ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούλη 2017
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό

Με συνθήματα όπως «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάναν συμφωνία να γδάρουν τον λαό για την πλουτοκρατία», εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και σωματείων της περιοχής, «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, εκεί όπου μίλησε ο πρωθυπουργός υπό την «προστασία» μεγάλης αστυνομικής δύναμης, η οποία μετέτρεψε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης σε «υγειονομική ζώνη», εμποδίζοντας ακόμα και τους κατοίκους της περιοχής να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή και μικρομεσαίοι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων Μπλόκου Ανθήλης. Το «παρών» έδωσαν ακόμα απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Λαμιέων, συνταξιούχοι, γυναίκες από τις Ομάδες της ΟΓΕ και νεολαία.

Οι διαδηλωτές συγκροτημένοι με τα πανό και τις σημαίες τους κατευθύνθηκαν με πορεία από την πλατεία Ελευθερίας προς το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει το δρόμο.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Αλέξης Αλεξόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την αστυνομοκρατία που επιβλήθηκε στην πόλη, αλλά και την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο, τα συνδικάτα και τους φορείς των αγροτών και των συνταξιούχων που ζητούσαν να του υποβάλουν τα αιτήματά τους. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Γ. Παπαδημητρίου.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λαμία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λαμία
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν μόνο τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι ωστόσο έφυγαν επίσης με άδεια χέρια, καθώς δεν έλαβαν καμία δέσμευση στα αιτήματά τους, με τον πρωθυπουργό να παραπέμπει αορίστως σε... «λύσεις» το επόμενο διάστημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ