ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους»

Αθλητικά τουρνουά και αγώνες από τη Δευτέρα 26 Ιούνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη), το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ διοργανώνουν μέρα αθλητικών δραστηριοτήτων τη Δευτέρα 26 Ιούνη, στην πλατεία Καραϊσκάκη (Δημαρχείου) Χαϊδαρίου, απέναντι από το Παλατάκι. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, με τίτλο «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους - Πάλεψε για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει», θα διεξαχθούν:

-- Μεγάλο τουρνουά μπάσκετ 3on3

-- Αθλητικοί διαγωνισμοί

-- Φιλικοί αγώνες επίδειξης

Οι ομάδες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη διεύθυνση sportskne@gmail.com καθώς και στις Οργανώσεις της ΚΝΕ μέχρι και τις 25 Ιούνη.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο χώρο τη Δευτέρα στις 16.30, καθώς οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 17.00.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες θα είναι δωρεάν, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις.

Σε άλλες περιοχές

Η ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα»,αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων (αγάλματα). Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, η ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3on3, με σύνθημα «Πέτα την μπάλα στο καλάθι! Οχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», τη Δευτέρα 26 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο). Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στους αγώνες οι Αθλητικοί Σύλλογοι Μπάσκετ: «Κεραυνός» Λάρισας, «Μύτικας» Λάρισας, «Σπάρτακος» Λάρισας, «Ερμής» Αγιάς, ενώ τη διοργάνωση στηρίζει η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας.

Στη Βέροια και τη Νάουσα, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ημαθίας με επικεφαλής τον Μάιτα Οδυσσέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, θα περιοδεύσει τη Δευτέρα 26 Ιούνη στα νοσοκομεία και το απόγευμα θα γίνει στη Βέροια σύσκεψη για τα ναρκωτικά με υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και νέους της ΚΝΕ.

Η Τομεακή Οργάνωση Ικαρίας της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου τη Δευτέρα 26 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στο γήπεδο Ευδήλου.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών την Τρίτη 27 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με πλούσιο πρόγραμμα και φιλικό αγώνα μπάσκετ της ΚΝΕ με την ομάδα του ΚΕΘΕΑ.

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, την Τρίτη 27 Ιούνη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση για το ζήτημα των ναρκωτικών στην πλατεία Ειρήνης και στην πλατεία Κήπου.

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ 3on3, αύριο Κυριακή, στις 18.00, στο γηπεδάκι των Δειλινών.

Εκδήλωση της ΚΟ Ηρακλείου για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ στην πάλη κατά των ναρκωτικών γίνεται την Τρίτη 27 Ιούνη, στις 20.00, στο Πολύκεντρο, με ομιλήτρια την Λ. Καρατζά, υπεύθυνη του Tμήματος Kατά των Nαρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκωκουλτούρα

«Η φετινή Παγκόσμια Mέρα Kατά των Nαρκωτικών μας βρίσκει μπροστά σε μια επικίνδυνη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, που θα αποτελέσει "σκαλοπάτι" για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών», σημειώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε ανακοίνωσή της. Οπως τονίζει, «τη στιγμή που οι οικογένειές μας γονατίζουν από τα μέτρα 4 μνημονίων, από την εργασιακή ζούγκλα και τη ζωή - λάστιχο, από τις εμπορευματοποιημένες και ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, από την ανασφάλεια και την ανεργία, η κυβέρνηση ανοίγει συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για να ενσωματώσει πλήρως τις κατευθύνσεις της ΕΕ και στη χώρα μας».

Η ΟΓΕ επισημαίνει τα εξής αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν ΕΕ και κυβερνήσεις:

  • Η χρήση ουσιών έχει αυξηθεί κατά πολύ στις γυναίκες και τα κορίτσια, με αποτέλεσμα να αποτελούν πλέον το 1/3 των χρηστών παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.
  • Μόλις το 1/5 των συμμετεχόντων σε προγράμματα απεξάρτησης είναι γυναίκες.
  • Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους συνταγογραφηθούν φάρμακα με ναρκωτική δράση ή κατά του άγχους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για κατάχρηση αυτών των ουσιών.
  • Εχει επίσης αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που συλλαμβάνονται για εγκλήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.
  • Περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού ηλικίας 15 - 64 ετών στην ΕΕ έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ η κάνναβη είναι η πιο διαδεδομένη ουσία χρήσης.

«To μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκωκουλτούρα!», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί σε αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα.

ΚΝΕ
Σήμερα το Φεστιβάλ στον Πειραιά

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

«100 χρόνια απ' τον Οχτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)». Με αυτό το σύνθημα, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» κάνει, σήμερα Σάββατο, στάση στον Πειραιά, στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας).

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Κώστα Θωμαΐδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη και μετά λαϊκό γλέντι.

ΚΟΒ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παιδική αντιπολεμική γιορτή

Η ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Περιστερίου Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει και φέτος παιδική γιορτή, την Τετάρτη 28 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Τριάδας. Η εκδήλωση, που έχει αντιπολεμικό περιεχόμενο, περιλαμβάνει δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού «Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας», του Ευγ. Τριβιζά και άλλες παιδικές δραστηριότητες.

Στο Μενίδι

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών αλλά και το ζήτημα της εγκληματικότητας που αναδείχτηκε στο Μενίδι μετά και την τραγική δολοφονία του μικρού μαθητή, το ΕΣΥΝ (Παράρτημα Αχαρνών), ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος της ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης» διοργανώνουν σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις - Το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών», στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Αχαρνών (λεωφόρος Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα), την Τρίτη 27 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος και Γραμματέας του ΕΣΥΝ. Παρεμβάσεις θα γίνουν και από τους άλλους δύο φορείς και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαρκής αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

«

Με τους αγώνες και τη δράση μας λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά», τονίζεται στο ψήφισμα του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Οι γονείς αναφέρονται στις αιτίες που γεννούν το φαινόμενο της χρήσης και εξάρτησης, στα σημερινά δεδομένα, στις προσπάθειες για αθώωση της κάνναβης και τονίζουν:

«Η νομιμοποίηση της χρήσης της μιας ή της άλλης ψυχότροπης ουσίας δεν θα λύσει το πρόβλημα, αντίθετα θα το οξύνει, αφού μέσα από αυτήν νομιμοποιείται ένας τέτοιος τρόπος ζωής και τρόπος ζωής για τους νέους ανθρώπους γίνεται η ίδια η παραίτηση. Τα ναρκωτικά δεν οδηγούν μόνο στο φυσικό θάνατο, αλλά και στον κοινωνικό θάνατο, διαμορφώνοντας ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής. Κι εμείς δεν θέλουμε τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής, αλλά τους θέλουμε πρωταγωνιστές της ζωής, τους θέλουμε με καθαρή συνείδηση για να μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή που τους αξίζει», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής που διεκδικεί:

  • Στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία και τακτή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εξαρτήσεων. Να δοθεί βάρος στην Πρωτογενή Πρόληψη με στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα στην εκπαίδευση.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα όλων των δομών Πρόληψης - Θεραπείας - Επανένταξης. Τη διαμόρφωση Κεντρικού Σχεδιασμού με ενιαία φιλοσοφία μέσα από έναν Ενιαίο Φορέα Πρόληψης - Θεραπείας - Κοινωνικής Επανένταξης - Ερευνας.
  • Καμία νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ