ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
Σελ. /40
Δηλώσεις και ευχές για το Συνέδριο του Κόμματος

Εκπρόσωποι της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, του Αθλητισμού, της Τοπικής Διοίκησης, εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Κόμματος, παραβρέθηκαν στη χτεσινή έναρξη του Συνεδρίου. Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί δηλώσεις προσκεκλημένων οι οποίοι ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στις εργασίες του 20ού Συνεδρίου.


Γιώργος Βασιλακόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Μου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή και μου προσφέρει μεγάλη χαρά η δυνατότητα που έχω να βρίσκομαι στο σημερινό Συνέδριο του πιο ιστορικού, λαϊκού κινήματος του τόπου μας. Ευχαριστώ πολύ.


Παύλος Ορκόπουλος

Ηθοποιός

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι προσκεκλημένος στην έναρξη του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Κομμουνιστικό Κόμμα που σημαίνει σύγχρονο Κόμμα, ό,τι πιο σύγχρονο, διότι είναι κοντά στα σύγχρονα προβλήματα που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος. Είναι πολύ τιμητικό και εύχομαι οι εργασίες του να αποτελέσουν και να φωτίσουν, να αποτελέσουν φως πορείας προς την κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί όλους τους εργαζόμενους και τους μη εργαζόμενους, όλα τα παιδιά για τη μάθηση, την Παιδεία.


Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

Το Συνέδριό μας είναι σήμερα μπροστά στο καθήκον να απαντήσει στα προβλήματα τα οποία έχουν οι εργαζόμενοι. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργασίες του θα έχουν επιτυχία, με συγκεντρωμένη την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, των προηγούμενων και τους αγώνες που έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα και το εργατικό κίνημα και είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν εκείνες οι αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποκούμπι του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, για να μπούμε σε ένα δρόμο διεκδίκησης, ανατροπής της κατάστασης την οποία ζει η λαϊκή οικογένεια.


Ηλίας Σταμέλος

Δήμαρχος Καισαριανής

Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ με τις Θέσεις του και τις Αποφάσεις του δίνει απάντηση στον αγώνα των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, για το σοσιαλισμό. Ως εκ τούτου γεννάει ελπίδα και είναι στραμμένα τα μάτια των λαϊκών στρωμάτων πάνω στο Συνέδριο και τις Αποφάσεις του. Ελπίζουμε, κι έτσι θα είναι, ότι οι Αποφάσεις του θα δώσουν μια νέα ώθηση στην ανάπτυξη του κινήματος.


Μιχάλης Σελέκος

Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος παράλληλα, που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι είναι ένα Συνέδριο ελπίδας για το λαό, γιατί η ενίσχυση, το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα βοηθήσει και στην ανάταση του λαϊκού κινήματος. Κάτι το οποίο είναι αναγκαίο σήμερα. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλές εργασίες στο Συνέδριο και τα αποτελέσματά του θα είναι προς όφελος του λαού μας.


Γιώργος Μαργαρίτης

Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ

Το 20ό Συνέδριο έρχεται σε μια εποχή που η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αυτήν τη μέγγενη που δημιουργεί για το λαό μας ο καπιταλισμός, με όλη αυτήν την υπερεκμετάλλευση και την επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους λαούς. Καθώς επίσης και τη μέγγενη των ανταγωνισμών μεταξύ τους, που προαναγγέλλουν πολέμους, ανακατωσούρες, ταραχές, που θα ζητήσουν από τους λαούς και αίμα. Μέσα σ' αυτές τις συγκυρίες, η αστική τάξη της χώρας και οι πολιτικοί της φορείς δείχνουν πλήρως ανίκανοι να υπερασπιστούν όχι τα λαϊκά συμφέροντα - αυτό φυσικά θα ήταν κάτι έξω από τη φύση τους - αλλά ακόμη και την ίδια τη χώρα, την ίδια την επικράτεια, την όποια ανεξαρτησία της κ.ο.κ. Το ΚΚΕ, όπως πάντα στην Ιστορία ήτανε, είναι και σήμερα το μοναδικό καταφύγιο του λαού, η μοναδική του ελπίδα, το μοναδικό του όπλο για να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την πολύπλευρη επίθεση που στρέφεται εναντίον του. Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, είναι το κόμμα της ελπίδας, είναι το κόμμα ενός διαφορετικού αύριο, όπου δεν θα υπάρχουν πόλεμοι, δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν θα υπάρχει όλος αυτός ο εφιάλτης που στήνεται γύρω μας.


Χρήστος Λεοντής

Συνθέτης

Πάντα ένα τέτοιο Συνέδριο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί φαίνεται ότι παίρνει παραδείγματα από τη ζωή, κουβεντιάζονται αυτά και προσπαθούν να βρουν τις καλύτερες λύσεις για τον τόπο αυτόν και γενικότερα για όλο τον κόσμο.


Στο αυριανό φύλλο, ο «Ριζοσπάστης» θα συνεχίσει να δημοσιεύει δηλώσεις προσκεκλημένων στο Συνέδριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ