ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με επιτυχία η πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης

Από τους αγώνες της πρεμιέρας του φετινού τουρνουά του ΠΑΜΕ στο γήπεδο του Ιλίου
Από τους αγώνες της πρεμιέρας του φετινού τουρνουά του ΠΑΜΕ στο γήπεδο του Ιλίου
Μετά τα τερτίπια του καιρού (δυο φορές έντονη βροχόπτωση), που οδήγησαν σε διπλή αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων, έγινε την περασμένη Κυριακή 11 Ιούνη η πρεμιέρα του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του ΠΑΜΕ. Η διοργάνωση, που έχει εξελιχθεί σε αθλητικό θεσμό για τους εργαζομένους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, διανύει φέτος την 11η χρονιά της, με 56 ομάδες να παίρνουν μέρος.

Στα τέσσερα γήπεδα που φιλοξένησαν τους αγώνες, δεκάδες εργαζόμενοι, επιτροπές νέων, φοιτητές, σπουδαστές και θεραπευτικές κοινότητες έδειξαν την ανάγκη των εργαζομένων για δωρεάν αθλητισμό και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, πολλοί από τους συμμετέχοντες βρήκαν σαν αφορμή το τουρνουά του ΠΑΜΕ προκειμένου να κανονίσουν και φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους.

Πριν τη σέντρα του κάθε αγώνα αναδείχθηκε το φετινό θέμα του εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου που εντάσσεται στη δράση των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, «για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Οι ομάδες που προκρίθηκαν

Θυμίζουμε πως στη φετινή διοργάνωση έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής, με τα παιχνίδια να είναι νοκ άουτ από την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων, οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι: Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων, Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Αθήνας), Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Πειραιά), ΠΑΜΕ Τύπου - ΜΜΕ, Εργαζόμενοι COSMOTE NMC, Εργαζόμενοι από τη Γουινέα, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΣΕΤΗΠ, Ομάδα Εργαζομένων από το Αφγανιστάν, «Ναυτεργατική» Συνδικαλιστική Κίνηση, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ 1, Εργαζόμενοι σε εταιρεία πληροφορικής 2, Εργαζόμενοι από Ουκρανία, Επιχειρησιακό Σωματείο «360 Connect», Επιχειρησιακό Σωματείο NEWREST, ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ 2, Λαϊκή Επιτροπή Ιλιον 2, Επιχειρησιακό Σωματείο TASTY, Λαϊκή Επιτροπή Ιλιον, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού- Δέρματος ν. Αττικής, Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου, Εργαζόμενοι στην εταιρεία ΠΡΟΜΕΤΑΛ, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Ελευσίνας), Εργαζόμενοι ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ.

BASKET LEAGUE
Συμφωνία με Πρίντεζη για Ολυμπιακό

Την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Πρίντεζη για τρία ακόμα χρόνια ανακοίνωσε χτες η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά από συνάντηση που είχαν οι διοικούντες της ομάδας με τον 32χρονο παίκτη, καθώς ήταν δεδομένη η επιθυμία του Πρίντεζη να συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους». Ετσι για τον Ολυμπιακό έκλεισε άμεσα και με επιτυχία ένα από τα πολλά σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν στο προσκήνιο ενόψει της ενίσχυσης για τη νέα σεζόν. Σειρά πλέον αναμένεται να πάρει η περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη, το συμβόλαιο και του οποίου λήγει τη φετινή σεζόν.

Η ώρα του σχεδιασμού για ΠΑΟ

Μετά τα πανηγύρια για την κατάκτηση του νταμπλ, στον Παναθηναϊκό σειρά παίρνει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, με τα μεταγραφικά σχέδια να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για την ΚΑΕ. Οι πληροφορίες θέλουν τους διοικούντες να προσανατολίζονται στη δημιουργία ελληνικού κορμού στην ομάδα, με τις περιπτώσεις των Στράτου Περπέρογλου και Κώστα Σλούκα να δείχνουν ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ οι «πράσινοι» φέρεται να κοιτάνε και την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Μετακομίζει στη Λάρισα ο Φάρος Κερατσινίου

Σε συμφωνία με τον ΓΣ Λάρισας προχώρησε ο Φάρος Κερατσινίου, προκειμένου οι δυο ομάδες να ενωθούν για να προκύψει νέα ΚΑΕ, η οποία θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Basket Legue μετά την άνοδο που εξασφάλισε η ομάδα του Κερατσινίου από την Α2. Ο Φάρος θα μετακομίσει στη Λάρισα και θα αγωνίζεται με τη φανέλα και τα χρώματα του ΓΣΛ, ενώ η ομάδα του Κερατσινίου θα κρατήσει τις ακαδημίες της ομάδας καθώς και ένα ποσοστό συμμετοχής 10% στη νέα ΚΑΕ που θα δημιουργηθεί.

Αναρμόδιο το ΣτΕ για τις δηλώσεις Δ. Γιαννακόπουλου

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την αίτηση τόσο του προέδρου του Παναθηναϊκού Δ. Γιαννακόπουλου όσο και της ίδιας της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ποινή που έχει επιβληθεί στον πρώτο, και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο. Η ποινή στον Δ. Γιαννακόπουλο είχε επιβληθεί λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει στις 28 Μάη 2014, μετά από αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρεμιέρα με μεταγραφικό «μπαράζ»

Με τον νέο τεχνικό Μπέσνικ Χάσι να έχει την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες και την ΠΑΕ να ανακοινώνει τις τρεις πρώτες μεταγραφές για τη νέα σεζόν, ξεκίνησε χτες και επίσημα η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη, όπου το πρόγραμμα περιλάμβανε τις παραδοσιακές εργομετρικές εξετάσεις. Στο περιθώριο αυτών είχαν την ευκαιρία να πουν τις πρώτες κουβέντες με τον νέο προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, Κοσσοβάρο Μπέσνικ Χάσι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Παρασκευή η αποστολή του Ολυμπιακού θα πετάξει για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου μέχρι τις 27 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Την ίδια στιγμή, η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της επισημοποίησε τη συνεργασία της ενόψει της νέας σεζόν με τρεις νέους παίκτες για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Αυτοί είναι ο 22χρονος Σενεγαλέζος στόπερ Παπ Αμπού Σισέ, ο επίσης στόπερ 23χρονος Σπύρος Ρισβάνης και ο 22χρονος μπακ Λεονάρντο Κούτρης. Και οι τρεις υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών. Ο Σισέ επί της ουσίας είχε κλείσει από τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη και έμεινε στην Αζαξιό μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο Ελληνοβραζιλιάνος Λ. Κούτρης ανήκε στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο από τον Γενάρη του 2016 αγωνιζόταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σπ. Ρισβάνης αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στην Τσεχία με αισιοδοξία η Εθνική

Στους ρυθμούς του φετινού Ευρωμπάσκετ κινείται πλέον από χτες η Εθνική γυναικών, μετά την άφιξή της στην Πράγα, διοργανώτρια πόλη της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το διάστημα από 16 έως 25 Ιούνη. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Σερβία (Παρασκευή), τη Σλοβενία (Σάββατο) και τη Γαλλία (Κυριακή). Στη διοργάνωση υπάρχουν 4 όμιλοι, με τις πρώτες ομάδες της Α' φάσης να προκρίνονται απευθείας στην οκτάδα, ενώ τις δεύτερες και τρίτες να κοντράρονται χιαστί από τους διπλανούς ομίλους (π.χ. Α2-Β3, Β2-Α3) για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις των προημιτελικών. Αν και ο όμιλος της Εθνικής θεωρείται δύσκολος, στην ομάδα υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο στόχος τουλάχιστον της μιας νίκης, που εξασφαλίζει συμμετοχή στα χιαστί παιχνίδια, είναι εφικτός.

Αναλυτικά οι όμιλοι: Α' Ομιλος: Ουγγαρία, Ουκρανία, Τσεχία, Ισπανία. Β' Ομιλος: Λευκορωσία, Τουρκία, Σλοβακία, Ιταλία. Γ' Ομιλος: Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ελλάδα. Δ' Ομιλος: Λετονία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Ρωσία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΚΟΡΙΟΠΟΛΙΣ»
Εντολή απομαγνητοφώνησης 15 συνομιλιών

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελέα της έδρας για εκ νέου απομαγνητοφώνηση περίπου 15 συνομιλιών που αφορούν το «μεγάλο Κοριόπολις». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, έπειτα από αίτημα κάποιων κατηγορουμένων, είχε απαγορευτεί να διαβαστούν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, καθώς δεν είχαν την υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου. Ωστόσο για τις συγκεκριμένες 15 αναμένεται να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία (π.χ. να φέρουν τις συγκεκριμένες υπογραφές), ώστε να περάσουν στα επόμενα στάδια (ανάγνωση).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ