ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Απρίλη 2017
Σελ. /24
Δηλώσεις προσκεκλημένων του ΚΚΕ τη μέρα έναρξης του 20ού Συνεδρίου

Τις ευχές τους για «καλή επιτυχία» στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ εξέφρασαν σε δηλώσεις τους μια σειρά προσκεκλημένοι στην προχτεσινή έναρξη των εργασιών του. Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τη δημοσίευση δηλώσεων από εκπροσώπους φορέων, του καλλιτεχνικού χώρου, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού, της Επιστήμης, εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, της ΕΑΜικής Αντίστασης, που τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο.

Ρίτα Καλούμενου

Κόρη του Νίκου Καλούμενου

Ρίτα Καλούμενου
Ρίτα Καλούμενου
Είμαι πολύ συγκινημένη που συνεχίζω να έρχομαι εδώ στις ρίζες των ιδεών μας και του Κόμματός μας. Εύχομαι μετά από μένα δεκάδες, εκατοντάδες χρόνια ακόμα να αντέξουμε. Καλή δύναμη σε όλους μας.

Κώστας Καζάκος

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Κώστας Καζάκος
Κώστας Καζάκος
Είμαστε υπερήφανοι και γεμάτοι ενθουσιασμό μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος και τις Θέσεις, οι οποίες είναι εκπληκτικές. Είναι το ωραιότερο κείμενο που βγήκε τελευταία στην ελληνική γλώσσα. Και πρέπει να το διαβάσουν όλοι, να το μελετήσουν όλοι. Ολος ο κόσμος, εχθροί και φίλοι, είναι οδηγός. Είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά. Εχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Σταύρος Τσακίρης

Σκηνοθέτης

Σταύρος Τσακίρης
Σταύρος Τσακίρης
Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας πιο λαμπρής εποχής η οποία έρχεται. Οταν αντιστέκεται στη λυσσαλέα ορμή των δυνάμεων της αντίδρασης, τόσο οπλίζεσαι περισσότερο με δύναμη για ένα καινούργιο ξεκίνημα και πιστεύω ότι το 20ό Συνέδριο θα είναι αυτό που θα σημάνει το καινούργιο ξεκίνημα.

Μπέτυ Βαλάση

Ηθοποιός

Μπέτυ Βαλάση
Μπέτυ Βαλάση
Είχα πάρα πολύ καιρό να έρθω, για πολλούς λόγους (υγείας κ.τ.λ.) και είναι μεγάλη η χαρά μου και η ευτυχία που είμαστε για αυτήν την υπόθεση και που βλέπω όλους αυτούς τους συναδέλφους με πολύ μεγάλη αγάπη και πολύ μεγάλη χαρά. Είμαι ευτυχισμένη.

Γιώτα Βέη

Τραγουδίστρια

Γιώτα Βέη
Γιώτα Βέη
Καλωσορίζουμε και το 20ό Συνέδριο του ΚΚ. Νομίζω θα είναι μια κορύφωση όλων εκείνων που προσδοκούμε μέσα από το Κόμμα, τόσα χρόνια.

Η εποχή που δημιουργήθηκε ήταν μία μεγάλη ανάγκη να γίνει, και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανθρωπότητα. Συνεχίζει να δίνει μηνύματα σε κάθε εποχή. Πιστεύω ότι πάντα θα παίζει το ρόλο που αξίζει όσον αφορά τον ανθρωπισμό, την καλλιέργεια, την παιδεία, τη μόρφωση και στο μέλλον θα έχει ίσως σπουδαιότερη θέση στους λαούς.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Δημήτρης Διαθεσόπουλος
Δημήτρης Διαθεσόπουλος
Σε αυτές τις ζοφερές και κρίσιμες στιγμές που διέρχεται αυτός ο βασανισμένος τόπος της πατρίδας μας, πιστεύω πως δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, με αταλάντευτη και συνεχή πορεία για τα δίκαια του λαού και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα σε αυτό τον τόπο. Το σημερινό Συνέδριο ας σηματοδοτήσει μια τέτοια πορεία και μια τέτοια δυναμική.

Κώστας Πετρόπουλος

Προπονητής μπάσκετ

Κώστας Πετρόπουλος
Κώστας Πετρόπουλος
Ηρθα σήμερα να παρακολουθήσω τις εργασίες, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι στις εργασίες ενός κόμματος διαχρονικού με μεγάλη δημοκρατική Ιστορία.

Αριστείδης Καμάρας

Δικηγόρος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του «Απόλλωνα»

Αριστείδης Καμάρας
Αριστείδης Καμάρας
Νομίζω ότι είναι μια σημαντική στιγμή για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί θα έχει την ευκαιρία, κάτω από το πρίσμα των εξελίξεων, των τόσο δυσάρεστων εξελίξεων, να δώσει κάποιες προτάσεις, κάποιες λύσεις, και να κάνει βαθιές τομές στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο. Εύχομαι, πραγματικά, να έχουν αποτέλεσμα τα συμπεράσματα που θα βγουν από το Συνέδριο.

Βαγγέλης Σίμος

Δήμαρχος Πετρούπολης

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εργασίες του 20ού Συνεδρίου του Κόμματός μας, για δυνατό εργατικό κίνημα, για να έρθουν επιτέλους οι μέρες της σοσιαλιστικής κοινωνίας, της κομμουνιστικής κοινωνίας, για το καλό όλου του λαού.

Τάκης Πετρόπουλος

Σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων σε θέματα Αθλητισμού

Τάκης Πετρόπουλος
Τάκης Πετρόπουλος
Είναι τιμή μου που είμαι προσκεκλημένος. Πιστεύω και πρέπει το Συνέδριο να αποτελέσει αφετηρία ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, τα δίκαια αιτήματά τους.

Ιωάννα Καρατζαφέρη

Συγγραφέας

Αν είμαι ευτυχισμένη που είμαι τόσο μεγάλη τώρα, είναι γιατί θα ζήσω αυτή τη μέρα, τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μας. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και εύχομαι αυτά τα 100 χρόνια να προσθέσουν πολλά μηδενικά.

Νατάσσα Καμπέλη

Μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Νατάσσα Καμπέλη
Νατάσσα Καμπέλη
Είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε όλες τις ευχές μας για κάθε επιτυχία. Για να στηρίξουμε το Κόμμα που βοηθάει το λαό. Μόνο με τους αγώνες και με τις διεκδικήσεις μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να καταφέρουμε να αλλάξει η εξουσία, να φτάσει στα χέρια μας. Να έχει ο λαός το μόχθο του πια στα χέρια του.

Νίκος Γελαδάς

Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας

Νίκος Γελαδάς
Νίκος Γελαδάς
Εύχομαι καλές εργασίες στο 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κόμματος το οποίο μάχεται για το καλό της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού.

Σάββας Κυριακίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας

Σάββας Κυριακίδης
Σάββας Κυριακίδης
Σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια απελευθέρωσης του κόσμου από τα δεσμά του. Πιστεύω οι εργασίες να είναι αυτές που θα βοηθήσουν από 'δω και πέρα, να κάνουμε ακόμα ένα βήμα παραπάνω.

Τάσος Ψαρράς

Σκηνοθέτης

Τάσος Ψαρράς
Τάσος Ψαρράς
Το 20ό Συνέδριο δίνει νέες ελπίδες για ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος που, μαζί με την ταυτόχρονη παρουσία του Πολιτισμού, μπορεί να δώσει το κάτι άλλο για να χαράξουμε μια διαδρομή για το μέλλον.

Θωμάς Μπακαλάκος

Συνθέτης

Θωμάς Μπακαλάκος
Θωμάς Μπακαλάκος
Το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός και νομίζω ότι δεν αφορά μόνο τα μέλη του Κόμματος και τους φίλους, αφορά την κοινωνία γενικότερα. Πιστεύω όσοι Ελληνες θέλουν - έστω και σ' αυτό το σύστημα που ζούμε, το καπιταλιστικό - κάποια πρόοδο, κάποια ισονομία, κάποια δικαιοσύνη και να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σκληρά μέτρα, πρέπει να λάβουν γνώση των συμπερασμάτων και των Αποφάσεων του Συνεδρίου του ΚΚΕ και να αποτελέσουν οδηγό για περισσότερη ενεργοποίηση όλων μας, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Βούλα Ζυγούρη

Γραμματέας Συλλόγου Ολυμπιονικών και μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας χειροπάλης

Βούλα Ζυγούρη
Βούλα Ζυγούρη
Καλή επιτυχία στις εργασίες του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σπύρος Σασσάνης

Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Σπύρος Σασσάνης
Σπύρος Σασσάνης
Το ΚΚΕ είναι ένας φορέας ο οποίος πάντα στηρίζει και στήριζε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα σωματείο, ο συνδικαλισμός είναι ένας τόπος διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οπότε αποτελεί τιμή για το Σωματείο των Εργαζομένων η πρόσκληση προς εμάς. Και εμείς θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Συνέδριο, αγωνιστικότητα και διεκδίκηση για το καλό των εργαζομένων.

Θωμάς Κυριαζής

Ομοσπονδιακός προπονητής ΣΕΓΑΣ στον τομέα των ρίψεων

Θωμάς Κυριαζής
Θωμάς Κυριαζής
Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ είναι σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις του μέλλοντος, για μια άλλη κοινωνία την οποία δεν έχουμε ζήσει και ελπίζουμε να ζήσουμε στη συνέχεια από εδώ και πέρα.

Γιώργος Σιμόπουλος

Γραμματέας Ομοσπονδίας Ιδ. Φορτηγών, Πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης

Γιώργος Σιμόπουλος
Γιώργος Σιμόπουλος
Θεωρώ ότι το 20ό Συνέδριο θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε από το 19ο. Είμαι σύμφωνος με όλα αυτά που γράφει. Είδα για πρώτη φορά ότι η Λαϊκή Συμμαχία γίνεται πράξη και από το Συνέδριο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, ότι όλες οι Θέσεις θα ολοκληρωθούν γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω ακράδαντα ότι έφτασε η ώρα που χρειάζεται να αντιληφθεί όλος ο κόσμος τι είναι αυτό που λέει το ΚΚΕ.

Σωτήρης Μπαράτσης

Χειρουργός, συνταξιούχος διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού»

Σωτήρης Μπαράτσης
Σωτήρης Μπαράτσης
Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ένα κόμμα το οποίο είναι μεν παλιό αλλά συγχρόνως είναι και σύγχρονο, διότι άντεξε μέσα από αγώνες ενάντια στον ξένο κατακτητή, άντεξε στον εμφύλιο με την επέμβαση των Αγγλοαμερικάνων και σήμερα παλεύει μέσα σε αντίξοες συνθήκες υποχώρησης του κομμουνιστικού κινήματος παγκόσμια, ενάντια στον ντόπιο και ξένο ιμπεριαλισμό. Και είναι η πραγματική ελπίδα, η μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της και την κατάληψη της εξουσίας που θα την ελευθερώσει από τα ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Εμυ Κουτσοπούλου

Απερχόμενη γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Εμυ Κουτσοπούλου
Εμυ Κουτσοπούλου
Ηθελα να εκφράσω κατ' αρχήν την πολύ μεγάλη τιμή που αισθάνομαι ότι γίνεται στον Σύλλογό μας να είμαστε προσκεκλημένοι εδώ σήμερα και τις ευχαριστίες μας, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, και παλιότερα και ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια της έντασης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια Υγεία, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν πάντα δίπλα στο Σωματείο Εργαζομένων και στα προβλήματα και των εργαζομένων και των εξαρτημένων, κάθε φορά με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και πρόθεση βοήθειας και μας έχει προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια μέχρι τώρα.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για τα δικαιώματα και των εργαζομένων και των ασθενών.

Ασπα Μανδηλαρά

Σύζυγος του Νικηφόρου Μανδηλαρά, πρώην αντιπρόεδρος της ΟΓΕ

Ασπα Μανδηλαρά
Ασπα Μανδηλαρά
Πρώτα θέλω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη για την αγωνιστικότητα των μελών, των στελεχών, που ήταν ευδιάκριτη. Ηθελα πολύ να τονίσω το πολιτιστικό μέρος στο Συνέδριο. Ηταν ανεπανάληπτο. Νομίζω ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να διοργανώνει τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οσο για τις Θέσεις, τις έχουμε διαβάσει, τις έχουμε κάνει κτήμα μας, τις αποδεχόμαστε. Αγώνα, πάλη, δράση. Αυτό από εδώ και πέρα. Και ελπίζουμε πάντα στην νεολαία της ΚΝΕ, στα παιδιά αυτά που πάλι σήμερα έδωσαν βροντερό «παρών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ