ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Απρίλη 2017
Σελ. /24
Συνεχίζονται σήμερα για τρίτη μέρα οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ

Ομιλίες αντιπροσώπων περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα

Με ομιλίες των αντιπροσώπων συνεχίστηκαν όλη τη μέρα χτες οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ. Από το πρωί, στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, την τιμητική του είχε ο «Ριζοσπάστης» ο οποίος, στο χτεσινό του φύλλο, κάλυψε αναλυτικά την έναρξη του Συνεδρίου την Πέμπτη και την πρώτη μέρα των εργασιών, με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τις ομιλίες των αντιπροσώπων. Το κλίμα και τη συζήτηση από την πρώτη μέρα των εργασιών, μετέφεραν και στις συνοικίες τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με εξορμήσεις που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις με τον «Ριζοσπάστη». Σήμερα, συνεχίζουμε την καταγραφή των εργασιών με στιγμιότυπα από το Συνέδριο και σημεία από τις ομιλίες της χτεσινής δεύτερης μέρας. Ολοκληρώνουμε, επίσης, τη δημοσίευση δηλώσεων που έκαναν προσκεκλημένοι του ΚΚΕ στην έναρξη του Συνεδρίου.





Γενναιόδωρες προσφορές και εθελοντική δουλειά

Η εθελοντική προσφορά δεκάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ για την προετοιμασία του χώρου, συνεχίζεται και τις μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου
Η εθελοντική προσφορά δεκάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ για την προετοιμασία του χώρου, συνεχίζεται και τις μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου
Σε προσφορές μελών και φίλων του ΚΚΕ απ' όλη την Ελλάδα στηρίχτηκε η τροφοδοσία του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος, που ήταν - κατά κοινή ομολογία - πλούσια. Στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, έφτασαν στις χρειαζούμενες ποσότητες και ακόμα παραπάνω, όλα τα υλικά που ήταν αναγκαία για την παρασκευή των γευμάτων και όχι μόνο. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές περιοχές ήταν μεταξύ άλλων κρέας χοιρινό και αγριογούρουνου, κοτόπουλα, ρύζι, πατάτες, λάδι, τυρί, αυγά, φρούτα, μαρούλια και λάχανα, μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικά, ακόμα και κομπόστες. Η παρασκευή και το σερβίρισμα του φαγητού έγινε επίσης εθελοντικά, από μέλη των ΚΟ Επισιτισμού και Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής. Με τον ίδιο τρόπο, εξάλλου, καλύφθηκαν και άλλες ανάγκες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπως η παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, η καθαριότητα του χώρου κ.ά. Το προεδρείο του Συνεδρίου ενημέρωσε σχετικά τους συνέδρους, ευχαριστώντας όλους όσοι πρόσφεραν και εργάστηκαν ανιδιοτελώς για την κάλυψη των αναγκών τις μέρες που διεξάγονται οι εργασίες.


Από την προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος για τους αντιπροσώπους
Από την προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος για τους αντιπροσώπους

Μηνύματα στο ΚΚΕ από 101 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τα 101 έφτασαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που απέστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ. Στη λίστα που δημοσίευσε χτες ο «Ριζοσπάστης», και θα επαναλάβει ολοκληρωμένη στο κυριακάτικο φύλλο, προστέθηκαν το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας και το ΚΚ Νεπάλ (Ενοποιημένο Μαρξιστικό - Λενινιστικό). Παρακάτω, συνεχίζουμε την παρουσίαση σύντομων αποσπασμάτων από μηνύματα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

  • Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (Κύπρος): «Εκτιμούμε και σεβόμαστε την Ιστορία και τους ηρωικούς αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ενάντια στο φασισμό και τις δικτατορίες, για την απελευθέρωση της χώρας σας από την ξένη κατοχή, την καθημερινή σας πάλη για τα δίκαια και δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, την αντιιμπεριαλιστική δράση και τη διεθνιστική σας αλληλεγγύη. Τα Κόμματά μας έχουν μακρά ιστορία συντροφικών σχέσεων, βασισμένων στον αλληλοσεβασμό και στην κοινή πεποίθηση για την ανάγκη ενότητας δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις ανάμεσα στα Κόμματά μας σε ορισμένα θέματα, θεωρούμε ότι έχουμε πολύ σημαντικά καθήκοντα να προωθήσουμε από κοινού στα πλαίσια του διεθνούς κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που λόγω και του αντίξοου διεθνούς περιβάλλοντος γίνονται πιο επιτακτικά».
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά: «Δεχτείτε τους θερμούς, συντροφικούς χαιρετισμούς ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα με την ευκαιρία του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που συμπίπτει με τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε σημαντική συνεισφορά στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα 100 χρόνια από τότε και στην πάλη της εργατικής τάξης της Ελλάδας για την απελευθέρωση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για το σοσιαλισμό».
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ έχει την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό στο 20ό Συνέδριο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και οι Αποφάσεις του Συνεδρίου να φωτίσουν το δρόμο της σοσιαλιστικής επανάστασης».
  • Αλγερινό Κόμμα για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό: «Οι Αλγερινοί κομμουνιστές σας στέλνουν τους πιο θερμούς τους χαιρετισμούς με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 20ού σας Συνεδρίου όπως και την πληρέστερη στήριξή τους στη γραμμή, τις αρχές και τους στόχους που περιέχουν οι Θέσεις που κατατέθηκαν στις εργασίες σας».
  • Κόμμα Κογκρέσου Ανεξαρτησίας της Μαδαγασκάρης: «Είμαστε σίγουροι ότι περισσότερο από πριν, το 20ό σας Συνέδριο θα δυναμώσει τις σχέσεις, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Ευχόμαστε να λάβουμε τις Αποφάσεις που θα ληφθούν».

Μια κάρτα - μια ιστορία

Μια ξεχωριστή κάρτα πήραν μαζί με τα υλικά του Συνεδρίου οι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις όλης της χώρας. Μια διπλή κάρτα που σε δυο φωτογραφίες συμπυκνώνει 70 χρόνων Ιστορία. Στη μία φωτογραφία ένα οδόφραγμα από τις μέρες του ηρωικού Δεκέμβρη του 1944. Ενα οδόφραγμα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, μπροστά στα κλωστοϋφαντουργεία που λειτουργούσαν τότε. Και στη δεύτερη φωτογραφία το ίδιο σημείο όπως είναι σήμερα. Το σημείο που βρίσκεται η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι παλιότεροι θυμήθηκαν και οι νεότεροι έμαθαν πως ο χώρος για να χτιστεί η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επιλέχθηκε τότε και για την ιστορία του...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ