ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Αμεσο αποτέλεσμα μετά από Ερώτηση του ΚΚΕ

Aμεσο ήταν το αποτέλεσμα της Ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Οπως ενημέρωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), «υπήρξε άμεση κινητοποίηση στο υπουργείο και αλλαγή στάσης των υπηρεσιών του αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της Επερώτησης». Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο ΠΣΥΑΣ, αν και όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες της ΓΓΑ πληροφορούσαν τις Ομοσπονδίες ότι οι επιχορηγήσεις θα εκταμιεύονταν κάποια στιγμή στον Μάη, μετά την κατάθεση της Ερώτησης άλλαξαν πλήρως στάση ενημερώνοντας για καταβολή των επιχορηγήσεων το συντομότερο δυνατό.

«Κατόπιν αυτών οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και ιδιαίτερα τους βουλευτές του κ. κ. Γιάννη Γκιόκα, Γιάννη Δελή, Νίκο Καραθανασόπουλο και Γιώργο Λαμπρούλη για την κίνησή τους με την άκρως τεκμηριωμένη Επερώτηση και ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε και στη συνέχεια κοντά μας στην προσπάθειά μας για να λυθούν επιτέλους τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΣΥΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ερώτηση του ΚΚΕ, που κατατέθηκε τη Δευτέρα 24 Απρίλη, εστίαζε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του συνεχούς πετσοκόμματος των επιχορηγήσεων, οι οποίες συν τοις άλλοις καταβάλλονται με σημαντική καθυστέρηση, με άμεσες αρνητικές συνέπειες και στους εργαζόμενους στον αθλητισμό. Οπως αναφερόταν στην Ερώτηση, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι από τους οποίους για πάνω από 4 μήνες. Επίσης, στην Ερώτηση του ΚΚΕ γινόταν αναφορά και στο ρευστό εργασιακό καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι περισσότεροι, το οποίο επιτρέπει μέχρι και την εκ περιτροπής εργασία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με επιτυχία και μαζικότητα το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5

Η συλλογικότητα, η οργανωμένη δράση και η υγιής άμιλλα αναδείχθηκαν ως μηνύματα μέσω του επιτυχημένου ποδοσφαιρικού τουρνουά του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Η συλλογικότητα, η οργανωμένη δράση και η υγιής άμιλλα αναδείχθηκαν ως μηνύματα μέσω του επιτυχημένου ποδοσφαιρικού τουρνουά του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5 στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνας», στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες εργαζομένων από σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, ενώ ξεχωριστή παρουσία, και από άποψη συμμετοχής αλλά και μηνυμάτων στη διοργάνωση, αποτέλεσε η ομάδα της Θεραπευτική Κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ», όπου οι αθλητές είναι αγωνιστές της ζωής και όχι μόνο του ποδοσφαίρου.

Στόχος του τουρνουά ήταν να αναδείξει την ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό, συσπείρωση και δράση μέσα από τα συνδικάτα, τις αρετές της συλλογικότητας, της οργανωμένης δράσης, της υγιούς άμιλλας. Παράλληλα, να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τους αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο και την Καισαριανή μέχρι τη σημερινή δύσκολη εποχή μας, στην οποία, από την οικονομική εξαθλίωση μέχρι τους πολέμους που αναθερμαίνονται, οι εργαζόμενοι καλούνται να μη γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα, ούτε «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και των επιχειρηματικών ανταγωνισμών.

Το τρόπαιο κατέκτησε η ομάδα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα μέλη της οποίας το αφιέρωσαν στον συνάδελφό τους Βασίλη Καρλιγκιώτη, που υπέστη τραυματισμό στην προκριματική φάση. Στον τελικό νίκησαν την ομάδα του Συνδικάτου Οικοδόμων, που κατέλαβε τη 2η θέση.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή, ενώ στους νικητές, πέραν των συγχαρητηρίων, έδωσε και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στη δουλειά και στη δράση στον συνάδελφο Βασίλη.

SUPER LEAGUE
Προς μερική επικύρωση της βαθμολογίας

Με το χρόνο για την έναρξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πλέι οφ να πιέζει ασφυκτικά, η Super League, παρά τις σημαντικές εκκρεμότητες σε δικαστικό επίπεδο που παραμένουν για το πρωτάθλημα, αποφάσισε τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό, όπως ανακοινώθηκε, θα συμβεί στο επερχόμενο ΔΣ της Δευτέρας 8 Μάη, με σκοπό την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1 - 5, προκειμένου να μπουν σε διαδικασία έναρξης τα πλέι οφ (κλήρωση, ορισμοί ημερομηνιών κ.λπ.). Πάντως, με δεδομένες τις δικαστικές εκκρεμότητες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, που επηρεάζουν την κατάταξη στην κορυφή, η βαθμολογία ενδέχεται να επικυρωθεί μεν, αλλά με «αστερίσκους» για τις ανοιχτές υποθέσεις.

Ηρακλής: Η ...συνήθης αφαίρεση βαθμών

Μια ακόμη ποινή αφαίρεσης βαθμών, 6 αυτή τη φορά, επιβλήθηκε χτες στον Ηρακλή, για οφειλές σε παλιούς παίκτες, τους Γιώργο Μπλέτσα και Γιάννη Αντωνίου. Η ΠΑΕ έχει περιθώριο τακτοποίησης της υπόθεσης εντός πέντε ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο «Γηραιός» θα πέσει στους 23 βαθμούς και θα υποβιβαστεί στη Football League, με τον Λεβαδειακό να παραμένει στη Super League. Οι «κυανόλευκοι» πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν, αφού, όπως επισημαίνουν, το θέμα πλέον είναι τυπικό.

Πλατανιάς: Τέλος ο Μανούσος

Παρελθόν αποτελεί για τον Πλατανιά από χτες ο Γιώργος Μανούσος, μετά από συνάντηση που είχε με τους διοικούντες της ομάδας. Ο 29χρονος επιθετικός είχε κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση για την απόφασή του να μιλήσει στα ΜΜΕ για όσα καταγγέλθηκαν ότι συνέβησαν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, κόντρα στην εντολή που είχαν οι παίκτες να μην το πράξουν, αφότου είχαν κληθεί για κατάθεση. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε δώσει άλλη διάσταση σε όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας (δηλώσεις για βιαιοπραγίες κατά παικτών), τονίζοντας, ουσιαστικά, πως δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Και ... τελικώς στο Βόλο

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το ερχόμενο Σάββατο 6 Μάη (20.30), όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, βάζοντας τέλος στη φημολογία για αναβολή μερικών ημερών. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο έπεσε στο τραπέζι της σύσκεψης της Επιτροπής Κυπέλλου, με αιτία το γεγονός ότι οι απαραίτητες εργασίες στο Στάδιο για τη διεξαγωγή του αγώνα δεν είχαν ολοκληρωθεί. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που αφορούν την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών και την τοποθέτηση τερματικών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προϋποθέσεις που, βάσει και του νέου αθλητικού νόμου, θεωρούνται απαραίτητες για τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Αρχικά το κλιμάκιο της ΕΠΟ φέρεται να έθιξε το συγκεκριμένο ζήτημα της χρονικής διάρκειας για την ολοκλήρωση των εργασιών, και η φημολογία ήθελε τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Ζήση Βρύζα να μελετάει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, σε σύσκεψη των εμπλεκόμενων πλευρών, που πραγματοποιήθηκε αργότερα, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

BASKET LEAGUE
Καθάρισε πρόκριση ο Αρης

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά της Βasket League σφράγισε χτες ο Αρης, που νίκησε και στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 84-75, στο δεύτερο αγώνα για τη β' φάση των πλέι οφ. Ετσι, οι «κιτρινόμαυροι» με 2 νίκες επί των αντιπάλων τους προκρίθηκαν στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας και τη σειρά να κρίνεται στις 3 νίκες. Στο παιχνίδι της Πυλαίας ο Αρης ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, επιβάλλοντας το ρυθμό του και έχοντας τα ηνία του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του (18-25 στο 10', 40-52 ημίχρονο, 59-63 στο 30') χωρίς να κινδυνεύσει. Καλύτεροι από τους νικητές ήταν οι Ντραγκίσεβιτς (21 π.) και Κάμινγκ (18 π.), ενώ από τον ΠΑΟΚ ο Πέινερς (14 π.).

  • Το άλλο παιχνίδι της β' φάσης των πλέι οφ θα διεξαχθεί σήμερα στο Ρέθυμνο, όπου η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ (17.00 Novasports 1) στη δεύτερη αναμέτρησή τους. Η Ενωση προηγείται με 1-0 στις νίκες μετά την επικράτησή της στο ΟΑΚΑ.
ΒΟΛΕΪ
Τίτλος ή παράταση στην Πυλαία

Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μια ανάσα απ' τον τίτλο και τον Ολυμπιακό να στοχεύει στην ανατροπή διεξάγεται σήμερα στην Πυλαία ο 4ος αγώνας της σειράς των τελικών στη Volleyleague ανδρών (19.00 Νοvasports 2). Ο «δικέφαλος», μετά τη σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία στην προηγούμενη αναμέτρηση στου Ρέντη (νίκη με 3-2), προηγείται με 2-1 των «ερυθρολεύκων» και με νέα νίκη σήμερα στέφεται πρωταθλητής. Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τους φιλοξενούμενους προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους ζωντανές σε 5ο αγώνα και πάλι στην έδρα τους.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Βήμα τελικού για Ρεάλ

Την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, κρατάει γερά στα χέρια της πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ευρεία νίκη στην έδρα της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ετσι οι «Μερένγκες», ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της συμπολίτισσας Ατλέτικο, απέκτησαν σημαντικότατο προβάδισμα για το ταξίδι στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπου θα γίνει ο τελικός. Πρωταγωνιστής του προχτεσινού αγώνα ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχε και τα τρία τέρματα (10', 73', 86'), με την Ατλέτικο να «φωνάζει» για οφσάιντ στο πρώτο γκολ.

ΠΟΛΟ
Αντίθετα 1-0 για Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη

Με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στον τελικό των ανδρών και τη Βουλιαγμένη στον αντίστοιχο των γυναικών πραγματοποιήθηκαν χτες οι πρώτοι τελικοί στην Α1 ανδρών και Α1 γυναικών, ανάμεσα στα αντίστοιχα τμήματα των δύο συλλόγων.

Στον τελικό των ανδρών, ο Ολυμπιακός, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, νίκησε στον Πειραιά τον ΝΟΒ με 8-4, συνεχίζοντας αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις. Ετσι έκανε το 1-0 στις νίκες, ενώ κράτησε και το πλεονέκτημα έδρας που του έδωσε η πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ο τίλος κρίνεται στις 3 νίκες.

Αντίθετα, στις γυναίκες η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που «χαμογέλασε», καθώς νίκησε τις «ερυθρόλευκες» στον Πειραιά με 10-9 μετά από συναρπαστικό παιχνίδι, κάνοντας το «μπρέικ» στην έδρα των αντιπάλων της και παίρνοντας την τύχη στα χέρια της ενόψει συνέχειας. Και εδώ το πρωτάθλημα κρίνεται στις 3 νίκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ