ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2017
Σελ. /24
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζική Γενική Συνέλευση μπροστά στην απεργία και τις αρχαιρεσίες

Γεμάτη η αίθουσα του Συλλόγου
Γεμάτη η αίθουσα του Συλλόγου
Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να χωρέσει όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου τους και πήραν μέρος στην εκλογοαπολογιστική του Γενική Συνέλευση την Κυριακή.

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές». Το πανό στην αίθουσα της συνέλευσης μετέφερε το σύνθημα με το οποίο οι εμποροϋπάλληλοι αντιπαλεύουν την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την οποία ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου αντιλαϊκού πακέτου που κατέθεσε στη Βουλή.

Το πρωινό της περασμένης Κυριακής, δεκάδες εργαζόμενοι το διέθεσαν στο σωματείο τους και στη Γενική τους Συνέλευση. Συζήτησαν για τους αγώνες που έδωσε ο Σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια και τις μάχες που δίνει σήμερα. Πήραν το λόγο και μίλησαν για την καθημερινότητα που ζουν, την εντατικοποίηση, τα ωράρια λάστιχο και τους μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για την πρώτη βδομάδα του μήνα. Μετέφεραν την προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων, για να αυξηθούν τα μέλη του σωματείου, να φτιαχτούν Επιτροπές Αγώνα σε περισσότερους χώρους δουλειάς και παραρτήματα σε γειτονιές, να μετρήσει το μπλοκ του σωματείου περισσότερους απεργούς στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.

Οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου, όπως αποφασίστηκε, θα ξεκινήσουν στις 21 Μάη και θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιούνη. Οι εμποροϋπάλληλοι θα μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο υγείας και την αστυνομική τους ταυτότητα, όλες τις μέρες, από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β). Κάλπη θα στηθεί και στα παραρτήματα στο Περιστέρι και το Μενίδι. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να γίνει κάθε απαιτούμενη προσπάθεια για να στηθεί κάλπη και σε χώρους δουλειάς. Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε, στην πρώτη της συνεδρίαση αποφάσισε πως η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι και την Τετάρτη 17/5. Η παραλαβή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται κάθε απόγευμα (17.00 - 20.00), στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Να φτάσει σε κάθε κατάστημα το κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα

«Εμείς που είμαστε σήμερα συγκεντρωμένοι εδώ αναλαμβάνουμε μια ευθύνη: Να φτάσει παντού μέσα στον κλάδο, σε κάθε κατάστημα, το κάλεσμα που απευθύνουμε προς κάθε συνάδελφο να μην σκύψει το κεφάλι, να μην υποταχθεί, να μη παραιτηθεί, να οργανωθεί και να μπει στον αγώνα, να συσπειρωθεί στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του σωματείου, Ντίνα Γκογκάκη. Επισήμανε πως η προσπάθεια να δυναμώσει το σωματείο συνδυάζεται με τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17/5 και των συλλαλητηρίων στις 18/5, ενάντια στα νέα μέτρα - κόλαση για τους εμποροϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους. «Στόχος μας είναι να φτάσει σε κάθε εμπορομάγαζο το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό», τόνισε.

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση εκ μέρους των αυτοαπασχολούμενων έκανε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στον κλάδο είναι κοινά και επισήμανε την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση, όπως αυτή εκφράστηκε στην απεργία στις 7/5 και μπορεί να ενισχυθεί μπροστά στις επόμενες μάχες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ