ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Μάη 2017
Σελ. /32
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης»

Στις 12 Ιούνη, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ

Στις 10 Ιούνη 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» στο σπίτι όπου έζησε ο κομμουνιστής ηγέτης.

Με αυτή την ευκαιρία, η ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12 Ιούνη 2017, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει εκδήλωση για τη σημασία και το ρόλο του Κέντρου στην έρευνα και μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και σημαντικών σταθμών της σύγχρονης Ιστορίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις θα κάνουν ερευνητές που έχουν αξιοποιήσει αρχειακό υλικό του Κέντρου.

Στα αρχεία του Κέντρου, που είναι προσβάσιμα στους ερευνητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, έχουν ενταχθεί σε ψηφιακή μορφή χιλιάδες υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ. Τα υλικά και οι συλλογές που έχουν ενταχθεί στο Κέντρο θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ και το ΕΚΧΦ με αυτήν την εκδήλωση απευθύνουν κάλεσμα στους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους φοιτητές και ερευνητές των ιστορικών σπουδών και των κοινωνικών επιστημών, για να γνωρίσουν το πλούσιο αρχείο που φιλοξενεί το Κέντρο, καθώς και τη βιβλιοθήκη του.

Το αρχειακό απόθεμα του Κέντρου έχει αναδειχθεί σε ένα απαραίτητο βοήθημα για όλες τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς μπορεί να συμβάλλει πολύπλευρα στη βαθιά μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του ΚΚΕ, του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, στις διάφορες περιοχές, σε κλάδους της παραγωγής. Στη γνωριμία με την επίδραση των κομμουνιστικών ιδεών στο πεδίο της τέχνης, της πρωτοπόρας σκέψης και δημιουργίας.

Και με αυτή την εκδήλωση, φιλοδοξούμε να γίνει ευρύτερα γνωστή η δραστηριότητα του Κέντρου ως πύλη πρόσβασης στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ απ' όλους τους ενδιαφερόμενους.

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος για την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967-1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Κυριακή:

-- Στις 7.30 μ.μ., στα Μέγαρα Αττικής, στην κεντρική πλατεία, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΘΕΟΓΝΙΣ, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσ/νίκης καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Σταυρούπολης (οδός Τζαβέλα), με ομιλήτρια την Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος της ΤΕ Βορειοδυτικών Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Ημαθίας καλεί σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, με ομιλητή τον Μιχάλη Καλαϊτζή, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Αύριο, Δευτέρα:

-- Στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, στο ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1), θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Κάλχου 48 - 50), θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Καλαμαριάς Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ καλούν στο Θεατράκι Χηλής, σε εκδήλωση με ομιλήτρια την Εφη Κούκουλα, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 31 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καλλιθέα, στο δημοτικό γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» (Αριστοτέλους 22, δίπλα από το γήπεδο Καλλιθέας), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συγκρότηση και τη δράση της ΚΟ Καλλιθέας και των γύρω περιοχών την περίοδο της δικτατορίας. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του αγώνα από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση με αρχειακό υλικό και βιβλιοπωλείο.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Ηλιούπολη, στο δημοτικό αναψυκτήριο «Δ. Κιντής», θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

Σήμερα η εκδήλωση στο Παλιοζογλώπι για τον Χαρίλαο Φλωράκη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δώδεκα χρόνων από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, οι Οργανώσεις Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αϊ - Λια, στο Παλιοζογλώπι. Η αναχώρηση από την Καρδίτσα θα γίνει στις 10 π.μ. από την Πέτρινη Τράπεζα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Τι θέλουμε, αλήθεια, για τα παιδιά μας;»

Εκδήλωση, με θέμα «Τι θέλουμε, αλήθεια, για τα παιδιά μας;», διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 31 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει η Εύη Κοντόρα, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και στέλεχος του ΚΚΕ.

ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Ο Μαρξ για τον εργάσιμο χρόνο»

Την Τετάρτη 31 Μάη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Μετάλλου της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής διοργανώνουν συζήτηση, στο παλιό δημαρχείο της Δραπετσώνας, με θέμα «Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε; Ο Μαρξ για τον εργάσιμο χρόνο». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ.

ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον Τάσο Τούση

Εκδήλωση προς τιμήν του Τάσου Τούση, του πρώτου νεκρού του Μάη του '36, οργανώνει η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σήμερα, Κυριακή 28 Μάη, στις 10.30 π.μ., στη γενέτειρά του, στο Ασβεστοχώρι.

ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στον Ταΰγετο τιμά σήμερα την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ

Σήμερα, Κυριακή, στις 12 μ., πραγματοποιείται η μεγάλη εκδήλωση τιμής για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ που έδρασε στην Πελοπόννησο από την ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στον Ταΰγετο, στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας.

Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθούν στις 11 π.μ., τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους μαχητές του ΔΣΕ και τους άλλους αγωνιστές της περιόδου στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ