ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Motion Team

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας, ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Τιτίνα Δανέλλη

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Ιούλη συμπληρώνονται 10 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ ΚΙΔΕ.

Η γυναίκα του Βάσω Μάμαλη

Τα παιδιά του Νικόλας και Χρυσάνθη

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου ΔΗΜΗΤΡΗ - ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ, η γυναίκα του Γιάννη Βαγενά, Φανή, και τα παιδιά του, Ελισαίος και Δημήτρης, μαζί με τα ολόθερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Ιούλη 2017, «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ.

Γεννήθηκε το 1925 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, από γονείς πρόσφυγες. Από νωρίς μπήκε στη βιοπάλη, γνώρισε την αδικία, τη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης και αποφάσισε να παλέψει για να τη σταματήσει.

Στα χρόνια της Κατοχής εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια εντάχθηκε στον ΔΣΕ, όπου και πάλι με το όπλο στο χέρι συνέχισε τον αγώνα για την οριστική απαλλαγή του λαού μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Το Κόμμα τον αξιοποίησε σε διάφορα πόστα.

Για τη δράση του αυτή βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στους τόπους μαρτυρίου, στο Γεντί Κουλέ, στη Γιούρα και στο Λακί. Με την απριλιανή δικτατορία, ξαναπήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Με τη μεταπολίτευση και μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέμεινε δίπλα στο Κόμμα.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σουλτάνα Λεμονίδου - Κωτάκη και η ανιψιά του Μαρία Κωτάκη του Ηλία, προσφέρουν 300 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ, που σε όλη του τη ζωή δρούσε και αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα του μέσω της ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης του ΚΚΕ το ποσό των 600 ευρώ.

Η αδερφή του Νικολέττα, ο γαμπρός του Γιάννης, τα ανίψια του Θάνος, Παναγιώτης, Ελένη και Μαρία.

***

ΦΩΤΟ 4

Συμπληρώθηκε ένας μήνας στις 16-6-2017, που «αποχαιρετίσαμε» λέγοντας το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΓΩΝΙΚΑ.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, στη μνήμη του και στη μνήμη των συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ο σύντροφος Ν. Στεφανίδης προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Μαραθώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου μας ΣΑΡΠΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Μάκη) που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η οικογένεια Κοκοβιάδη προσφέρει στο ΚΚΕ (μέσω της Οργάνωσης Παλιάς Κοκκινιάς) 100 ευρώ. Ενισχύοντας το ΚΚΕ με κάθε τρόπο, το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, όπως πίστευε και ο ίδιος, ερχόμαστε πιο κοντά στην εξάλειψη της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που είναι αποκούμπι, συνοδοιπόρος και ελπίδα του λαού μας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/6/2017, «έφυγε» από τη ζωή ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ, μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του στο σωματείο Μπογιατζήδων. Το σωματείο το πήραμε με μέλη γύρω στα 220 και το παραδώσαμε με μέλη 4.150. Αυτό ήταν ένας αγώνας συλλογικός από μέλη και στελέχη του Κόμματος και πάρα πολλούς συναδέλφους. Ο Λάμπρος ήταν και έτσι θα τον θυμάμαι, ο μπροστάρης, ο ακούραστος, ο τίμιος, ο ανυποχώρητος, ο ασυμβίβαστος, ο καλός μας σύντροφος. Η οικογένειά μου και η δική του ήμασταν γείτονες στη Σαλαμίνα. Τα σπίτια μας, το ένα από το άλλο, μόνο 20 μέτρα. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, καλέ μου φίλε Λάμπρο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Από τη μικρή και κουτσουρεμένη σύνταξή μου, δίνω 10 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
Κώστας Γιαννακούλιας, Καλαμάτα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 30 του Μάρτη «έφυγε» από κοντά μας πλήρης ημερών ο σύντροφος ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Γραμματέας της ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ.

Στα δύσκολα για το Κόμμα χρόνια της αντεπανάστασης, αγωνίστηκε ενάντια στον οπορτουνισμό για να κρατήσει το Κόμμα τον επαναστατικό του χαρακτήρα. Η ΚΟ Ιθάκης του οφείλει πολλά.

Αποχαιρετώντας τον, το μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ Σπύρος Καμπίτσης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Φύγε ήσυχος σύντροφε, γιατί με τη στάση σου βοήθησες τον κόσμο να γίνει καλύτερος. Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε αποχαιρετά».

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του στην ΚΟ Ιθάκης και ο Σπύρος Φαρακλός προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα.

***

Ο Κρίτων Μουζάκης, στη μνήμη του πατέρα του ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ, προσφέρει στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Ιθάκης 500 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Μάη του 2017, μετά από άνιση μάχη με τη βαριά ασθένεια, «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Γεννήθηκε στις 26 Ιούλη του 1925 στο χωριό Σταυρός Γρεβενών, από γονείς αγρότες. Από μικρό παιδί δούλευε σκληρά στις αγροτικές δουλειές, βοηθώντας την οικογένεια.

Στην κατοχή, τον Απρίλη του 1942 γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ, τον Σεπτέμβρη μέλος του ΕΑΜ του χωριού του και τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Τον Αύγουστο του 1943 κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ στο 3ο Τάγμα του 53ου Συντάγματος της 9ης Μεραρχίας και πολέμησε στις γραμμές του μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
Το Δεκέμβρη του 1946 κατατάσσεται εθελοντής στον ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Βοΐου - Γρεβενών. Αξιωματικός της πρώτης σειράς της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ, μαχόταν στις γραμμές του μέχρι το τέλος του ένοπλου αγώνα και την οπισθοχώρηση του ΔΣΕ, όπου και κατέφυγε στην ΕΣΣΔ ως πολιτικός πρόσφυγας.

Στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ παντρεύεται την σύζυγο του και σύντροφο σε όλη του τη ζωή, τη Ροδία, και αποκτά μαζί της δύο παιδιά, τον Χρήστο και τον Θανάση. Δούλεψε στην παραγωγή ως εργάτης στο εργοστάσιο υφαντουργίας της Τασκένδης και στη συνέχεια ως στέλεχος του ΚΚΕ της Οργάνωσης Τασκένδης.

Μετά τον επαναπατρισμό του τον Αύγουστο του 1976, συνδέεται αμέσως με την ΚΟΘ του ΚΚΕ και αναλαμβάνει ποικίλα καθήκοντα. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης, πρόεδρος Πολιτικών Προσφύγων και τα περισσότερα χρόνια ως πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Μακεδονίας - Θράκης.

Με 75 σχεδόν χρόνια κομματικής θητείας, αταλάντευτος μαχητής του ΚΚΕ, έμεινε πάντα πιστός στις ιδέες του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγος, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, της οποίας ήταν μέλος, 200 ευρώ.

Επίσης, οι σύντροφοί του, από την ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν οκτώ και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα, από τότε που ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ από τον Πύργο της Σάμου και η ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΤΖΙΑ - ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, που ζούσαν στην Κομοτηνή, «έφυγαν» από τη ζωή. Πίστεψαν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας για μια δίκαιη κοινωνία και ένα φιλειρηνικό κόσμο και παρέμειναν πιστοί στις ιδέες τους αυτές μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Νίκος Ευστρατίου και Βικτώρια Ευστρατίου - Μητσάκου και οι οικογένειές τους προσφέρουν στο αγωνιστικό ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Ιούλη συμπληρώνονται επτά χρόνια χωρίς την ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ, που «έφυγε» από κοντά μας τόσο απροσδόκητα στα 20 της χρόνια, αφού χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από έναν ασυνείδητο οδηγό ταξί.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδερφής και θείας, η οικογένειά της προσφέρει στην ΚΝΕ, μέσω της Οργάνωσης Ικαρίας, το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Αυγούστου 2017 συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΑΛΕΠΛΗ (το γένος Νιτσοπούλου), από τις Καρυές Πρεσπών του Ν. Φλωρίνης.

Στη μνήμη της, αντί μνημόσυνου, οι γιοι της προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ωραιόκαστρου.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας στις 14/7/2017 ο αγαπημένος μας πατέρας, θείος και νονός ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ.

Σαν γιατρός, πιστός στις αρχές της εργατικής τάξης, αγωνίστηκε για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Σαν φίλος του Κόμματος, μας έμαθε να μη διαχωρίζουμε τους ανθρώπους και να παλεύουμε για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Προς τιμήν του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, ο γιος του Στράτος Μαυρομμάτης 200 ευρώ, μέσω ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής, και η ανιψιά του Χριστίνα Μαυρομμάτη 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 22 Ιούλη 2017 συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από το «χαμό» του λατρεμένου μας συζύγου και πατέρα ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ (φωτ.). Γεννήθηκε το 1920 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και από μαθητής Γυμνασίου εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Μαζί με τα αδέρφια του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΓΙΩΡΓΟ, αγωνίστηκε στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη. Για τη δράση του αυτή φυλακίστηκε στη Μακρόνησο, υφιστάμενος πολλούς διωγμούς. Ηταν πάντα ενεργό μέλος του ΚΚΕ, μια ζωή ολόκληρη αγωνιστής, που δεν αλλαξοπίστησε και δεν μετάνιωσε ποτέ για τις ιδέες και τη δράση του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αικατερίνη και οι κόρες του Ευανθία και Κωνσταντία προσφέρουν 100 ευρώ στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη», που ήταν το «Ευαγγέλιό» του!

***

Στη μνήμη, της ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, της ΒΡΙΣΗΙΔΑΣ ΔΑΝΑΛΗ, του ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΣΧΟΝΑ, που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι, που δουλέψαμε μαζί στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «902», προσφέρουμε στο ΚΚΕ 580 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

***

Η ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Βόλου προσφέρει στο Κόμμα 150 ευρώ, μέσω της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΛΑΚΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΛΥΒΑ, που «έφυγε» πριν από τρία χρόνια, η σύζυγός του Σούλα και ο γιός του Γιώργος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ
ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ
ΖΗΣΙΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΖΗΣΙΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ

Eurokinissi

ΕΥΑΝΘΙΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ
ΣΑΡΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΣΑΡΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΤΖΙΑ - ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΤΖΙΑ - ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΑΛΕΠΛΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΑΛΕΠΛΗ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εμείς οι φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά προσφέρουμε 1.000 δολάρια για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Στο μέτρο των δυνάμεών μας, αγωνιζόμαστε με βάση τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου. Στηρίζουμε τη δράση του ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ταξική του κατεύθυνση.

Αποστολάτος Βασίλης 180 δολ.

Σταύρος Πάχης 200 δολ.

Παπαδόπουλος Λάκης 100 δολ.

Παρλούνης Θανάσης 100 δολ.

Παναγιωτίδης Χαρίτος 420 δολ.

***

Ο σύντροφος Δημήτρης Λουκίσας από το Περιστέρι προσφέρει 300 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μνημείο - Μουσείο για τον ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος του Γράμμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ