοικοι» του δευτέρου «σκαλοπατιού», επιδιώκουν τη νίκη που θα τους εδραιώσει εκεί αλλά και θα τους προσφέρει βαθμολογικό «αέρα» από τον βασικό τους διώκτη. Σε ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης ευελπιστεί ο «Δικέφαλος», που αν πετύχει το «καθαρό» τρίποντο (νίκη με 3-0 η 3-1) προσπερνάει τους «πράσινους». Από κει και πέρα, προβάδισμα στα προγνωστικά έχουν οι δύο ομάδες που δίνουν την μάχη για την είσοδο στην τετράδα, Κηφισιά και Ηρακλής, που αγωνίζονται στις έδρες τους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ηρακλής - Παμβοχαϊκός (Μίκρα 18.00), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Πανελληνίου 18.00), Ορεστιάδα - Κύζικος (Ορεστιάδα 18.00), Κηφισιά - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ζηρίνειο 18.30), Φοίνικας Σύρου - Παναχαϊκή (Σύρου 19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Ηρακλής Χαλκίδας (Ρέντη 18.00).

FOOTBALL LEAGUE
Ντέρμπι στη Ριζούπολη

Το ντέρμπι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στον τρίτο Αρη στη Ριζούπολη είναι το παιχνίδι στο οποίο στρέφονται τα περισσότερα βλέμματα στην 15η αγωνιστική της Football League. Η δεύτερη στη βαθμολογία Λαμία, απ' την άλλη, θα πάρει τους τρεις βαθμούς χωρίς αγώνα, εξαιτίας της αποχώρησης του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα. Στη νίκη επί του Κισσαμικού, τον οποίον υποδέχεται, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του Αρη, στοχεύει ο Αγροτικός Αστέρας, που θέλει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την 3η θέση. Στα αξιοσημείωτα παιχνίδια και η κόντρα της Σπάρτης, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Χανιά - Τρίκαλα (15.00), Σπάρτη - ΟΦΗ (15.00 ΕΡΤ3), Αγροτικός Αστέρας - Κισσαμικός (15.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναιγιάλειος - Καλλονή (13.30), Απόλλων Σμύρνης - Αρης (15.00 ΕΡΤ3), Καλλιθέα - Πανελευσινιακος (15.00), Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός (15.00), Αιγινιακός - Πανσερραϊκός (15.00), Πανθρακικός - Λαμία 0-3 (άνευ αγώνα).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Φλεβάρη

Βέροια - Πανιώνιος (15.00 Novasports 3)

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (17.15 Novasports 3)

Ολυμπιακός - ΑΕΛ (19.30 Novasports 2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φλεβάρη

Κέρκυρα - Λεβαδειακός (15.00 Novasports 2)

Ξάνθη - ΠΑΟΚ (17.15 Novasports 2)

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 Novasports 4)

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (19.30 Novasports 1).

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Φλεβάρη

Ηρακλής - ΑΕΚ (19.30 Novasports 1)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ