ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2017
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Καλούν στην απεργία με προσυγκέντρωση στην Κάνιγγος

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε συναγερμό και σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών - Τεχνικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Γιατρών τους εργαζόμενους των αντίστοιχων κλάδων. Χώρος προσυγκέντρωσης είναι η πλατεία Κάνιγγος, στις 9.30 το πρωί.

Στο κάλεσμά τους για τις κινητοποιήσεις, οι Επιτροπές Αγώνα καταγγέλλουν πως «ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τσακίζουν συνολικά τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους επιστήμονες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων».

Σχολιάζοντας το νέο χαράτσι στις εισφορές αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών- εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι», τονίζουν: «Δεν προλάβαμε καλά - καλά να πληρώσουμε τη "λυπητερή", τα τρία πρώτα ειδοποιητήρια του 2017 με τα υπέρογκα χαράτσια του νόμου Κατρούγκαλου, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει νέες αυξήσεις εισφορών. Με ρύθμιση που βρίσκεται στο νέο μνημόνιο, αλλάζει τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας στο καθαρό εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται από 20% μέχρι 38% (!!!) Επόμενο βήμα στην εξόντωσή μας είναι και η φορολόγησή τους».

Οσον αφορά την κυβερνητική κοροϊδία της «έκπτωσης» στις εισφορές, σημειώνουν πως «επιχειρούν να "θολώσουν τα νερά" και επαναλαμβάνουν την κοροϊδία περί "εκπτώσεων". Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνουν, λόγω αύξησης της βάσης υπολογισμού πολύ πάνω από το 15%, ενώ η "έκπτωση" είναι μόνο για μια χρονιά.

Συγχρόνως, δεν λένε κουβέντα για τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές που ισχύουν ήδη και σπρώχνουν εκτός επαγγέλματος χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, ενώ φορτώνουν με τεράστια βάρη τους μισθωτούς. Αν συνυπολογίσουμε τη φορολογία εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, η απώλεια στο εισόδημά μας ξεπερνά το 50 - 75% ανά περίπτωση. Ακόμα και οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώνουν 2.800 ευρώ το χρόνο για να έχουν υγειονομική κάλυψη και δικαίωμα σε μια σύνταξη "επίδομα πτωχοκομείου". Η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε κατασχέσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ».

Για τις ηγεσίες, τέλος, των Επιστημονικών Φορέων και Επιμελητηρίων, αφού τονίζουν ότι είναι με τον αντίπαλο των εργαζομένων, σημειώνουν: «Προώθησαν διαχρονικά όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, και σήμερα, στο ρόλο "ψευτοαντιπολίτευσης", ζητούν διευκολύνσεις πληρωμών για τις ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις νέες αυξήσεις των εισφορών που φέρνει το 4ο μνημόνιο, ενώ αποδέχονται στην πράξη το σύνολο των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και αναδιαρθρώσεων, που πετούν εκτός επαγγέλματος σημαντικό τμήμα των συναδέλφων μας».

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗ, ο οποίος μέχρι την τελευταία του πνοή έμεινε πιστός, αταλάντευτος και υπερασπιστής της κομμουνιστικής ιδεολογίας του, αντί μνημοσύνου, για τις 40 μέρες από το θάνατό του, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πεύκης, 100 ευρώ.

Τα παιδιά του Ασπασία - Μιχάλης

  • Η ΚΟΒ Πεύκης, στη μνήμη του συντρόφου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗ, προσφέρει 150 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.
Ευχαριστήριο

Ευχαριστώ πολύ τον Γιατρό της 1ης Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ, κ. Χρήστο Παπαζαχαρία, καθώς και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την επιτυχημένη χειρουργική επέμβασή μου.

Γιάννης Σιάννος

Πέθανε ο Γ. Παπαγεωργίου, πρώην υφυπουργός της ΝΔ

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Αρτας της ΝΔ Γιώργος Παπαγεωργίου. Γεννήθηκε το 1950 στην Αρτα και ήταν γιατρός. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας από το 2004 έως το 2009.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ