ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ο Αθλητισμός παράδειγμα για την ένωση λαών και πολιτισμών

Παρουσία εκπροσώπων του αθλητικού χώρου έγινε χτες η σημαντική εκδήλωση του δήμου για τους πρόσφυγες

Το πάνελ της χτεσινής κοινής συνέντευξης του δημάρχου Χαϊδαρίου και εκπροσώπων του Αθλητισμού

Eurokinissi Sports

Το πάνελ της χτεσινής κοινής συνέντευξης του δημάρχου Χαϊδαρίου και εκπροσώπων του Αθλητισμού
Τη δική τους απάντηση στα ρατσιστικά φαινόμενα του τελευταίου καιρού στα σχολεία της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα έδωσαν χτες από κοινού ο Δήμος Χαϊδαρίου και σημαντικοί εκπρόσωποι του Αθλητισμού στη χώρα μας, με την ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που πραγματοποίησαν με αφορμή την παρουσία παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γνωστοί και επιτυχημένοι αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, βετεράνοι αθλητές, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων της περιοχής και άλλοι φορείς. Μεταξύ άλλων το «παρών» στην εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου έδωσαν οι μπασκετμπολίστες Νίκος Παππάς (ΠΑΟ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), οι αθλητές του πόλο Παναγιώτης Τζωρτζάτος (Εθνικός), Κώστας Γούβης (Βουλιαγμένη), ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του και ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γέμελος, ο προπονητής μπάσκετ και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κώστας Μίσσας, η Ολυμπιονίκης της πάλης και νυν προπονήτρια Βούλα Ζυγούρη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο μέρη. Αρχικά δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκου, και εκπροσώπων του Αθλητισμού, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η σημαντική πρωτοβουλία του δήμου και γενικότερα το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας. Λίγο μετά όλοι μαζί μετέβησαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου που φιλοξενεί προσφυγόπουλα. Η παρουσία των αθλητών έδωσε χαρά σε όλα τα παιδιά, που τους περίμεναν με ανυπομονησία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν όταν δύο προσφυγόπουλα, απευθυνόμενα τόσο στους ανθρώπους του Αθλητισμού όσο και στους συμμαθητές τους, τους ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία που τους παρέχεται, μέσω της οποίας, όπως είπαν, βρίσκουν ελπίδα για το μέλλον. Στα προσφυγόπουλα οι αθλητές πρόσφεραν δώρα, τα οποία δέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά.

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Σελέκος για την εκδήλωση και τα μηνύματα που αναδείχθηκαν από αυτήν τόνισε:

«Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το Χαϊδάρι. Μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκαν πολλοί άνθρωποι του Αθλητισμού, αθλητές, Ολυμπιονίκες, προπονητές, παράγοντες για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν η δημοτική αρχή και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας για να υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο τα προσφυγόπουλα που ξεκινάνε την εκπαιδευτική διαδικασία στα πρώτα σχολεία του δήμου μας. Μετά από μια κοινή συνέντευξη Τύπου που δώσαμε με τους εκπροσώπους και τους φορείς του Αθλητισμού στο Δημαρχείο, επισκεφθήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έγινε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική εκδήλωση, στην οποία μίλησαν και τα παιδιά από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά και δόθηκαν εκ μέρους του δήμου δώρα με σχολικά είδη. Η σημερινή πρωτοβουλία υπάγεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων στο δήμο μας αυτό το διάστημα, που έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες με τη δημιουργία ενός καμβά, όπου τα παιδιά, προσφυγόπουλα και Ελληνόπουλα, ζωγραφίζουν με θέμα την ειρήνη. Αυτό το έργο θα παρουσιαστεί την Κυριακή το απόγευμα στο Δημαρχείο σε μια μεγάλη εκδήλωση, όπου θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, στόχος όλων είναι η επιτυχία των εκδηλώσεων υποδοχής (σημ.: σήμερα) των παιδιών που θα πάνε στα σχολεία. Γι' αυτό έχουμε απευθύνει κάλεσμα σε φορείς της πόλης, αρκετοί εκ των οποίων δήλωσαν ήδη την προθυμία να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις».

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισαν πολύ σημαντικά τα μηνύματα της εκδήλωσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της προσφυγιάς και εστίασαν στις αξίες του Αθλητισμού, που, όπως είπαν, ενώνει ανθρώπους, κράτη και λαούς.

  • Εκτεταμένα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις στην κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Χαϊδαρίου και των εκπροσώπων του Αθλητισμού θα δημοσιευτούν στο φύλλο της Κυριακής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ 0-0
Aνοιχτοί λογαριασμοί

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση άφησε ο Ολυμπιακός με την τουρκική Οσμανλισπόρ, με την οποία έμεινε στο 0-0 χτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «32» του Europa League. Αποτέλεσμα που πάντως σε θεωρητικό επίπεδο δυσχεραίνει τη θέση των «ερυθρολεύκων» καθώς θα πρέπει πλέον να σκοράρουν οπωσδήποτε στη ρεβάνς της Αγκυρας προκειμένου να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Στο χτεσινό παιχνίδι η αδυναμία των «ερυθρολεύκων» να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα αλλά και να φανούν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια ήταν ο βασικός παράγοντας που καθόρισε το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έλεγχαν το ρυθμό και την κατοχή. Αμυντικά ωστόσο τα πήγαν καλύτερα αφού δεν κινδύνεψαν από την Οσμανλισπόρ (μια τελική προσπάθεια σε όλο τον αγώνα) κρατώντας την μακριά από τα καρέ. Την ίδια στιγμή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Βιάνα στο 74' με απευθείας κόκκινη (κλώτσησε τον αντίπαλο), που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να υποχωρήσει στο τελευταίο 20λεπτο και ενώ πίεζε επιθετικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (88' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Φορτούνης (71' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό).

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρτσεμάρσκας, Πίντο, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Βρσάγιεβιτς, Λουίζ Κάρλος (88' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εντιαγέ, Μπιφουμά (94' Μεχμέτ), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουτσέσκου).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Κανονιές» από Μπάγερν

Την παρουσία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κλείδωσε η Μπάγερν Μονάχου μετά την επιβλητική νίκη στην έδρα της επί της Αρσεναλ με 5-1 για τον πρώτο αγώνα τους στους «16». Ετσι, η ρεβάνς του Λονδίνου μοιάζει τυπική διαδικασία. Τα γκολ των Βαυαρών, που στο β' μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, πέτυχαν οι Ρόμπεν (11'), Λεβαντόφσκι (53'), Αλκάνταρα (56', 63'), Μίλερ (88'), ενώ για τους «κανονιέρηδες» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σάντσεζ (30').

Βήμα πρόκρισης έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε στην έδρα της τη Νάπολι παίρνοντας αέρα για τη ρεβάνς στην Ιταλία. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπενζεμά (19'), Κρος (49'), Κασεμίρο (54') ενώ για τη Νάπολι, που προηγήθηκε, σκόραρε ο Ινσίνιερ (8').

ΒΟΛΕΪ
Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Αν και πάλεψε για ανατροπή της ήττας του στο πρώτο παιχνίδι, τελικά ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Τουρ στη Γαλλία, χάνοντας με 3-1 σετ, και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του CEV Cup. Ο «δικέφαλος», που είχε δύσκολη αποστολή εξαιτίας της ήττας του στη Θεσσαλονίκη (3-2), προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, ωστόσο και πάλι η αναποτελεσματικότητά του στην επίθεση ήταν αυτή που του στέρησε τις όποιες ελπίδες. Είχε σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει επιτυχημένα το δίδυμο των ακραίων της Τουρ, Καμπράλ και Μπαρν, που και πάλι του έκαναν μεγάλη ζημιά.

Τα σετ: 25-19, 20-25, 25-19, 25-19.

SUPER LEAGUE
Κρούσμα ντόπινγκ σε Ελληνα παίκτη

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών φέρεται να βρέθηκε Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδα της Super League. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ελληνα ποδοσφαιριστή και αφορά έλεγχο που διενεργήθηκε στο πρώτο δείγμα του που έδωσε σε αντιντόπινγκ κοντρόλ. Ωστόσο, μέχρι χτες στη διοργανώτρια αρχή δεν είχε κοινοποιηθεί σχετικό επίσημο έγγραφο, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και περισσότερα θα γίνουν γνωστά μόλις εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα του εν λόγω ποδοσφαιριστή, ώστε να διαπιστωθεί ότι όντως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο Σταύρος Μάνταλος του Συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι για την 21η αγωνιστική μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Στα άλλα ματς οι διαιτητές θα είναι: (Ατρόμητος - Ξάνθη) Παπαπέτρου, (ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα) Αρετόπουλος, (Πανιώνιος - Ηρακλής) Θάνος, (ΠΑΟΚ - Βέροια) Μπλάνας, (Παναιτωλικός - Πλατανιάς) Καραντώνης, (ΑΕΛ - Λεβαδειακός) Στυλιαράς.

FOOTBALL LEAGUE

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League βρέθηκε η Λαμία μετά τη χτεσινή εκτός έδρας νίκη της με 3-0 επί του Πανσερραϊκού σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 10η αγωνιστική. Ετσι, οι Φθιώτες έφθασαν πλέον τους 37 βαθμούς και συγκατοικούν στο πρώτο σκαλοπάτι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός παρέμεινε 13ος με 16 βαθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εξώδικο 13 Ομοσπονδιών για την Ολομέλεια

Εξώδικο απέστειλαν οι εκπρόσωποι 13 Ομοσπονδιών προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αναφορικά με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 15 Φλεβάρη. Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο εξώδικο, θεωρούν άκυρη και ανυπόστατη τη συγκρότηση σε σώμα της Ολομέλειας στις 6 Φλεβάρη, μέσω της οποίας, σημειώνεται, εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος. Εκλογή την οποία δεν αποδέχονται οι 13 Ομοσπονδίες αφού θεωρούν ότι η διαδικασία ήταν παράτυπη.

Το εξώδικο υπογράφουν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών: Στ. Αγγελούδης (χάντμπολ), Ξ. Αθανασίου (πάλη), Θ. Βασιλάκης (γκολφ), Γ. Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Γ. Γερόλυμπος (καράτε), Δ. Διαθεσόπουλος (κολύμβηση), Σπ. Ζανιάς (τένις), Θ. Κανελλόπουλος (πυγμαχία), Γ. Καραμπέτσος (βόλεϊ), Ι. Κούβελος (ιππασία), Ι. Σγουρός (άρση βαρών), Π. Συναδινός (τοξοβολία), Δ. Γεωργούλης (αναρρίχηση).

ΠΑΟΚ - ΣΑΛΚΕ 0-3
Ηττα - «αντίο» στις ελπίδες

Καθοριστική ήττα, που ισοδυναμεί με «αντίο» στα ευρωπαϊκά όνειρα για φέτος, υπέστη χτες ο ΠΑΟΚ από τη Σάλκε με 3-0 στην Τούμπα. Ετσι, η ρεβάνς στη Γερμανία πλέον μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία για την ελληνική ομάδα, οι ελπίδες της οποίας έχουν μαθηματικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με πολλά αμυντικά λάθη - από τα οποία προήλθαν τα γκολ της Σάλκε - ενώ έχασε την κατοχή και τη μάχη του κέντρου. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι αγωνιστικά, πίεσαν περισσότερο και αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στην αξιοποίηση των ευκαιριών που τους παρουσιάστηκαν. Τα γκολ για τη Σάλκε σημείωσαν οι Μπουργκστάλερ (27'), Μαξ Μάιερ (82'), Χούντελαρ (90').

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (77' Πέδρο Ενρίκε), Μυστακίδης (55' Κάμπος), Αθανασιάδης (85' Ουάρντα).

Σάλκε: Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46' Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78' Κονοπλιάνκα), Μπουργκστάλερ (84' Χούντελαρ).

  • Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων σημειώθηκαν χτες το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές σε μαγαζιά. Επεισόδια είχαν προηγηθεί και προχτές το βράδυ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ