ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούλη 2017
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Κυριακή:

-- Στις 8.30 μ.μ., στο χωριό Θέα του δήμου Πατρέων, σε πολιτική συγκέντρωση στην ταβέρνα «Ακροπόλ», θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

-- Στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Αιγιάλειας διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Ο Λένιν τον Οκτώβρη», στην πλατεία Δεξαμενής στο Αίγιο.

-- Στις 11 π.μ., στη Σάμο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, η Οργάνωση του Κόμματος καταθέτει στεφάνια στο μνημείο του ΔΣ Σάμου στη θέση Ξυνιάς, στον Κέρκη (πρόσβαση από ανεμογεννήτριες ή από Κοσμαδαίους).

-- Στις 11 π.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Ξυλεργοστάσιο της Αρτεμισίας, στο σημείο που στις 5 Αυγούστου 1943 δόθηκε η πρώτη μάχη του αντάρτικου του Μοριά ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές. Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την πλατεία Υπαπαντής, στις 9 π.μ. την Κυριακή (για συμμετοχές στα τηλέφωνα 2721.026.512 ή 6944.794.213).

-- Στις 11 π.μ., οι ΤΕ Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Κοσμά Κυνουρίας, στο μνημείο της μάχης του Ιούλη του 1943 κατά των Ιταλών φασιστών, για τους αγωνιστές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ. Στις 12 μ., θα ακολουθήσει ομιλία στην κεντρική πλατεία του χωριού από την Μαρίνα Πάτση, μέλος της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ., στην Κήρινθο Εύβοιας (Σκυλόγιαννη), η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει στο μνημείο Εθνικής Αντίσταση εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Σκυλόγιαννης. Θα μιλήσει ο Νίκος Γεραλής, μέλος της ΤΕ Εύβοιας.

Αύριο, Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στον Αγιο Βασίλη του Ρίου, σε πολιτική συγκέντρωση στο καφενείο του χωριού, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Αλιβέρι στην ταράτσα των γραφείων του ΚΚΕ (Κ.Κάλλα 4) προβάλλεται η ταινία «Πώς δενόταν το ατσάλι».

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., η ΚΟΒ Μανταμάδου Λέσβου καλεί σε λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα του Χιωτέλλη (στο Μανταμάδο).

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου

-- Στις 6 μ.μ., στην Ικαρία, στη θέση «Πελεκητό» Καραβοστάμου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στους Ικαριώτες μαχητές του ΔΣΕ. Θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια από νεολαίους του Καραβοστάμου

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Δήλεσι, στην πλατεία, διοργανώνεται λαϊκό γλέντι με χορό, τραγούδια, φαγητό και κρασί για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου:

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Ικαρία, στο Καραβόσταμο (Ρέμα), σε εκδήλωση για τον ΔΣΕ θα μιλήσει στέλεχος της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

-- Οι ΚΟ Αιγιάλειας καλούν σε λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ. στα Ψηλά Αλώνια.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 11 π.μ., η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, καταθέτει στεφάνια στο κοινοτάφιο έξω από τη Λέκκα.

ΕΚΧΦ
Κλειστό από 31 Ιούλη έως 20 Αυγούστου

Οπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Επιμορφωτικό Κέντρο - Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» θα παραμείνει κλειστό για 3 βδομάδες για τις καλοκαιρινές διακοπές, το διάστημα από 31 Ιούλη έως 20 Αυγούστου. Από 21 Αυγούστου θα περιμένει ξανά τους επισκέπτες του καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. - 5 μ.μ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 44 χρόνια από το θάνατο του Ν. Ζαχαριάδη

Την 1η Αυγούστου συμπληρώνονται 44 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του, αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα καταθέσουν λουλούδια στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο, την Τρίτη 1/8, στις 10 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ